torstai 28. helmikuuta 2013

Äkkilähtö Tallinnaa

Yks kaunis päivä täl viikol mul tuli äkkilähtö Tallinnaa, ko ystävä käski kampraatiks reissul.

Tallinna kaupunkis täl päiväristeilyl oli aikaa neljä tuntii. Koko aika meni Karnaluks-nimises käsityäpuaris. Taksil mentii suaraa satamast, takasipäi osa matkaa käveltii ja loppumatka taas taksil satamaa. Pääasia meil oli kyl praataamine. 

Aikamoine nähtävyys tua Karnaluks. En ol ikäpäivänäni nähny nii paljo lankoi ja nauhoi ja knappei. En läheskää koko valtavaa kauppaa kerriinny edes tutkimaa. Nii tohkeisani mää oli, ette edes valokuvvii toimertunu enkä kerriinny ottamaa.
Kottiituamiseks tuli mukkaa färi-ilosii pumpulilankoi. 

Tekis miäli lähtee heti uudemma kerra. 

29 kommenttia:

 1. Ihana kauppa.En ole koskaan käynyt,mutta kuullut siitä olen.Ensi kesän reissun voisikin suunnitella tuonne kauppaan.

  Ihania värejä langoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina. Kyl kannattaa, oli näkemise väärtti! Se kauppa täytyy ennestäs tiätää. Se o vähä niinko piilos. Talo ulkopual ei edes näy mittää kauppaa. Portait kiivetää kaupa ovel ja sit täytyy viäl soittaa ovikelloo.

   Poista
 2. Ihana annos lakoja, hienot värit! Minkälainen hintasuhde siellä on kotimaahan verrattuna? En ole käynyt mutta jos saisi jonkun kaveriksi voisi lähteä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli - voi, nyt en ossaa sannoo, ko en tunne nii hyvi Suamenkaa hintoi. Ei ne lankat ainakaa mittää pilkkahintasii ollu. Siäl myytii 7veljestä-lankojaki ja ne oli kyl aika sama hintasii ko Suames.

   Poista
 3. Tuolla kaupalla on myös netisivut, olen niitä joskus ihaillut. Ja tarkoitukseni oli siellä poiketa, mutta sitten ei aikataulut antaneet myöten. Kun sen verran ymmärsin, että siellä ei ihan pikaisesti poiketa ;) Kivaa, että sä pääsit sinne ostoksille! On iloiset langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ahaa, täytyyki tutustuu nettisivuihi. Totta on, ettei kannat poiket. Täytys ol monta tuntii aikaa ol ja kiärtää kaikes rauhas.

   Poista
 4. Olen paljon kuullut Karnaluksista ja ymmärtänyt, ettei ihan pikavisiitille kannata lähteä. Tuskin uskaltaisin mennä ollenkaan, melkoinen ihmemaa. Kauniita lankoja sait saaliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ihmemaa se oli. Mu ystäväni jonka kans siäl oltii, sano Karnaluksii "karkkikaupaks". Siäl oli vaik mitä, en läheskää kerriinny koko kauppaa kunnol tutkimaa.

   Poista
 5. Minkä ihanan reissun olet tehnyt! Minä en ole ikinä tuolla kaupassa käynyt ja kyllä mieli tekis. Upean väriset langat olet ostanut:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, sun kyl kannattas men. Tykkäisit varmasti. Vaik kyl siäl tullee ristiriita siin, kui paljo ostaa eikä kumminkaa voi ostaa kaikkee mitä tekkee miäli.

   Poista
 6. On kyllä ihanan iloisia keväisiä värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N., oikeesti lankat oli viäläki kauniimpii, tosa kuvas ne näyttää vähä haaleilt ja sävyttömilt.

   Poista
 7. Mahtavat ostokset! Soitako huopmenna siitä vkonlopun aikaltaulsta, että milloin tulet lauantaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Auli, mää soita huame-ehtoosti. Kuule, arvaaks vaa, et mää meinasi valla sevot noitte lankoje kans.

   Poista
 8. Oltiinkohan samana päivänä tuolla aarreaitassa?
  Yhä aina vaan, jo monta kertaa käyneenä,
  olen paikasta ihan pökerryksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Pioni, ihan totta vai?? Mää oli siäl tiistain.

   Poista
 9. En ollut kuullutkaan tästä kaupasta. Tukkuliike, joka näköjään myy myös vähittäisostajalle. Tosin jos Paula olet ostanut kaikki nuo kerät, olet kyllä tukkuostaja. Kävittekö myös siinä kangaskaupassa?

  Karnaluks -käsityötarvikeliike
  Karnaluks on käsityöihmisten paratiisi! Karnaluks-liikkeessä on metreittäin hyllyjä lattiasta kattoon, tuhansittain tuotteita napista nauhaan, lankoja ja puikkoja, pitsejä ja korutarvikkeita, solkia ja vetoketjuja jne. Suuri valikoima ja edulliset hinnat! Jokaiselle löytyy varmasti jotakin ja tarvikkeiden lisäksi tästä käsityötarvikkeiden maailmasta voi ammentaa runsaasti ideoita omiin käsitöihin ja askarteluihin! Otathan käteistä mukaan matkalle, sillä Karnaluks-liikkeessä maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Karnaluks-tukkuliikkeen kanssa samassa talossa sijaitsee kangaskauppa Abakhani, josta voit myös tehdä löytöjä. Kaupassa on paljon kilotavaraa, myös metritavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, meilleki selvis vast paika pääl et se Karnaluks o tukkuliike. Ja kaupa nimi saatii menomatkal laiva infost. Ostin nua kerät ja vähä enämpiki. Hinta oli edullisempi, jos osti ainaki 10 kerrää sammaa laatuu. Kauppa oli täyn soukkii käytävii korkeitte lankalaatikkopinoje välis. Laatikot täyn tavaraa, paljo muutaki ko lankoi. Käytävil oli paikka paiko ahdast. Se oli pikemminki jonkullaine iso varasto.
   Kaupas oli hyvä ja siisti vessa. Hyvä juttu jos siäl viipyy kauvvemma aikaa.
   Kankaskauppa oli rakennukse toises pääs ensimmäises kerrokses. Siälläki poikettii pikimmite kattomas. Mää oli jo hassannu rahani ja oli jo kiiru satamaa.

   Poista
 10. Meinaatko sääkin aloittaa virkkausurakan tyyliin sateenkaari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, en tiä viäl. En ol päättäny. Kattotaa.

   Poista
 11. Mää ehdin viime matkalla vasta sinne kangaskauppaan, langat jäi vielä näkemättä!
  Seuraavalla reissulla on kyllä pakko varata aikaa tuonne yläkertaankin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentist, Eeviregina! Mukavaa viikojatkoo sinul.

   Poista
 12. Oletpa tehnyt hienoja hankintoja. Minäkin heti mietin, että mitähän aiot niistä aloittaa...
  Kaikki tiet tuntuvat johtavan Karnaluksiin nykyisin ;) En osaisi varmaankaan ostaa sieltä mitään, kun on niin paljon valittavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Daisy, vaihtoehtohalvaannus siäl Karnaluksis voi iskee. Mut kyl kannattaa silti men, jos o aikaa.

   Poista
 13. Kuulostaapa upealta tuo kauppa! :)

  VastaaPoista
 14. Vau mikä ihana sateenkaarenvärinen lankakoppa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kiitos. Määki tykkää tost lankakopast.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!