keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Pinkkitassut Tallinnas

Reissu Tallinnaa kissanäyttelyy kahde kissamme kans jännitti etukättee ehkä turhanki paljo. Kaikki meni hyvi ja reissu oli opettavaine ja hyädylline. Miäs oli mukan, ja se helpotti mu ja kissoje matkaa. En olis ehkä yksi kahde kissa kans pärjännykkää. Saatii matkustaa yhdes toise Pinkkitassu sijotusemännä Tellikse ja häne kahde kissas kans. Tellis kyl pärjäs yksinäs, mut toivom mukkaa meistäki oli häl appuu. Helpotti paljo ko oli tämä piäni mukava porukka. Ja itte kissaisäntäki tuli sin ihan vaa mee tueksemme ja omie kissojes tähde, mikä oli ylellist. Tellis, miäs ja mää ja mee yhteensä neljä kissaamme matkustettii valmiil, järjestetyl matkal (Kingtours), mikä teki tämä reissaamise helpommaks ko etukättee olis voinu kuvitel. Ei tarvinnu kissoi kanniskel laivaa eikä pois laivast eikä hotelli ja näyttelypaika vällii, ko kissat matkusti koko aja ja kaikki välit linjuris heil varatuil paikoil.

Ja saatii halutut sertitki. Ruska o ollu näyttelyjumis, ko hän ei voinu jatkaa enneko o yks ulkomaa sertti. Seki ny saatii, kaksi kappalei. Jos tykätää, saadaa käyd monet kerrat näyttelyis Suames. Ruska valmistu Tallinnas IP:ks eli International Premieriks.

Kuva: Sami Jaala.
Täsä mää ole menos viämää Ruskaa tuamari Natalia Sidoroval, joka oli minul uus tuttavuus.

Sidorova arvosteli lauvvantain Ruska ja sunnuntain Rauha.

Helene Lis taas arvosteli lauvvantain Rauha ja sunnuntain Ruska.

Kuva: Sami Jaala.
Rauha pääsi tuamari Helene Lisil Johanna sylys. Johanna o yks Pinkkitassu sijotusemäntä, ja hän miähes kans tuli Tallinnaa ja meit kattomaa lauvvantain. Seki viäl oli yks ilo.

Ruska ja Rauha esittelyt oli melkei sammaa aikaa, ja Johanna autto viämäl Rauha tuamaril - ja mää vei Ruska.

Kuva: Sami Jaala.

Täs tuamari Lis ottaa kontaktii Rauhaa.

Kuva: Sami Jaala.
Esittelyvoorot tuamareil oli selkeesti merkitty, selvemmi ko Suame näyttelyis. Täsä o lauvvantaine Lisi lista. Sipi oli nummero 173 ja Rauha 178.

Kuva: Sami Jaala.
Sipi emäntäs Tellikse sylys menos tuamaril lauvvantain. Sipi niinko Rauhaki o Pinkkitassu kissala sijotuskissa. Sipi emo o Mesi, joka o Ruska pentu, eli Mesi ja Rauha o emos pualt siskoksii ja Ruska o Sipi mummu ja Rauha tämä täti.

Kuva: Sami Jaala. 
Esittelyvooros Mesi, kissaisännä sylys, ja Tellis ja mää viäres ja henkes mukan. Tottakai, ko Mesi o mun Ruskani pentu ja Tellikse kissa.

Kuva: Sami Jaala.
Oi-oi. Tämmöst kissaa o ilo esitel. Mesil o parhaat näyttelyhermot ainaki täst neljä kissa porukast.

Kuva: Sami Jaala.


Kuva: Sami Jaala. 
Mesi tuamari ja tuamarioppilaa tarkastelus. Mesi kestää tämä tuamarei käpälöinni ja venuttelu ihan hyvi. Ihana rauhalline, rento ja ystävälline leidi tämä Mesi.

Kuva: Sami Jaala. 
Ko lauvvantain paikal oli kolme ruskeetäplikäst eurooppalaist, Veikko, Santeri ja Mesi, tuamari pysty valittemmaa färiparhaanki. Täl kerttaa Mesi voitti.

Kissoistamme ei kukkaa päässy - tai "joutunu" - loppupaneelii. Sunnuntain 3.5. yks eurooppalaisnaaras - Ampsu - pääsi kategoria parhaaks kastraattinaaraaks eli BIS-voittajaks (Best in Show). Onnee Ampsul ja häne emännälles Kadil (kasvattaja ja omistaja)!

Kuva: Paula Eskola.
Pääosa ajast kissat oli omis häkeisäs. Tapas mukkaa Ruska änkes verho taa piiloo. Mut täl kerttaa uteliaisuus voitti ja hän katteli kumpanaki päivän verho ravost ympärilles. Ruaka maitti ja Ruska söi kaikki ruakas. Ja ehtopala hotellis kelpas kans.

Kuva: Paula Eskola. 
Rauha pualestas linnottautu keinuus makkaamaa. Siin hän oleskeli molemmat näyttelypäivät.

Kuva: Paula Eskola. 
Viäreises häkis oleskeli Sipi, Ruska lapselaps. Sipi ja Mesi oli just enne näyttelyy saanu kauniit uudet pesät ja hianot kankaspääliset kantokoppii.

Sipil oli keinuki. Hän pruuvvas uut pessääs ja oli keinuski vähä aikaa, ja enimmäkses makas häki sinise pohjapehmustee pääl. Seki oli uus.

Lauvvantaipäivä oli Rauhal helpompi ko sunnuntai. Sunnuntain ko mää oli ottamas Rauhaa pois häkist, mää oli hualimaton ja Rauha joutu yllättäi liika liki ja silmätyste naapurihäki sinisilmäse ragdollinuarukaise kans. Naapuri oli ihan rauhalline siniset silmät pyäreinäs mut Rauha hermostu kauheesti. Ei kuitenkaa yrittäny pur eikä kraappii. Tuamaril mentii kumminki, ja minnuu teki vaikutukse, et tämä venäläine tuamari Sidorova sai Rauha pysymää rauhallisen, vaik kissa oli aika hermostunu.

Mää kyl tiädä hyvi, et näyttelys kissa ei sais joutuu nokatuste eikä liika liki viarast kissaa - tai tuttuukaa kissaa. Kissanäyttelys kissa pahin viholline o toine kissa, huamautti kissaisäntä. Sai täst hyvä opetukse.

Kuva: Mikko Murtonen. 
Rauha rauhallisen Sidorova pöydäl, vaik just oli pelläästyny. Jokku kissatuamarit o kissa käsittelys ammattilaisii.

Helene Lis anto kummalki kissalleni huamautukse et o hiukka liika pyäree masu eikä ottanu tuamari parhaa valintaa. Ruskal o kylläki paino jo pudonnu viime näyttely jälkee lokakuust. Rauhal taas o hiljakkoi ollu pennut masus (mää täsä pualustele). Sidorova otti molemmat kissat tuamari parhaa valintaa eikä huamauttanu tukevuudest.

Rauha sai kaks serttii, niinko Ruskaki. Tämä jälkee hän tarttee viäl yhde serti ni hän valmistuu IC:ks eli International Championiks.

Hoh-hoijjaa. Tämä kissanäyttelys käymine o mul aikalai hepreaa vaik paljo ole oppinukki. Onneks saa kyssyy muilt. Mut älkää kysykö mult neuvvoo. Mennee sertit, CACIBit, CAPIBit ja CACPIBit sun muut, ihan pääs sekasi. Luule kyl et valtaosa ihmisist ei ymmär senkää verttaa ko mää.

**********
Mainittujen kissojen viralliset nimet, värit ja koodit:

Ruska: IP, CH Pinkkitassun Bette, kilpikonnaruskeatäplikäs (EUR f 22) kastraattinaaras
Rauha: CH Pinkkitassun Edina, cremetäplikäs (EUR e 24) naaras
Mesi: IC Pinkkitassun Dorothy, ruskeatäplikäs (EUR n 24) naaras
Sipi: IC Pinkkitassun Gertrude, kilpikonnasinitabby (EUR g 22) naaras
Veikko: GIC Tiikerililjan Kurmeli, ruskeatäplikäs (EUR n 24) uros
Santeri: IC Pikkupiun Xander, ruskeatäplikäs (EUR n 24) uros
Ampsu: GIP, SC Katinhännän Survivor Amber, hopeatiikeri (EUR ns 23) kastraattinaaras

30 kommenttia:

 1. Varmasti oli jännittävä matka niin kissoille kuin sinullekkin. Vähän samalaista kuin koiranäyttelyissaä, joista en tienyt mitään ennen Himmua. En edes tiennyt mitä se serti tekoittaa. No, ne tuli tutuiksi sitten ktllä.
  Upeat kissat on sinulla. Kyllä niitä kelpaa esitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jännää ja voimil otti. Mut oppia ikä kaikki. Se vaa, et oppimiskyky ja hoksottimet o mul jo huanommat ko nuaren. Kissat ei ainaka viäl ol oikee viihtyny näyttelyis, puhumattakaa, et olis osannu nautii. Ruskal meni edelliskertoi hiukka paremmi, ko selvästi näki, et hänt kovi kiinnosti mitä siäl häki ulkopual tapahtuu ja koko aja kurkisteli verhoje ravost.

   Poista
 2. Onnittelut menestyksestä tytöille! Teillä oli jännittävä matka, mutta pärjäsitte kaikki kuin ammattilaiset. Minulle näyttelyjen teoria on aivan hepreaa, mutta mielenkiinnolla seuraan näitä tapahtumia kun tutut kissat esittäytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvi sit pärjättii. Opei uut jopa omist kissoistani. Kannatti siis men Tallinnaa näyttelyy.

   Poista
 3. Joo, on ihan hepreaa! Oli tosi kivaa lukea ja katsoa näyttelystä, onnittelut hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluist! Joo en määkää tota hepreaa ulkoo ossaa. Täytyy ain kattoo kirjoist ja kansist.

   Poista
 4. Onnea hyvin sujuneesta ulkomaan debytoinnista kaikille osanottajille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Debytoijat o ny onnessas ko saadaa ol omis oloisamme ja kaikes rauhas koton.

   Poista
 5. Teitä pinkkitassuja olikin liikkeellä oikein kunnon porukka! Kivat jutut, kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava ol liikkeel kunno porukal ja tuttuje keske. Uusiinki tutustu ko reissattii isommal porukal kissaihmiste kans.

   Poista
 6. Onnea hyvästä menestyksestä!! Kiva tarina reissusta ja upeat kuvatkin. Aika homma matkustaa lsivat ja bussit kissojen kans. Ei viissiin heillä tule matkapahoinvointia. Näyttelyssä käynti kyllä ihsn työstäkin käy, kun saa jännittää ja odotella vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta puhut, tyäst kävi ja välil nousi hiki pintaa. Mut hauskaaki oli. Onneks kissoillani ei ol viime aikoin ollut matkapahoinvointii, yhdes vaihees Ruskal oli.

   Poista
 7. Ruska ja Rauha on vaan niin ihania!

  VastaaPoista
 8. Kauniita pinkkitassulaisia on ollut Tallinnassa käymässä :)

  Kuvista päätellen väittäisin kissaisännän olleen ylpeä katraastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aihettaki ol ylpee ko kolme Pinkkitassu kissaa valmistu, Sipi ja Mesi IC:ks ja Ruska IP:ks ja kaikki sertit tuli. Mesi lisäks oli färiparas.

   Poista
 9. Onnittelut serteistä ja valmistumisesta! Tallinnassahan on paljon tuttuja suomalaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljo oli tuttui ja uusii tuttavuuksii.

   Poista
 10. Kivasti olet esitellyt Tallinnan näyttelymatkaanne, arvostelut ja sertit.
  Teillä Pinkkitassuilla meni hyvin ja se mitä lähdettiin hakemaan eli sertit ne saatiin.
  Luin myös kirjoituksesi Kissalehdestä vuoden siitosnaaraasta kategoriassa kolme, kivasti siinä Ruskasta kerroit ja Merjan ottama kuva oli Ruskasta oikein hyvä..
  Tässä valmistelen Maijaani viikonlopun Pirokin näyttelyyn ja onneksi on vielä monta näyttelyä edessäpäin ennenkuin pitää taas lähteä ulkomaisen sertin hakuun.
  Ruskalle ja Rauhalle silitykset ja kehut täältä meiltä.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja Maijal oikee paljo onnee ja menestyst viikovaihtee näyttelyy!

   Poista
 11. Pinkkutassut rulettaa, ne on ihan parhainta kissakastia!

  VastaaPoista
 12. Kiva kertomus kivasta matkasta. Pinkkitassuista voi todella olla ylpeä ♥

  VastaaPoista
 13. Onnea menestystä!

  VastaaPoista
 14. Onnea Pinkkitassuille hienosta menestyksestä! Harmi, etten minä päässyt tähän sukukokoukseen. Ihanat emot ja mummu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmi oli, mut Hämeenlinna näyttelyy pääset, vaikkei se olekkaa ulkomail. Sit tulis isompiki porukka. Usiampi sukupolvi Pinkkitassui paikal.

   Poista
 15. Hieno näyttelymatka, onneksi olkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Etukättee matka jännitti kyl. Ja otti se voimilleki. Hiano matka oli ja kannatti lähtee.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!