lauantai 27. lokakuuta 2012

Maalaishiiri ja kaupunkilaiskissa

Ruska pyydysti elämäs ensimmäise hiire, kahde ja puale vuade vanhan. Mu tiätääkseni Ruska ei ol elläisäs elävää hiirt enne edes nähny. Leikkihiiril on kyl ahkerasti leikkiny ja yhdet pennutki kouluttanu näit "tappamaa".

Mää tuli eilä ehtoosti Koskel. Miäs ja Ruska oli tullu jo viikol. Miäs puhu mul, et tiskikaapi al o varmaanki hiirii, ko Ruska kyttää sin vähä vällii. Määki pani merkil sama asia. Koko aamu kissa vaani tiskikaapi viäres.

Tänämpä me oltii molemmat muutama tunni ulkon. Tultii sisäl ja miäs kysy mult et mikä hiiri tämä o? Hän osotti tiskialtaasee. Mää meni kattomaa ja siäl oli kualle hiiri. Ihan selvästi. Ruska oli mual päi huushollii, kaikes rauhas.

Me funteerattii, et oliko Ruska pyydystäny hiire, tappanu se ja viäny tiskialtaasee. Minkä tähde tiskialtaasee? Vai oliko hiiri kiivenny tiskipöydäl ja pudonnu tiskialtaasee ja ottanu ja kuallu sin ihan ittelläs. Tämä jälkimmäine vaihtoehto ei tuntunu oikee uskottavalt.

Mää osoti Ruskal hiirulaist ja kysyi: "Mikä tää o?" "Tää o mu!" Ruska vastas omistaja elkei ja knappas hiire hampaittes vällii nii lujasti ette meinannu saad hiirt ennää pois Ruskalt. Mut sit Ruska hölläs ja mää heiti kuallee hiire roskii. (Tai siis ensti oti siit valokuva.)

Piäni epävarmuus tähe jäi. Oliko se hiiri sittenki vaa tippunu jostaki sin tiskialtaaseen ja kuallu kupsahtanu ittelläs?

Mää olsi luullu et jos kaupunkilaiskissa pyydystää hiire, ni se o nii suuri ekstreme-elämys, et hän valla ratkeis liitoksisas. Mut Ruska oli ihan tyyni.

Kai mä nyt yhen hiiren hengiltä otan. Minä te mua oikein pidätte.
Se on kuulkaa ihan läpihuutojuttu, ei siitä tartte tehä numeroo.

20 kommenttia:

 1. Hyvä Ruska! Kyllä varmaankin oli Ruskalla kyntensä pelissä, tai sitten hiiri on tehnyt itsemurhan. Vaikkei Ruska olekaan aiemmin nähnyt hiiriä hän oli jo päivien ajan tutustunut hiirenrapinaan kaapissa ja hionut strategiaa. Jyrsijät ovat kovin ketteriä, ehkä hiiri hyppäsi tiskialtaaseen karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, Ruska o aikasemmi nähny vaa oikee hiire näkösii karvahiirii. Niit o meil harmait, mustii, valkosii ja ruskeit. Mu tulkintani mukkaa parhait Ruska miälest o mustat, semmoset jokka krapisee. Oikeet hiiret ei ol mustii eikä krapis. Varmaa Ruska tiätää et tämä oli tosi hiiri ja ne muut o vaa leikkii.

   Poista
 2. Asiahan on ihan selvä....Ruska hiiren pyydysti ja jätti isäntäväelle näytille.
  Meillä, kun oli kissa, kantoi aina pyydystämänsä hiiret portaille...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, totta varmaa. Jos Ruska olis pistelly poskiis hiire, me ei oltas tiädetty mittää koko asiast. Hän varmaa säästi se mee nähtävks ja perhee ruakavaroiks.

   Poista
 3. Selkeästi Ruskan tekosia! Paikkakin on ollut varmasti valmiiksi katsottuna. Sieltä sen ainakin huomaisitte. Eikö?

  Onnittelut Ruskalle hienosta työstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska kiittää onnitteluist, mu o sitä miält et ei se ny nii ihmelline juttu ollu. Hän teki vaa mitä jokkaine kissa olis tehny.
   Paikka oli oike hyvä, ei astuttu pääl ja heti huamattii.

   Poista
 4. Hyvä Ruskaaaaaaa! Mahtavasti toimittu :) Nytpä ei mammaa enää hiiri kiusaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos. Juu, ei tartte ajatel et hiiret hyppii pöydäl ko kissa lähtee kaupunkii. Ainaki yks o pois pelist. Ny ei tunnu oleva uusii tiskipöydä takan krapistamas, mut varmuude vuaks Ruska o asettunu nukkumaa köökis olevaa pyykkikorrii.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa ja Kollo. Ruska ylitti odotukset.

   Poista
 6. Olen ihan samaa mieltä Ruskan kanssa! Sen monituhatvuotisissa geeneissä on hiirenpyydystys niin tarkasti koodattuna, ettei se nyt mikään extremesaavutus ole (Ruskan omasta mielestä). Ruska tietää, että kissan työtä on pitää koti hiirivapaana, siksi kissat on alun perin ihmisen kumppaneiksi tulleetkin. Suvereenisti Ruska tuntee historian ja toteuttaa sitä nykypäivänä.
  Erittäin epätodennäköinen selitys on, että hiiri on juuri tuossa kohdassa saanut sydänkohtauksen tai tehnyt Cherin ehdottaman itsemurhan :-D Vaikka kyllä minäkin sitä välillä mietin, kun pihapolulla on kuollut myyrä. Kas, miten se juuri tuohon onkin sattunut kuolemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ilmeisesti ei teenkää pojat pistel suihiis kaikkii myyrii ja hiirii, joit ne pyydystää, jos kualleit jyrsijöit löytyy pihapolvult.
   Mää ole täst saavutukset paljo enämpi tohkeisani ko Ruska. Koko päiväjärjästys meni sekasi, ko tartti heti päivittää tämä asia plokkii ja feisbuukkii.

   Poista
 7. Kyllä se kissalla on niin verissä tuo hiirien kiinni otto että jo rapinakin saaaistit valppaiksio. Hyvä Ruska, kyll äse oli Ruskan tekosia varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, Ruska kiittää.
   Ja mää ole kauheesti kiittäny ja kehunu Ruskaa.

   Poista
 8. Onnittelut kaadosta Ruskalle! Kyllä se on niin tuolla selkärangassa ja geeneissä tuo metsästys on. Riistaverinen kissa, upea saavutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, onnittelut välitetty Ruskal ja Ruska kiittää ja kehrää. Olisko tämä yhdesorti kissoje feispookkii. Kissa pyydystää hiire ja asiaa kuuluu, et ihmise tarttee tykät. Ruska kaadol o jo monta tykkäyst.

   Poista
 9. Hyvä Ruska! Mistä meille saatais hiiriparka...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, oivoi, su tarttee vissii pan anomus J:l, et tämä avvais yhde laatteeravo, jonka o tilkinny.

   Poista
  2. älkkäst ny sitä ihmetelk,ennen ei ole ollut hiirtä,mutta nyt oli ja "hiiretappokäämi"luiskahti heti päälle,se on vaan tarvinnut sen hiiren.
   Se homma on nyt linkitetty,varokaa siimahännät;))

   Poista
  3. Puikkoellu, varmaa käämi luiskahti Ruskal heti pääl niinkos sanot. Mul nämä käämit o varmaa vähä sekasi ko mua o tua hiirulaine säälittäny. On tullu jo miälee, et hiirel oli varmaa nälkä, ruuvvaa toivos se kai sisäl pyrki. Jos ei Ruskaa olis, mää olsi varmaa ruvennu syättämää hiirt. En ainakaa tappaa olis voinu.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!