keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Matkani pentuje syntymäst luavutuksee

H-pennut olis jo valmiit lähtemää, ko he o yli kakstoistviikkosii. Toise eläinlääkärikäynni ja rokotuste tähde mää saa viäl pittää heit ilonani tämä ja ens viiko. Hee luavutettaa neljätoistviikkosin.

Viime pyhän ko "Naukula kuvauspalvelu" kävi meil, pennut oli harvinaise poseeraavaisel tuulel. Ihan itte tultii täl pöydäl. No, täytyy myäntää, et huiskutin oli mu apuvälineenäni.

Hartsa. Luultavasti niinko ilmetty Onni-isäs (Kissakallion Orlando) sama ikkäisen. Ja muistuttaa kuulemma Mikki-isovaariiki (Mikki eli Silkkiturkin Menevä Macho o Ruska-mummu isä). 
Hilda-fröökynä siistii ittees. Hän o koko aja ollu fiini neiti, ja mää ole välil sanonu hänt Lady Hildaks.
Neitokaiset Namu ja Hilla. Namu jää Pinkkitassu kissala kissaks jatkamaa sukkuu ja muuttaa sijotuskottii Naukulaa, serkkupoja kaveriks.

Hilla o piäni trapetsitaiteilija ja balettitanssija alku. Mu miälestäni kaikki kissat tai ainaki melkei kaikki o synnynnäisii balettitanssijoit ja trapetsitaiteilijoit. Tämä harrastus soppii oikee hyvi kaunii Hilla olemuksee.

Koko ihana konkkaronkka. Hilda (vasemmal) kattoo suaraa kameraa. Muut seuraa huiskutint (Hildast seuraava Hartsa, sit Namu ja Hilla).

Kissapentuje syntymä ja kasvu o mul vähä samallaine kokemus ko joku pitkä ulkomaa matka. Reilus kolmes kuukaudes kerkee tekemää vaik mailmaympärysmatka. Matkal o tärkeet et o seuraa. Varsinki jälkikättee o hianoo muistel matkaa jonku kans. Ko o matkaseuraa, jää enämpi muistoi, ja niit voi vahettaa ja tarkistaa. Yks muistaa yht ja toine toist.

Täst H-pentuje reilu kolme kuukaude matkast syntymäst luavutuksee jää erikoise paljo matkamuistoi, ko o ollu matkaseuralaisen ahkera valokuvaaja, Merja "Naukula kuvapalvelust". Kissaisäntäki eli kasvattaja, Mikko, o tehny seurantakäyntei ja osa ajast tiiviisti seurannu pentui ulkomailt käsi. Pinkkitassu I-pentuee emäntä Johanna o ollu kans matkaseuran ja ollaa voitu vertail pentui keskenäs. Pinkkitassu I-pennut synty täsmälles saman päivän ko nämä H-pennut. Ja oma miäs tietysti - ja häne humoristiset ja ystävälliset kommenttis. Ruskaki o ollu matkaseuraralaisen. On ollu mukava , millai Ruska isoäiti roolis suhtaantuu pentuihi ja näitte emmoo Rauhaa.

Lisäks o käyny paljo viarait. Vähä yllättävvääki, et varsinki Ruska on näyttäny nauttiva viaraist ja ollu mukan esittelemäs pentui. Jos ollaa oltu seurustelemas viaraitte kans olohuanee pual ja pennut o ollu omas kamarisas, ni Ruska o kyl mialuummi ollu ihmiste seuras ko pentukamaris. Sikko o menty pentui kattomaa, Ruska o tullu mukkaa. Toisaal Ruska o nauttinu niist hetkist ko o saanu ol mee kans ainoon kissan, sil aikaa ko Rauha ja pennut o ollu omas huaneesas.

H-pennut o ollu ihmeellise kesyi ja rentoi tapauksii minnuu kohtaa. Heit saa makkuuttaa selläälläs sylys ja roikottaa käsivarrel. Näis pennuis o kaikis mollamaijaretkalee taipumuksii. Täytyy toivoo, et tämä rento luattamus siirtyy hee mukanas ja kohdistuu hee uusii ihmisiis.

Eikä nämä ol viarastanu uusii ihmisii. Vaik o tupa täyn viarait, he nukkuu tai leikkii eikä ol moksiskaa ihmisviaraist.

Rauha o ollu lempee ja hualehtiva emo. Kovilt kyl otti. Rauhal tuli leukaa ikävä akne mut se parani aika vähäl hoidol. Korvist lähti karva, kuulemma hormoonit vaikuttaa. Turkki oli synnytykse jälkee karhee ja kuiva. Kolme uut juaksuuki o jo ollu imetykse aikan. Rauha o ollu naamastas valju näköne posket valla lommol. Painoo häl kyl o enämpi ko riittävästi. Ny selvästi Rauha o alkanu taas kukostaa.

Hurmaava matka näitte H-pentuje kans. Viäl tätä matkaa o muutama päivä jälliil.

Kuvat: Merja Lainio. 

24 kommenttia:

 1. aivan superihana pentue, Hilla etenkin valloitti minut! Pentujen uudet perheet saavat mahtavat lemmikit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilla o hurmaaja, sää et ol ainoo. Mää luule, et uusis perheisäs nämä o mukavii ilopillereit.

   Poista
 2. Aika sujahtaa niin nopeaan. Mukavaa loppumatkaa!
  Silloin, kun hankin Ransun, sanoivat kasvattajat, että kissanpentujen suositeltu luovutusikä olisi siirtynyt 12:sta vähintään 14 viikkoon. Kissanpennut oppivat emoltaan vielä monia tärkeitä taitoja tässä parissa viikossa.
  Aivan ihana tuo Hartsa, voi hyvä mahoton mikä pikkumies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaliito viralline luavutusikä o viäl se kakstoist viikkoo mut monet kasvattajat taitaa pitää neljätoistviikkosiks. Pääasia kumminki, ettei MITTÄÄ kissoi luavutettais esim kahdeksaviikkosin taik viäläki nuarempin. Tosin olem määki sydän syrjälläs riistäny pualvillilt emolt ihan liika nuarii kissapentui, ettei nämä pääsis villiintymmää ja myähemmi lissääntymmää. Nämä o saanu adoptioemo tai menny muuto hyvvää kottii.
   Hartsa o mainio tapaus.

   Poista
 3. Mahtavaa oli käydä tapaamassa koko poppoota! Vuosi alkoi minulla niin upeasti. Nauti nyt reilusti viikko vielä pesueesta. Sitten mahtaa tulla oudon hiljaista. Niin ja se 'Naukula kuvapalvelus' on kyllä mahdottoman hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautim mää! Mut yritä vakuuttaa ittelleni, ekko pennut lähtee, sit mää levitä kaikki orkideani, amaryllikseni ja pelakuuni taas klasipenkeil ja pane huusholli kuntoo. Ja ruppee esikasvattammaa ens suveks taimii. Silti, ei kasvit kissapentui voit.
   Naukula kuvapalvelu o ollu arvokas apu.

   Poista
 4. Aivan mahtavan upeita pentuja kaikki! Mahtaa sulla tulla suru puseroon, kun viimeinenkin pentu haetaan. Niin monta viikkoa olet tiiviistiniitä hoitanut. Toivottavasti näet vielä joskus pentuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siit minkää pääs et haikee olo tullee. Mut toisaalt, se o kumminki luanno laki et lapset lähtee mailmal. Ja kyl mää näit viäl näe, luulem mää.

   Poista
 5. Ihanat pennut! <3 Äkkiä se aika menee, vastahan ne syntyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan piäni hetki takaperi nämä synty. Se o totta. Ja ny siit o jo koht kolme kuukaut.

   Poista
 6. Haikea olo. Tämä pentue on ollut niin ihana, että on surku, että pienten tiet eroavat. Toisaalta on ilo ja jännitys, kun Namu tulee tänne. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka pentu o omal perheelles luultavasti ilo ja jännitykse aihe. Päivii lasketaa. Viäl ylihuamisee perjantaihi taik lauvvantaihi, ja sit tarttee varrot ennää viikko. Yhdes perhees emäntä jää "äitiyslomal" ko pentu tullee kottii. Minul täsä o seki puali, et tämmösii mukavii pentui o suuri ilo luavuttaa uusil perheilles.

   Poista
 7. Hienoja kissoja kaikki, niin hyvin poseeraavatkin! ja toisaalta näyttävät jo "isoilta", vaikka ovat pieniä. Ehkä tuo rodun paksu turkki tekee isokokoisuuden vaikutelman?

  Ihanasti käyttäytyy Ruska : ) Supermummo oikein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl nää o oikeestiki aika isokokkoisii pentui, ainaki isommast pääst Pinkkitassu kissala pentui. Mää ole ilone Ruska pualest, et hän o saanu nähd omat pennupentus ja ol niil mummu.

   Poista
 8. Kuinka ihana tuommoinen matka voikin olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihana. Ploki o vähä niinko lähettelis postikorttei ja kirjeit matkalt.

   Poista
 9. Tuollainen matka se vasta onkin jotakin! Matkaseuralaiset ovat suloisia ja kuulostavat oikein reippailta ja ihanilta pikkukissoilta. Minä olen kyllä melko rakastunut Hartsaan. Jämerä kollinalku <3

  Namu siis jää suvunjatkajaksi. Jestas, sepä jännittävää! Voimme toivottavasti tulevaisuudessa nähdä Namun pennut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastunu Hartsaa vai? Hartsal onki jo oma ihailijakunta.

   Hyväs toivos ollaa, et joskus Namu pennut o nähtävis.

   Poista
 10. Teillä on ollut hienoa aika, ja näistä pennuista tulee rentoja ja mukavia kissoja, koska niillä on ollut niin hyvä lapsuus! Tai siis, onhan he rentoja ja mukavia jo nyt :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusis kodeis alkaa varmasti selviimää, "kuka kukin on" ja pennuist tullee enämpi yksilöit. Tääl meil pennut o ollu aika yhtenäine sakki, niättei luanteet eikä miältymykset ol tullu selvästi näkyvil. Mää ole aika vakuuttunu, et nämä o kaikki oikee hurmaavii ja mukavii kissa-alkui. Luante-eroje kirjo tullee ehkä olemaa suurempi ko ny viäl ilmenee.

   Poista
 11. Pennuilla on ollut turvallinen ja lempeä alku elämään, kun on ollut äiti ja mummu hoitamassa. Ja kokeneet ihmisvanhemmat :)
  Hartsalla on kyllä jo niin kollimainen ilme - äijä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl he varmasti o saanu hyvät evväät tulevaa elämääs varte. Taas yks Hartsa fani.

   Poista
 12. Ihanaa on ollut seurata näiden ihanien pentujen matkaa aina Rauhan hääreissuista ja ell-käynneistä lähtien. Kiitos, että olet jakanut sen meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pakko tätä ihanuut o ollu muilleki jakkaa. Ja ko Merja ansiost viäl o ollu nii mahtava hianoi kuviaki käyttää.

   Kiitos et olet jaksanu seurat mee matkasamme.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!