tiistai 7. elokuuta 2012

Loma loppuLoma loppu ja lomalt tuli mukkaa tämä ilosefärine kesäkukkakimppu kasvimaa syrjäst.

Sitä mää ussei lomani aikan funteerasi et tämä o mu viimine kesälomani. Ens suven mu pitäs olemaa jo eläkkeel.

Tämä viimine loma oli aika rasittava, ko mää oli tunkenu lommaani nii paljo lomajuttui, ettei millää kaikkii kerriinny tekemää. Ja vaik kui yriti toimittaa ittelleni ja takkoo päähääni, et ei ol pakko eikä tartte ja o loma, ni silti vaa oli rasittavvaa ko kirjat jäi lukemati ja käsityä tekemäti ja ploki melkei pitämäti, plokikavereitte plokijutut lukemati ja mustikatki melkei noukkimati. Ja montaa muut. No mut onneks yks koskelaine ystävällismiäline naisihmine pelasti mu ainaki mustikkaharmist, ko otti mu mukkaas mustikkamettää. Niät mustikoit sentää tuli noukittuu. Viimisen päivän mää noukei suvipaika pihast mustii ja miäs punasii viinimarjoi. Mehhuu keiti vast koton. Mut marjoi jäi viäl pensaisii vaik kui ja osa ei ollu kypsiikää.

Ehkä käy sillai et äkkii nämä jonnijoutavat murreet ja stressit unhottuu. Ja miälee jää päälimmäiseks täst suvest se et oli nämä ihanat kissapennut. Voisko ihanempii ollakkaa? Neljä tervet, kaunist, eläväist kissapentuu ja kaikki erifärisii.
Täsä kuvas pennut köllöttää suvilystipaika peräkamari pöydä pääl ikkuna edes.Kottii tulles pentuset täytti just 8 viikkoo. Kuvas he pentuhuanee laatteel ruakailee reippaasti.

Heti ensimmäisen lomajälkeisen arkeipäivän pennut oli eläinlääkäris. Siäl hee tarkastettii, sirutettii ja ensimmäise kerra rokotettii. He oli reippait eikä eläinlääkäritäti mukkaa kirroillu yht kauheesti ko jokuset muut. Mut vähä sentää.

Mul oli kameraki fölis eläinlääkäris mukko mää oli nii tohkeisani et unhoti valla ottaa kuvia.

Tänämpä ehtoosti pennuil vast varsinaine riamu ratkes ko mää päästi hee vappaaks koko huushollii. Tähä astikka he o asunu vaa yhdes huanees, joka tääl koton o piänempi ko suvipaika pentuhuane. Kyl kävi vilinä ko pennut teki tutkimusmatkailuu joka huanees. Sitä oli mukava seurat mut en siittäkää riamust saanu yhtää valokuvvaa ko katteli vaa.
Dorothy eli Mesi(marja) varmaa täsä pruuvvaa, mitä tarkottaa ko sanotaa: "Tul Porrii ni su pannaa pärekorrii ja sua veretää pitki Pori torrii."Porkkanafärine Dionysos eli Didi leikkii porkkanaleikkii.
Daniel eli Dansku ihmettellee mailma mennoo silmät pyäreenäs kiipeilypuu takkaa ikkunalaudalt.
Dianuskal o varmasti jottai tärkeet asiaa.

Hauskaa loppusuvvee kaikil teil, jokka tän öksyitte!

26 kommenttia:

 1. Voi teidän ihanuuksia<3 kui sää raskit mennä töihin ja jättää nuo pikku nöpöset päiväks kotiin;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kyl tiukkaa tekkee töihii lähtee ja jättää näit nöpöstiinoi kottii. Kui ollakkaa, olenki hiukka myähästelly töihii lähdös.

   Poista
 2. Noinhan sen loman usein käy, että suunnittelee mitä vain tekevänsä. kun loma loppuu, sitten huomaa että jäipä vielä seuraavaankin. ja mitäs, pakkohan oli aikka natta noiden ihanmukkisen katselullekkin, pennut parhaassa iässää juuri nyt. Niiden katselussa ja hoitamisessa aika menee kyllä niin rattoisasti.
  Niin ihanat kuvat pikkuisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, olet oikees, on se rattosaa ja mukavaa kattel ja seurat näit pikkupentusii. Ja o mukavaa ko he o kesyi ja luattavaisii ja kehrääväisii.

   Poista
 3. Ihanat pikkuiset♥ Hyvää loppukesää teillekin, ja työn iloa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Varmaan olikin oudot fiilikset kun ajattelee sitä viimeistä kesälomaa. Voi vaan kuvitella, täällä myös arki palailee ja perjantaina alkaa työt. Silitykset kaikille ihanille kisuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vaa Auli, kyl heit silitettää ylt ja päält. Jännä kohta elämäs se o, ko o viimine kesäloma. Ja ko aika kulluu ain kovvaa kyytii, ni koht jo ens suviki häämöttää ja se onki mul sit erilaine.

   Poista
 5. Kiitos taas ihanasta murretarinasta! Noi kisut vie kyllä sydämmen!
  Ja tervetuloa tänne oloneuvosten joukkoon sit vuodenpäästä-
  täällä on nii mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margsan, kiitos kiittämäst! Kisut viä sydämme, ei voi mittää. Juu, mää kovi vartoo sitä oloneuvvokseks pääsemist, et saa puuhail ja touhut kaikemmoist mialuisaa. Ole kyl kuullu, et monet oloneuvvokset o aika kiiruisii. Täytyy pittää varani.

   Poista
 6. Arvelinkin, että kiirettä on ollut, kun et ole näyttäytynyt täällä niin useasti. Taimitarhasi varmasti vei myös osansa.
  Kisut näyttävät ihanilta edelleen.
  Varmasti vähän haikeaakin, tuo viimeinen loma. Mutta eläkkeellä olevat tuttavani sanovat, etteivät oikein muista töissä olleensakaan.
  Minulla on vielä/enää kaksi kesälomaa jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, arvasit oikee, taimitarhaki vei osas.
   Haikeet, et yks tärkee vaihe elämäst loppuu. Mul o kylläki semmone tyämaa, et jos tullee ikävä, sin voi men ain talkoilemmaaki. Palkkaa ei saa mut saa ilmase ruuvvaa ja hyvvää ruakaseuraa. Emmää silti usko ettei mul puuhaa ja tekemist tul riittämää ihan omastaki takkaa.
   Kyl ne vuadet kulluu ko ikkää karttuu, ja koht sääki pidät sitä viimist kesälommaas.

   Poista
 7. Ihanat on pennut edelleen. Joskus sitä käy niin, että lomalla ei kaikkea ehdikään. Mulla on vielä viimesuveltakin tekemätöntä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ei ihmine välttämäti kerkee tekemää lomallas mitä suunnitteli, ja semmost koko elämäki taitaa ol. Ehkä täsä mun viimises kesälomasani oli ripaus semmost muret, et loma oli ko koko elämä, ehkä: se loppuki keske.

   Poista
 8. Voi toisia! Niin suloisia edelleen.

  Ja jotta joku tasapaino tässä säilyisi, niin minä aloitan loman!

  Leppoisaa töihinpaluuta toivotellen,
  Helmi ja Mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, kiitos - tasapaino o tärkeet. Ihanaa et sun lomas alkaa ko mun loppu. Nauti ny lomastas ja pan Helmiki nauttimaa.

   Poista
 9. Voi noita kissavauvoja! Kasvavat tosiaan kohisten... Niin suloisia.että! Kaikki loppuu aikanaan,limakin,mutta ainakin minusta oli ihan mukavaa palata rutiineihin :) Toivottavasti sinullakin on mukava työhön paluu!

  VastaaPoista
 10. Niin,siis varmaan kiva jos limakin loppuu,mutta tarkoitin kyllä lomaa :D :D

  VastaaPoista
 11. Sirpa, kyl mustaki o ollu mukavaa tul takasi töihii ja kottiinki, ko koko loma aja oltii mail. Ny o aikaa taas vähä plokkaillaki. Kissavauvvat o sulosii ja hee leikkejäs ja touhujas o mukava kattel. Sempualest em millää malttas lähtee aamusti töihii.

  VastaaPoista
 12. Voi että tää sun blogi on ihana! Porin murre on niin kiva ja kissanpentujen kuvia ja videoita aivan ihana katsoa.

  Mukavaa arkeenpaluuta :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, kiitos kauheesti, Inka! Kyl nää kissapennut aikamoisii ihanuuksii onki, ei siit minkää pääs.

   Poista
 13. No, eihän sitä malta ryhtyä mihinkään toimiin kun on nuo pennut seurattavana. Minä en olisi varmaan saanut mitään aikaiseksi. Kyllä ne ovat kauniita ja reippaita.

  VastaaPoista
 14. Loma loppuu aina kesken! Työ ei ikinä lopu.
  Oloneuvoksena saa sitten itse päättää aikataulut ja tekemisen järjestykset ja sisällön, se se varmaan on kaikkein vapauttavinta, eikä kukaan ole pomottelemassa, jos vähän lintsailee tai fuskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa-Pippuri, totta se o et tyä ei ikän lopu, ei se lopu oloneuvvoksellakaa, muuttuu vaa toisellaiseks. Monet eläkeläiset sannoo olevas kiiruisii, sitä mää en oikee käsit. Toivosi voivani tehd ja touhut ja toimittaa yht ja toist, mut kiiruust tahtosi erroo.

   Poista
 15. Ihana nelikko sinulla siellä hoidettavana, ihmeteltävnä ja ihasteltavana. Eihän sitä malta muuta kun niitä ihmetellä. Mutta aina sitä muutakin on tehtävä. Ja nyt vielä töihin. Mutta onneksi ei enää pitkään.
  Leppoisia elokuun iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irene. Ennää kolme viikkoo ja nää kauniit, terveet ja eläväiset pennut o luavutusikkäisii.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!