torstai 12. toukokuuta 2016

Haikeet ja iloset tunnelmat

Rauha pennut lähti, Pippi tasa viikko takasi torstain 5.5., Kasperi seuraavan päivän perjantain 6.5., ja Frans äiteipäivän 8.5. Täsä viäl viimine iso kuvapläjäys heist.

Naukula Mamma kävi meil viimist kerttaa kattomas pentui muutamaa päivää aikasemmi enne pentuje lähtöö. Ja otti kuvia tiätysti. Nämä o siis häne kuvias.

Kasperi tooli selkänoja pääl ja Frans ja Pippi istuimel.

Kasperi täsäki "ylätasol" ja Pippi ja Rauha laatteel. Mää kasvati taimii parvekkeel enkä voinu päästää kissoi sin vaik heit olis tiätysti kauheesti kiinnostanu.


Seuraavat kolme kuvvaa o Kasperist.

Kasperi o Pinkkitassu kissala tähäastisist pennuist kaikist isompi, paino 14-viikkosen 2,4 killoo. Kiltti ja sulone kollipoika. Ehkä hän pannee ranttaliks uudes kodossas ko pääsi ainooks kissaks.

Seuraavat kuvat pualestas Fransist.
Frans oli mu miälestäni tämä pentuee linssilude. Vähä niinko "hymypoika". Takajallaat Fransil oli ina eripituset mut eläinlääkäri vakuutti et Frans pärjää kyl. Ja Frans itte näytti ettei hänt yhtää haitannu eikä edes hidastanu. Paitti siin, ettei hän viäl päässy hyppäämää tiskipöydäl. (Voi ol helpotus häne tuleval emännälles.)

Pippil lankes prinsessa osa. Seuraavat kuvat Pippist.
Cremet yhdes. Rauha-emo ja Pippi-pentu.

Pojat hiirileikis. Kasperi vasemmal ja Frans oikeel.

Ruska-mummu ja jompikumpi pojist. Ruska vähä kloppaa, mummu oikeudel.

K-pentuje 14-viikkospäivä oli keskiviikkon 4.5. Sillo oltii eläinlääkäris ja pennut sai toiset rokotukset. Aikasemmal rokotuskerral hee oli jo sirutettu.

Täst ettiippäi kuvat o minu ottamiini. Niit viimisii ja haikeit, ristiriitasis tunnelmis otettui.

Viimine yhteine lohtuateria, pöydä al. Rauha ei kauhee innostunu ollu ennää imettämisest, mut anto pentuje immee loppuu astikka.

Pippi syntymäkodossas lähtöpäivänäs. Hän meni isovaari Miki ja isoisoisotäti Sissi kaveriks yhteisee kottii Helsinkii.

Kasperi lähti seuraavan päivän. Täsä Frans näyttäs antava lähtöpusu Kasperi-veljel.

Emo ja pentu, Rauha ja Kasperi. Kasperist tuli jyväskyläläine.


Frans jäi mee iloksemme viäl kahdeks päiväks. Häne uus perhees haki häne äiteipäivän. Frans muutti lapsperheesee Helsinkii.

Tämä ihana äiteipäiväruusu, jonka mää sai Pippi emännält, jäi ilahduttamaa minnuu  ja muistuttammaa Pinkkitassu K-pennuist. Jollei miäli muutu, nämä oli mee viimiset sijotuspennut.

Suuri kiitos Pinkkitassu kissalal ja kasvattajal Mikko Murtosel, et mää ole saanu neljät ihanat sijotuspennut pittää kotonani. Ole oppinukki jotaki, muummuas sen et pennuist voi luapuu. Emot o opettanu minnuu. Kissaemot o ihan kypsii pentujes lähtöö, ko nämä tullee 12-14 viiko ikkää. Pennut saa lähtee eikä emo ikävöi. Mun o ikävä, mut samal ilo siit, et he pärjää ja hee uudet perhees tykkää heist. Pennuist o paljo illoo uusil ihmisilles.

Kuvat 1-15 o ottanu Merja Lainio. Loppuosa kuvat o mu ottamiini. 

30 kommenttia:

 1. Kyllä varmaan koti tuntuu taas tyhjältä hetken, kun nuo ihanat vipeltäsät ovat pois. Onnaksi sen tietää alusta asti että ei niitä kaikkia voi kotiinkaan jättää. Pakko niistä on luopua, mutta ihanat muistot jää.
  Oikein yvää toukokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil oli heti pentuje lähtemise jälkee kova touhu ko me "muutettii" kimpsuinemme kampsuinemme kissoinemme ja taimiviljelminemme suvilystipaikkaa Koskel. Ilme pentui oltas muutettu jo kuukaut aikaisemmi ehkä. Kyl pennut silti o viäl miäles koko aja.

   Poista
 2. Oi, on ne pennut niin söpöjä, mutta nyt pääset hoitamaan taimia varmaan paremmin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taimet o ny vaatinu huomioo ja osa o jo istutettu maahaa.

   Poista
 3. Suloinen ja reipas Pippi on kotiutunut meille loistavasti. Uudet asuinkumppanit Sissi ja Mikki ovat kivasti hyväksyneet Pipin, vaikka ensi alkuun varsinkin Sissi vähän ihmetteli, että jääkö tuo kermaleivos tänne ihan asumaan.
  Syntymäkodissaan pennut ovat tavanneet paljon erilaisia ihmisiä ja siten sosiaalistuneet erinomaisesti, joten siitä on pienen kissan hyvä ponnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, et Pippi o kotiutunu nii hyvi ja helposti. Ja ymmärtääkseni Pippi veljetki.
   Hyviä suviviikkoi piänel kermaleivoksel ja häne kotiväelles!

   Poista
 4. Voi haikeus! Olet nähnyt paljon vaivaa pentujen kanssa, myös niiden totuttamisessa erilaisiin vieraisiin ihmisiin. Ne varmasti pärjäävät hyvin uusissa kodeissaan. Nyt voit keskittyä paremmin puutarhahommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää luata siihe, et piänet kultamurut pärjää ja he o ihan täysii ja täyspäisii kissoi. Puutarhahommat kutsuu, olet oikees.

   Poista
 5. Ihanat pennut ja ihanat lemmikit heistä takuulla tuli! Voi suloisuus heitä kaikkia. Franseilla ja Franzeilla on taipumusta linssiluteiluun ja söpöilyyn ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Fransit ja Fransut ja Ransut ja Franzit o just semmosii ihanii poikii ja sydämevaltaajii.

   Poista
 6. Voihan pillitys, haikeat on olot tälläkin puolen ruutua :)

  Ihania kakaroita, onnea uusiin koteihin uudesta perheenjäsenistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnee määki toivota pennuil ja hee uusil perheilles.

   Poista
 7. Varmasti on haikeat tunnelmat! Kuitenkin syntyneet kasvaneet ja kehittyneet siinä. Onnea heille uusiin koteihinsa, varmasti kavereista kasvaa oikein hienoja kissoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl määki usko, et hianoi kissoi heist kaikist tullee.

   Poista
 8. Isoja mönninkäisiä! Ihana kuulla, että kissat saa hyviä koteja. Ainahan ei suinkaan oo niin, valitettavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näil mönninkäisil kävi hyvi. Monil kissoil o toise sorttine elämä alku.

   Poista
 9. Onnea pentusille elämään! Kylläpä ne ovat jos isoja ja reippaita! Teillä on varmaan aika hiljaista ja rauhallista nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meil tavallas hiljast, mukko "muutettii" suvilystipaikkaa, ni tääl o taas toiset touhut.

   Poista
 10. Ihanat ja hiukka haikeat kuvat 💕💞 Suloiset pennut ja huolehtiva Rauha-emo kun piti maitobaaria auki lähtöön saakka ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Rauha-emo hoiti hommas kiitettävästi ihan loppuu astikka. Ja ny hän vetelee hirsii päivät pitkät leipäortte pääl katorajas ja nauttii välil valjasulkoilust.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Eilä mää jo yhde treffasinki, Pippi-pennu. Kävi täält mailt pikipäi koton ja samal kävi kattomas Pippii, joka oli niinko kotonas uudes kodossas. Oli ihana nähd Pippi ja häne kissakaveris, isovaari Mikki ja isoisoisotöti Sissi, ja hee emäntäs.

   Poista
 12. Pennuista on paljon iloa sen ajan minkä niiden kanssa saa viettää, ja miten opettavasita aikaa.

  VastaaPoista
 13. ♥ Hyvää matkaa K-ihanuudet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvvää elämämatkaa määki toivo rakkail K-pennuil.

   Poista
 14. Ihanat ♥
  Voi kun ihan veret seisahti heti alkusanoista, että "pennut lähti" Bittersweet sanois britti!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!