sunnuntai 9. elokuuta 2015

Eetu ja muut E-pennut

Mää kävi heinäkuu loppupual Tampereel ja meni samal kattomaa Eetu-kissaa ja häne emäntääs. Eetu ja kolme siskoo synty meil 5.8.2013.

Nämä Pinkkitassu Eet oli Ruska toine pesue. Ruska tuli meil alu alkai Pinkkitassu kissala sijotuskissaks, ja oli määrä teettää häl yhdet pennut enneko hän siirtys mun omistukseeni. Ko ne pennut oli nii ihanat, mää anoi jatkoo sijotussopimuksel, ja Ruska sai synnyttää viäl toisetki Pinkkitassu pennut. He synty 5.8.2013.

Eetu ja mää emme ollu nähny toisiimme se jälkee ko Eetu muutti meilt ommaa kottiis.

Ko Eetu ny näki mu, hän näytti hämmästyvä ja ihmettelevä kauheesti, pelläästyvänki, niät juaksi toisee kerroksee karkuu. Pia uteliaisuus voitti ja hän tuli kurkkimaa ja ihmettelemmää minnuu trappuje yläpäähää. Eetu koton o kaks kerrost.

Miäheni oli mukan, ja Eetu kummitätiki oli käsketty paikal. Tämä kummitäti kävi aikoinas Eetu emännä kans meil kattomas pikku Eetuu, niät mää ole hänenki treffannu jo aikasemmi.

Niinko kuvat osottaa, Eetu vahtas minnuu valla silmät tapillas. Näytti silt, et jotaki tuttuu minus oli, mut se hämmensi Eetuu kauheesti. Miäs ei herättäny yht suurt hämmennyst.

Me ihmiset juatii kaffeet ja Eetu katteli ja ihmetteli.

Mää miätei ja ole jälkeepäinki miättiny, mitä Eetu muisti ja millai.
Välil Eetu vahetti paikkaa ja tuijjotti mua toisest suunnast.

Eetu emäntä oli kans yllättyny. Eetu käyttäyty hänenki miälestäs kummallisesti, eikä koskaa men kettää sänky al piiloo, niinko minnuu meni.
Vähitelle Eetu tuli likemmäs ja alko näyttää levollisemmalt. Ainaki jos mää en liikahtanu paikaltani.

Hän maltto huilatakki hiukka. Syllyy ei ollu mahdollisuut siin lyhkäses ajas Eetuu saad. Heti ko mää nousi paikaltani tai tei yllättävä liikkee, Eetu paineli alakertaa.

Eetu miätiskellee.

Rupesi kattelemmaa Eetu ja häne siskojes pentukuvia syksylt 2013. Naukula Mamma eli Merja kävi sillo meil mont kertaa ottamas kuvia pennuist.

Kuva: Merja Lainio.
E-pennut imemäs kolme viiko ikkäisin, joka pentu omal nisälläs. Eetu oikeepualimmaisen, sit oikeelt vasemmal siskot Raita, Elli ja Rauha. Täst kuvast välittyy hyvi eurooppalaispennu turki pehmosuus.

Kuva: Merja Lainio.
Pikku Eetu viide viiko vanhan. Hän pittää Ruska eli emos hännäst kii. Hän sai pittää emos neljätoist viiko vanhaks astikka, niinko siskotki.

Kuva: Merja Lainio.
Eetu unisen, just nukahtamaisillas, reilu kahde kuukaude ikkäisen.

Kuva: Merja Lainio.
Täsä Eetu sijotusemännnä sylkys pari päivää enneko hän muutti Pispalaa.

Eetu ikävöitti kovi pari ensimmäist päivää uudes kodos, niinko Elli-siskoki omassas. Mut sit loppui lopuks tottu äkkii ja viättää tyytyväisii kissapäivii emäntäs silmäterän ja kotos keskipisteen. Eetu o viäl leikkaamaton ja on pysyny silti siistin.

Pannaa viäl siskoistaki pentukuvat.

Kuva: Merja Lainio.
Elli. Ellil suunnitellaa omia pentui, ja Ellist voi lukkee täält.

Kuva: Merja Lainio.
Raita. Raitaakaa en ol nähny se jälkee ko hän meilt lähti. Raita oli pennuist sosiaalisin ja rohkein ja muutti lapsperheesee. Hän asettu uutee kottoos mutkattomasti.

Kuva: Merja Lainio.
Rauha jäi syntymäkottii Ruska kaveriks.

Just hiljakkoi eli 5.8. E-pennut täytti kaks vuat. Syntymäpäivän tämä emäntä ei muistanu koko asiaa eikä edes Rauha saanu onnittelui osakses. Ny tuli korjaus asiaa vaik hiukka myähäs.

Onnittelut kaikil E-pennuil! 

Pinkkitassun E-pennut:
Elli, Pinkkitassun Ellen, kilpikonnaruskeatiikeri (EUR f 23) naaras
Raita, Pinkkitassun Estelle, sinikilpikonnatiikeri (EUR g 23) naaras
Eetu, Pinkkitassun Edward, sininen (EUR a) uros
Rauha, Pinkkitassun Edina, cremetäplikäs (EUR e 24) naaras.


26 kommenttia:

 1. Onpa Eetu tosi komea kolli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minustaki. Muutonki ihana, luule et aika helläluantone ja kiltti.

   Poista
 2. Onpa komea Eetu! Ja hienon värinen!! Onko sinisiä paljon eurooppalaisissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl sinine o aika tavalline väri, en ossaa mittää lukui sannoo. Sinine pentu edellyttää et molemmat vanhemmat kantaa yksvärisyyt (tai on yksvärisii) ja lisäks diluutioo. Jos pentu ei saa kummaltaki pualt perinnöks diluutioo, ni tullee musta.

   Poista
 3. On ne ihania nämä E:t <3 Kirjava pallerojoukko ja hyvin viihtyvät omissa kodeissaan. Sydäntä lämmittävää lukea pentusten elosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne, joka pentu oli ihana, ja hianoo et kaikil o hyvä koto.

   Poista
 4. Voi kuinka kaunis kissa, hurmaava kerrassaan ❤️

  VastaaPoista
 5. Eetu näyttää tosiaan ihmettelevän sinua silmät ymmyrkäisinä :D.
  Kauniita ovat kaikki, Rauha ehkä kuitenkin suloisin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha lumos mu piänen pentun mut kyl nämä kaikki oli ihanii. Eetu oli ommaa luakkaa, ko oli ainoo kolli pesuees.

   Poista
 6. Eetu on niin kaunis pienestä isoksi!
  Onnittelut heille kaikille.

  VastaaPoista
 7. Ihana Eetu pienenä ja isona ja hämmästyneenä ja vähemmän hämmästyneenä.

  Kuulemma jotkut kissat tunnistaa kasvattajansa (äänen) koko ikänsä. Ehkä Eetu melkein tunnisti, ja joutui miettimään jatkuvasti, että kukas tämä onkaan. Varmuuden vuoksi sitten meni piiloon, kun ei muistanut varmaksi että sinä oletkin hyvien puolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuul tämä muittenki havainto et kissat tunnistais ensimmäise tärkee ihmises koko ikäs. Jottai tuntemise meininkii Eetul näytti oleva - ja siit johtuvaa hämmennyst. Toivottavasti tullee mahdollisuus men uudesti Eetuu ja häne emäntääs treffaamaa.

   Poista
 8. Voi mahdoton sentään, suloisia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulosii oli - ja hianoiks kissoiks o kasvanu.

   Poista
 9. Ihania Pinkkitassuja ja Eetu niin komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KOmia poika - ja tyylikäs samettise siniharmaa.

   Poista
 10. Voi ihana Eetu ♥ Eetu oli hurmuri jo ihan pienestä pitäen eikä ole muuksi muuttunut! Kovin kyllä silmät ymmyrkäisinä sinua katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyl Eetul oli hurmuritaitoi piänen mut ny hän oli ihmeissäs mu nähdessäni. Liikutti minnuuki tämä mee kohtaamine, jäi miälee kaihertammaa et Eetuu o ikävä.

   Poista
 11. Voi noita oliivi-silmiä! Hämmästyi varmaan tutun emon tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuu ja outoo ja yllättävää varmaa oli sekasi Eetu miälest.

   Poista
 12. Voi apua, Eetu oli sydämenmurskaaja jo pienenä ja on sitä näköjään edelleen, niin hellyyttävät silmät ja upea väri, ja ihana ihana olemus ja mitkä ilmeet... oi ja voi. Olen ihan myyty, mutta sitä olin kyllä valmiiksi, silloinkin kun sain nähdä Eetun livenä pienenä (ja hän taisi nukkua lähes koko visiittini ajan - niin söpö pikku poika!). Vielä kerran: niin kaunis väri!
  Ransun kasvattajat sanovat, että useimmiten heidän pentunsa menevät piiloon, kun he tulevat kylään - Ransu on poikkeus. Ehkä kissa yhdistää ihmisen toiseen paikkaan ja pelkää, että tulee muutto tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Saila, mää muista et tykkäsit Eetust, täst sinipojast, jo piänen. Piänen Eetus näky haamukuviot mut ny hän o tasase sinine, kaunii färine.
   Hyvä kuul, et Ransu kasvattajil o sama kokemus: et pennut mennee piiloo ko näkkee ensimmäise kotos ihmiset, vaik Ransu onki poikkeus. Joskus taannoi ko mul oli hoidos ystäväi kissa, tämä meni ain piiloo ja oli hämmentyny ko hänt tultii hakemaa. Ei imartel omistajjii, ettei kissa osot minkäälaisii ilahtumise merkkei, ko tullaa hakemaa.

   Poista
 13. Komea kaveri, elegantti väri. Ehkä Eetu epäili, että tulit hakemaan sen takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegantti färi ja elegantti kissa. Jottai se Eetu kyl eppäili, ilmeest ja käyttäytymisest päätelle.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!