maanantai 16. joulukuuta 2013

Tonttuvaate


Ruska o tänäpä leikattu. Hän jää ny eläkkeel pentuhommist, vaik onki viäl hyvi nuari eläkeläiseks. Hyväs lykys hän pääsee kyl viäl mummuks jos Rauhal joskus pentui siunaantuu. Mut omist pennuist ei Ruska tartte muret kantaa. Ruska o tehny kahdet Pinkkitassu pennut, D- ja E-pennut, yhtees kahdeksa. Ruskal o jo kuus pennupentuuki, ko häne poikas Didi ja tämä morsein Minttu sai viime suven kuutoset. Ny jännätää, onko toine Ruska jälkeläine siit ensimmäisest pentueest, Didi sisko Mesi, kantavan.

Ko tultii Ruska kans kottii eläinlääkärist, Rauha ihan tyrmisty. Mikä tua o, onko se emo lainkaa vai joku viaras! Emo - jos se ny se on - o kummalline ja outo, hoipertellee ja muutonki kävelee epätavallisesti. Haisee joltai ihan oudolt. Ja pääl o punane puku.

Punane puku soppii hyvi tähä jouluaikaa. Tonttulakkii ei ol tähä hättää, eikä Ruska taitas siit välittääkää.

Ruska o saanu hyvät kipulääkkeet, on virkone ja kehrää ja kulkee ympäri. On vähä levotoin kyl. Käy yhtmittaa syämäs. Varmaa o nälkä ko joutu paastoomaa enne leikkaust.


Rauha väistää Ruskaa ja samal seuraa välimatka pääst ja kyttää ja ihmettellee. Pörhistää karvat niät häntä o niinko oraval, ja köyristää sellää. Ja murisee.

Ens yä mää meinaa pittää heit erinäs. Toist toises kamaris ja toist toises. Varmuude vuaks, et kumpiki sais ainaki nukkuu rauhas.

Kyl Rauha tyrmistys pelkäst ilmeestäki näkkyy. Voi piänt parkaa.

Mää luule, et äkkii tämä täst rauhottuu ja tasottuu. Tähe astikka Ruska o ollu se, jonka on tarvinnu murist ja torjuu Rauhaa, ko tämä o tahtonu immee Ruskaa vaik Ruska ei ennää tykkää imettää. Kiva nähd, loppuko Rauha imemine tähe vai kaivaako hän viäl nisä framil jostai Ruska "body" pultist.

Tätä toipilaspukkuu pidetää viiko verra. Ruskalt sen voi ottaa jouluks poijjes. Mut jos Ruska viihtyy siin, mikä ettei sitä vois pittää jouluvaatteen. Tai pukkee se Rauhal? Jos Rauha oliski mee joulutonttu. 

28 kommenttia:

 1. Rauha ei kyllä ilmeestään päätellen mitään yhtä ihmeellistä ole nähnyt eläissään! Toivotaan Ruskalle pikaista paranemista ja nakua joulua, vaikka punainen kovasti Ruskalle sopiikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., kiitos! Rauha o jo vähä rauhottunu mut viäläki saa pörhistelykohtauksii. Ruskal luulis oleva täsä suurempi muutos, mut sitä ei hänes edes huamaa, hän o aika rauhalline ja normaali, varsinki ko kaikki tokkura o häipyny. On tua paita tiätysti ny vähä epänormaali mut Ruska itte ei tunnu pistävä sitä pahakses.

   Poista
 2. Vai niin nyt on Ruskan asiat.
  Rauha eikun komistuu.
  Ihana jouluasu Ruskalla.
  Hyvää joulualusviikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Seijastiina. Hyvvää joulualusviikkoo sinulleki!

   Poista
 3. Pikaista toipumista Ruskalle!

  Rauhalla on mainiot ilmeet ja eleet. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, kiitos! Rauhaa saa kyl nauraa ko hän o ihan hassu.

   Poista
 4. Ei ihme, että rauha vähän Ruskaa vierasti, onhan se nyt niin oudon oloinen puvussaan, mutta pian Rauha tottuu. Ruska paranee nopeasti leikkauksesta eikä tarvi sitten enään noita juoksuja pidellä, nekin on aika raskaita vaikka ei pentuja teetettäisikkään.
  Oikein hyvää jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos. Rauha näyttäs jo vähä tottuneenki mut sit hän yhtäkkii muistaa ja huamaa, et täsä o ny jottai outoo. Jouluks Ruska o varmaa jo ihan parantunu ja Rauha tottunu. Sit riittää Ruskal ja Rauhal ihan muut ihmettelemist ko pystytettää joulukuusi. Hyvvää jouluviikkoo sinul - ja Himmul!

   Poista
 5. Nyt Rauha ei näytä nimensä veroiselta. Kerta kaikkiaan mainiot kuvat :) Ruskalle pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnnaS! Mää usko et Ruska täst äkkii paranee. Eikä hän kauhee kippeelt ol viäl vaikuttanukkaa. Onneks o kipulääkettäki, silt varalt jos Ruska alkaa olemaa kippee olone.

   Poista
 6. Voi teidän Rauhaanne, melkoisen muhkea ja kuvankaunis tyttönen ♥ Toivotaan että Ruska-tonttunen toipuu leikkauksesta pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky ja Minna! Ruskan parhaaks tämä leikkaus o tarkotettu, niät pikase toipumise toivos ollaa. Huvittava muhkeeks ja kurrehäntäkseks piäni Rauha ossaa ittes tällät.

   Poista
 7. Onpa nykyisin hienoja suojavaatteita leikatuille kissoille. Sissillä 8 vuotta sitten oli muovitöttörö päässä, joka ei kylläkään tuntunut kattia haittaavan sen muutaman päivän ajan, jona se oli käytössä. Pikaista toipumista Ruskalle. Rauha on varmaan jo toipunut järkytyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, vaate o kyl kätevä. Toiset kissat muavitötterö ihan invalidisoi, toiset tottuu sihe äkkii. Eikä kaikki tykkää vaatteestakkaa. Ruskaa se ei näyt haittaava. Toine parannus o se, et kissoil o kipulääket saatavis. Silloko mul aikasemmi oli kissoi, ei viäl ollu muut ko injektion annettavvaa. Ny Ruskal o kipulääkemikstuuraa, jota ei ol kylläkä viäl tarvittu.

   Poista
 8. Ruskalle isot paranemistoivotukset, ja Rauhalle, no, ihan rauhaa vaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, kiitos! Ruska näyttäs oleva voito pual ja toipumas hyvvää vauhtii. Ja Rauha o jo rauhottunu, käy emmoos nualemasaki. Ei ennää muris eikä pörhistel.

   Poista
 9. Rauha on niin kulmat kurtussa ! Jestas mikä alien taloon on tullut ! Soma Rauha.
  Ruska näyttää niin kauniilta sukassaan siis puvussaan. Tonttutyttö.
  JouluRauhaa teille ja Ruskalle pikaista paranemisia. Suukkosia tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena ja pojat, Tytöt kiittää suukkosist. Ruska ottaa rennosti tonttu- eli toipilaspuvusas, näyttäs voiva aika hyvi. Eikä Rauhakaa ol ennää kulmat kurtus. Joulu o jo ovel.

   Poista
 10. Vähän höppänöitä nuo kissat tuntuu olevan välillä, meidän kisu pelästyi veljen koiraa niin että pomppasi ilmaan ja lähti kauheella kiireellä pakoon, veljen vaimo oli mennyt pukemaan koiiralle lämpimän takin päälle, koira-parka ihmetteli vaan että mikäs tolle tuli, minuutti sitten nähtiin ja nyt ei o muka tuntevinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne, ei oikee pääs jyväl niitte aatoksist.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mireni, tämä höntti o kyl aika sulone, täytyy myäntää.

   Poista
 12. Rauha on todella hämmennyksissään, eikä ihme. Ruska näyttää ottavan rauhallisesti tonttuilun. Varmaankin tuollainen puku on miellyttävämpi kuin kaamea kauluri, joita ennen laitettiin leikatuille tytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska päsi eilä tost punasest tonttuvaatteest. Kyl seki loppuje lopuks näytti Ruskast aika rasittva oleva, vaikkei ehkä yht paha ko kauluri. Rauha rauhottu aika pia järkytyksestäs.

   Poista
 13. Rauhan turkki näyttää viimeisesssä kuvassa suloisen pehmeältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, on se turkki pehmone, vaikkei olis tollai pörhölläskää.

   Poista
 14. Oikein hyvää ja rauhallista joulun aikaa sinulle ja kaikkea hyvää tulevaan vuoteen :).

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!