perjantai 12. heinäkuuta 2013

Uudet kurkut
Muavikasvihuanees mul o 25 tomati ja 4 kurku taint. Ne o jo aika isoi, kassoo silmis.
Tomatit o osast jo isoi mut vihriäisii. Viäl täytyy varrot enneko voi korjat.
Kurkkui o kypsyny joka päivä täl viikol. Nämä minikurkut o syäntivalmiit ja parhaimmillas kymmensenttisin. Maistuu rappeilt ja raikkailt - hyvilt kurkuilt.
Me voidaa ny ol omis kurkuis. Täsä kuvas yhde päivä kurkkusato.

On aika suuri elämys koot ommaa kurkku- ja tomattisattoo. Kahten suven mää kylläki koiti kassoottaa tomattii lämpimäs paikas talo kivijallaa viäres. Oli huano menestys. Muutama hassu tomatti kypsy, suurin osa jäi vihriäisiks. Mää tei niist etikkaisii vihriäisii tomattei mut ei me oikee tykätty. Tuareet o paljo parempii. Tänä vuan saadaa toivottavasti niit kypsii punasii tomattei syäd tarpeeksemme. 

19 kommenttia:

 1. Komea sato on tulossa teille. Noista tomaaateista jo voisi pari kolme alalehteä poistaa niin valo pääsisi paremmin kiertämään niihin kypsyviin tomaateihin. Aikoinaan kun niitä kasvatin noin isommissa määrin, poistin alalehdet vähitellen alimpaan raakileryppäässeen asti.
  Mites jaksaa ruskan vauvamasu?
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mummeli. Osa alalehdist mää ole poistanukki mut ole funteerannu, kui pitkäl niit voi poistaa. Kiitos hyväst neuvvost, ny mää uskalla poistaa enämpi, alimmaisii raakileisii astikka.
   Ruska vauvvamassu o selvästi pyäristyny ja jaksaa hyvi.
   Ruska o muuto tänäpä tullu kuutoste mummuks. Ruska Didi-pentu o kuutoste isä.

   Poista
 2. Hienolta näyttää. Tulen sitten nautiskelemaan sadosta parin viikon päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, tervetulloo. Jännää, mahtaaks sillo ol viäl kypsii tomattei.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N.! Nii mustaki. Kumma juttu et ihan ittelläs nua lykkää vart ja kukkii ja raakileit.

   Poista
 4. Kasvihuoneessa näyttää oikein hyvältä. Minulla on yksi ainoa kirsikkatomaatin taimi, eikä kasvihuonetta. Arvaat varmaan lopun:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, kiitos. Mun viime- ja toisvuatisil kirsikkatomateil ja tavallisil tomateil ei ollu häävi menestys. Toivotaa et sinu kirsikkatomattis menestyy paremmi. Tänä vuan tual kasvihuanees mul ei kirsikkatomattei olekkaa, on vaa tavallissii. Mut on keltasiiki tulos.

   Poista
 5. Kylläpä onkin hyvä sato tulossa. Kaikki maistuu paremmalta, kun on tuoretta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Daisy, totta. Ja on siin seki et itte kasvatetus o jottai hohtoo.

   Poista
 6. Ihania satonäkymiä, kyllä kasvihuone on ehdoton tomaattien ja kurkkujen viljelyssä. Minulla avomaalla on kurkuissa vasta kukat ja tomaatit ovat pikkuruisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, tämä kasvihuane tuli mul ihan lahjan, en ollu kerriinny edes pyytää tai toivoo, ko miäs alko tekemää tätä. Ei tullu maksamaa muut ko muavi hinna - ja tyä tiätysti - ko kaikki muut tarpeet oli olemas. Ny mää välistäi ehtoisi istu kasvihuanees ja ole kiitolline.

   Poista
 7. Voi kuinka herkullisen näköiset kurkut ja hyvän näköinen on koko kasvihuone!
  Hellepäivien herkkua on kylmä espanjalainen gazpacho-keitto, siinä surautetaan kurkku ja kilo tomaatteja tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella) mössöksi, mukaan sipuli ja runsaasti valkosipulia, chiliä ja mausteita maun mukaan, ja lorotetaan lopuksi oliiviöljyä joukkoon. Suosittelen! Jos ette keksi, mitä kurkuista voi tehdä - ai niin tsatsikia! Voi nam, nyt iski hirmuinen tsatsikihimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos ruakavihjeest. Ole jo funteerannu mihe liämee me joudutaa niitte tomaattei kans jos niit alkaa kilokaupal kypsymää. Ihan hyvält liämelt kuulostaa tämä gazpacho-keitto.

   Poista
 8. Onpa komea kasvihuone ja erinomase suuret taimet!

  VastaaPoista
 9. Onpa teillä iso kasvihuone. Tostahan riittää satoa koko Koskelle...

  VastaaPoista
 10. Valtava kasvihuone ja mahtavat viljelmät, hih mulla on 4 tomaattia ja 3 kesäkurpitsaa sekä amppelitomaatti mun kasvihuoneessani.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!