lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kuppi-/mukihaaste 4/5

Neljäs kuppi, jonka ota framil lempikuppinani, o tämä lehmäaiheine. Tämä o iha tavalline teemamuki, mut siin kyljes o ilone ja tyytyväine lehmä. En ol mual näit sattunu näkemää, ko Koske maidotuattajai huusholleis. Miähe sisko o pitäny täsä mee suvilystipaikas lehmii viäl 2000-luvu alvus. Sammaa lehmäsarjaa o ainaki lautasii ja tua tooppiki.

Tämä kuva ei ol ihan tuare, se o otettu alkusuvel tulppaanei aikaa.

Lehmämukit o munki mut erikoisesti miähe suasios. Mistää kukkamukeist hän ei ainaka oma-alotteisesti kaffeetas jua.
Lehmäkupit meil o käytös joka päivä. Lehmie näkemine o tääl maaseudullaki harvinaist. Hevosii yleensä näkkyy laitumel joka kauppareisullaki.

Lapsuudest muista, et lehmii näki laitumel ussei, hevosii varmasti harvemmi ja ainaki vähemmä. Ole itteki ollu hakemas naapuri Aune-täti lehmää laitumelt. Aune kanto mua reppusellääs ko hajettii Normaa laitumelt kotonavettoo.

Jos matkustettii linjapiilil, yhtmittaa suvisi näky lehmii laitumel.

Nämä lehmät o kuvattu Koske naapuripitäjäs Marttilas. Lehmät tiä viäres oli nii harvinaine näky, et pyysi miäst pysättää piili. Ei näit joka päivä nävy, eikä joka viikkokaa. Paitti lehmämukeis.

Mää katteli lehmii ja oti kuvia, ja lehmät katto minnuu yht uteliaasti.

Oikee mukavaa huamist pyhäpäivää kaikil.

14 kommenttia:

 1. Lehmämukisi on todella iloisia. Enpä ole koskaan nähnyt tuollaisia.
  Alkaa se olla kyllä harvinaista että näkee lehmiä tien varressa. Täälläkin oli silloin, kun tänne muutimme lehmiä melkein joka talossa. liekö enään kuin yhdessä paikassa ja siellä sitten noin 200 lypsävää, Olen kyllä aikamoinen lehmäfani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki tykkää lehmist. Ko oti kuvia lehmist, ne tuli kattomaa minnuu ja ne tuntu nii sympaattisilt, vaikuttavilt ja ystävällisilt elukoilt. Jos mul olis ollu omia lehmii, mää olsi varmaa kauheesti kiintyny niihii, ja kova poru olis ollu ain ko olis tarttenu pan oma lehmä teurasautoo, niinko elinkeinoharjottajie ain välil tarttee. Kai siihenki kouliintuu, jos o leipä kiini maido- tai lihatuatannost.

   Poista
 2. Hauskat ja erikoiset mukit, ilonen lehmä saa kahvinjuojankin hyvälle mielelle. Olen huomannut saman, hevosia näkyy vähän joka kulman takana, mutta lehmiä harvemmin. On tässä lähellä kyllä muutama lehmätilakin. Omalta pihalta saan katsella kahta kesähevosta, naapurin niityllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat ja lehmät o mul aika viarait ja kunnioitust herättävvii, mut tykkäisi varmasti molemmist kauheesti. Tääl Koskel o muutama lehmätila, muttei yhtää liki meit.

   Poista
 3. Hauska muki - mutta tuo kannu on ihana ❤️ Jos tulis vastaan jossain kirpparilla niin varmasti ostaisin, se on niin hyväntuulinen ja sopis kesäkukille kuin nenä päähän!

  Ja tottapa turiset, ei kuulu lehmät enää suomalaiseen maisemaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kannu o kans oikee mukava. Soppii maito-, vesi- ja mehutoopiks - ja kukkavaasiks. Toivottavasti tämmöne tullee vastaas kirpputoril. Tämä o kyl harvinaine, ko ei ol ollu yleises myynnis.

   Poista
 4. Kivat lehmämukit teillä. Lehmä on niin symppis eläin, että saa aina hymyn huulille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepposa ja symppis, levittää rauhaa ja hyvätahtosuut ympärilles.

   Poista
 5. Kyllä onkin herttainen lehmämuki ja siitä on varmaan ihan lysti juoda mitä milloinkin, ainakin kahvi varmasti maistuu. Minä joka asun kaupungissa, tosin en ihan keskustassa näen näin kesäaikaan lehmiä laitumella ja joskus iltaisin kuulen myös lehmien ammuntaa.
  Täällä kesäkodissa ei lehmiä näy, tuskin tässä pitäjässä on montakaan maitotilaa, ellei sitten tuolla pitäjän toisella laidalla olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää jua lehmämukist kaffeet ja saikkaa mut miäs jua maitoo ja mehhuu ja vettä, ynnä kaffeet ja saikkaa, eli hänel ei ol käytös mittää muut juama-astiaa. Hassuu et näet kaupunkis lehmii laitumel ja kuulustelet niitte ammumist.

   Poista
 6. Oikein hauskat! Ja niitä lehmiä laitumella näkee ihan liian harvoin.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!