lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ulkoilemas

Ruska o välil ollu kotiarestis. Yleensä miäs heltyy viämää Ruskaa ulloos enne ko mää. Mää sai kauhuni siit ko Ruska muutama kerra pääsi irti valjaist. Yhdet valjaat oli joustamattomat ja meni poikki ko Ruska lähti menemää koval faarttil. Toiset oli liika joustavat ja päästi kissa läpitte. Ny jos ollaa ulkoiltu, ollaa käytetty mu enttiste kissojeni ehjii nahkavaljait ja uusie valjaitte joustavaa nuaraa.

He o mukava näky ko he mennee perätoukurii. Kissa edel ja miäs peräs. Miäs roikottaa kädesäs retkitoolii et saa istuu sillo ko kissa pyssää ja jää tutkimaa tai funteeraamaa. Kissa miälest ulkoilu o mahdottoma hauskaa ja miälekiintost. Ihmise miälest tai ainaki mu miälestäni kissa ulkoiluttamine o harvinaise tylsää hommaa.

Ruskast o hauskaa tutkii issoo navetovinttii. Määki ole hänt siäl "ulkoiluttanu" joskus sadepäivän. Täl kerttaa miäs ei men häne kansas navetovinttii. Joskus mennee.

Piäni tiä kulkee ihan talo ja naveto viärest. Mihes ny suuntais?

Pääsiskos tän sit? Ei Ruska päässy navettoonkaa. Kaikki ovet kiinnostaa. Kaapie ja konttuureitte ovet sisäl ja ulkorakennuste ovet ulkon.

Kuvas muuto näkkyy, et Ruska masu o hiukka pyäristyny.

Mitäs jännää seuraavaks menis tutkimaa?

*****
Sit viäl yks ilone perhetapahtuma. Ruska viime suvisist pennuist Didi (Pinkkitassun Dionysos) o 11.7. tullu kuutoste isäks. Ruskast o tullu mummu. Minttuse ja Didi pennuist kerrotaa tääl ja tääl

23 kommenttia:

 1. Voi kun hellyytävää, että Esko kulkee tuolin kanssa Ruskaa ulkoiluttamassa. Meillä on kyllä hyvät miehet tuossa suhteessa. Eilen kyllä epäilin, että Rosvo ja Jouni on kompuksessa, kun Jouni istuu tuolilla Rosvo sylissä ja saan passata häntä tuomalla vaikka kahvia, kun ei voi nousta, ettei kissa häiriinny ;)No, eipä se paljoa mua rasittanut, varsinkaan kun sama mies 11 vuotta sitten ilmoitti, eetn TODELLAKAAN pidä kotieläimistä ja vasrinkin kissoja oikein kammoksui, hänellä oli kokemusta vain puolivilleistä navettakissoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanottasko et miähe teko Jounilt ko o kanttii muuttaa miälipittees perusteellisesti ja muuttuu itte kissakammoksujast kissaihmiseks.

   Poista
 2. Nö kyl tätä kelppa kattel: Iso miäs ja komee kat ova jotenki liikuttava näky. Rusk o selväst piänii päi ku o niin entist kauniimp.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyl kelpaa kattel. Ja ottaa kuvia. Se o mustaki liikuttavvaa.

   Poista
 3. Suloinen pari; mies ja kissa :)
  Meilläkin Gebsu lähti joustovaljaista kun selkäni käänsin ja on nyt pidetty vanhoja nahkavaljaita fleksin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, siis samat kokemukset meil. Jos valjais o yhtää joustoo, kissa lähtee. Ko kissasaki o sitä joustoo aika lail.

   Poista
 4. Hauskan näköistä ulkoilua, ukko ja kissa. Gallen-Kallela olisi voinut ikuistaa tämänkin (viittaus Akka ja kissa)
  Odottavan äidin on hyvä saada liikuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ko ei ollu Gallen-Kallelaa, mää yriti sit omi voimi ikuistaa... Ruska taitaa tiätää olevas piänii päi ko hän komppaa ja kulkee konttuurist ja komerost toisee ja hakkee parempaa paikkaa... Se o sisäliikuntaa sillo jos hän ei nuku.

   Poista
 5. Hyvä keksintö Eskolta kuljettaa mukana tuota tuolia! Se saattaa kyllä väillä olla tarpeen. Ruskalla on selkeästi söpö pyöreä pentumassu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, juu, hyvä keksintö. Retkitooli o ostettu kirpputorilt muistaakseni neljäl eurol mu mustikkareissujani varte. Mut se o liika korkee istuttava mustikoitte noukkimissee. Ny löyty toolil parempi käyttö.

   Poista
 6. Hellyyttäviä kuvia miehestä ja kissasta. Hyvä idea tuo retkituoli!
  Vinttisiltakuva sai minut mietteliääksi. Meillä sitä kutsuttiin nimellä "ylösajo". Ihan hassulta sana kuulostaa nyt. Ehkä itämurteessa käytettiin tällaisia kuvailevia ilmaisuja.
  Silmääni osuvat keskellä siltaa kulkevat poikittaiset askelmat, joista hevonen sai tukea vetäessään kuormaa ylös. Sekin herättää muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, tääl Koskel miäs puhhuu vinttisillast, mää luulisi (mutten ol varma) et Poris päi puhuttas navettosillast.
   Navettosilta o vanha ja hiukka lahoki, se tarttis koht uusii. Mut poikittaiset piänet askelmat miäs teki aika hiljattai. Viime suven sato nii paljo et navettosilta oli melkei ain niljakas ja liukas ja siin meinas kaatuu. Ny ei ol sitä vaaraa, ei suvel eikä talvellakkaa, jos ei ol paksusti jäät.

   Poista
 7. Ihan mahtava idea tuo retkituoli! (Kissan ulkoiluttaminen on kyllä melkoisen tylsää puuhaa, minunkin mielestäni.) Isälläni on matkaradio pihalla mukana kun hän ulkoiluttaa kissaa(!)
  Ruskan masu on kyllä jo somasti pyöristynyt, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, täytyyki vihjast miähel radiost. Ruska masu o ihana pyäree. Ihmeellist on seki et hän o jo kuutoste mummu.

   Poista
 8. Mukava tunnelma näissä ulkoilukuvissa! Ruska on niin innokkaan näköinen tutkimaan asioita. Miehillä nämä ideat ei lopu, meillä mies ottaa tuolin mukaan kun mennään sienimetsään. Minä kerään sienet ja hän istuskelee Paten kanssa ja vahtii ettei Pate tule sotkemaan sieniapajaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, juu, Ruska o intoo piukas ko pääsee ulloos.
   Määki ole ottanu istuime mukkaa mustikkaa, mut tämä retkituali o mul liika korkee. Siänestäjäl toolist ei taas ol paljo hyätyy ko se homma o aika liikkuvaist. Ainoastas siänestäjä seuralaisel.

   Poista
 9. Hellyttävä näky iso mies ja pieni kissa :) Meilläkin mies ulkoiluttaa kissoja, vaikka taisi ensin uhota, ettei katteja ulkoiluta ;)
  Ruska on tosi nätti kissaneiti ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anna! Ruska o frouvva, jo toist kerttaa. Mut saa hänt neitikski sannoo, ei hän pahot miältäs.

   Poista
 10. Ihana Ruska, joka on jo ehtinyt mummoksi. Onnea! Innolla täällä odottelen seuraavaa pesuetta. Rapsutuksia.
  t Monika ja Mikki-isä

  VastaaPoista
 11. Kyllä hän on niin ihana ja komea kipsutellessaan kävelyllä meilläkin oli kisuliini pari päivää sitten, pieni ja niin loistavakarvainen, pentu viellä, mutta sain kyllä sellaiset allergiat vaikken edes koskenut, että huoh.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!