sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kissanpäivii

Kyl mää tääl viäl ole. Kumma, et aika tuntuu kuluva pikakelauksel. Mää vaa istu nojatoolis ja kudo tillukkait. Kissa o kaverin. Aika ussei miäski. Ja aika riäntää. 

Aamusti minul ja Ruskal o yhteine aamuseremonia. Mää mene istumaa mukavaa nojatoolii kamarii ja juamaa aamukaffeet. Ruska hyppää syllyyni kehräämää ja nauttimaa. Tämä seremonia meil o ollu pitkät ajat, jo silloko mää lähdi aamusti töihii. Enne töihilähtöö oli tärkeet tämä aamusylyttely.  Ny ei tartte keskeyttää sen tähde, et tarttis men tyähöö.

 
Mul o ollu tarve ol omis oloisani ja plokkailu o jääny retuperäl. Vähä niinko retriittii olsi pitäny. Aika aikaa kutaki. Kai tämä retriittivaihe täst viäl väistyy.  

Tiatokonneel ole vaa pikimmite käyny kurkkimas sähköpostei. Täsä tiatokone seisoo kööki pöydäl. Niinko kuvast näkkyy, meil ei Ruskal ol - ennää - semmost komentoo, ettei sais tul pöydäl. Alvus kyl yritettii. Kissa vei kumminki meist voito, konnei hänest tunnu mittää vahinkookaa oleva. Hän vaa seurustellee - ja lukkee miähe kans lehtee. Piäni leipäkori o jo pitkät ajat ollu luavutettun Ruska käyttöö. Ruumiikulttuuriiki mää ole kyl yrittäny ny eläkepäivin opetel harjottammaa. Ja Ruska häärää siin puskemas ja kehräämäs ja ihmettelemäs, et mikä toho emäntää ny oikee o menny. Tämmest touhuu hän ei enne ol nähnykkää, et emäntä makkaa selläälläs laattel ja nostelee jalkojas. Välistäi Ruska kömpii nojatooli peito al kurkkimaa ja vahtimaa mua ko mää voimistele. Mahtasko hänest näyttää hassumaiselt ko köntys yrittää notkistel. Kuvas Ruskast näkkyy pelkkä häntä ja etukäpälä. 

34 kommenttia:

 1. Elonne vaikuttaa kaikinpuolin ihanan leppoiselta ja mukavalta. Tuli niin mieleen Jaska ja leipäkori, miten kissat tykkäävätkin liian pienistä nukkumispakoista!
  Hieno ajatus tuo jumppaaminen, pitäissi minunkin taas ottaa itseä niskasta kiinni kun syksyllä jo pääsin hyvään vauhtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, mul o se Jaska leipäkori parvekkee säilytyslaatikos, ko kerra äiti anto se mu sillosil kissoilleni. Täytyy vissii seki ottaa esil ja antaa Ruskal parempaa käyttöö.
   Mul tua voimistelu alko ihan vahinkos, ko mää vastasi Anna antamaa Akka-haasteesee. Eksää sit vastannu? Mää aloti ihan piänest ja sit ole keksiny uusii voimisteluliikkeit. Se o siin kaikist mukavempaa, et itte huamaa piänt edistymist.

   Poista
 2. Ihanat Paula ja Ruska!
  Mukavaa päivän jatkoa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsikka! Kaunist pyhäpäivää sinullekki!

   Poista
 3. Todellisia kissanpäiviä! Kyllä niistä kannattaakin nauttia. Ja kevätauringosta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, juu, aurinkost o jo hiukka nautittu ko käytii ulkon. Aurinko kyl ensti aika väkivaltasesti häikäsi, melkei siin taju meni, ko nii ole tottunu hämärää ja sisäl pääasias ole hyssytelly. Aurinkoist pyhäpäivää Naukulaa!

   Poista
 4. Ruska ihmettelee kun et lähdekkään töihin vaan olet sen ilona pidempään. Tuo neliöpeitto on sitten kuin Ruskaa varten tehty väreiltään. Hienot värit.
  Hyvää jatkoa eläkepäivillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, Ruska o ihmeisäs, jos mää jonaki päivän lähdenki ja viivy pitempää. Ko tule takasi kottii, tuntuu, et Ruska vahtii mua, et ei kai tua vaa taas lähde menemää minnekkää.
   Määki ole huamannu, et tua klappupeitto o niinko suunniteltu Ruskal. Hassu juttu. Se o tavallise vanha peitto, mää ole virkannu se joskus opiskeluaikanani 1970-luvul, yli 30 vuat takasi!

   Poista
 5. Ihania kuvia Ruskasta, miten se mahtuukaan tuohon pieneen leipäkoriin :) Ruskastakin on varmasti kivaa kun emäntä ei lähdekään töihin ja rennot aamuhetket voivat jatkua pidempään. Kissanpäiviä teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos vaa. Leipäkorist o ollu meil paljo huppii, ko Ruska o nii huvittava, varsinaine piänee tillaa änkeemise mailmamestari. Mää ole jo suunnitellu, et tarttee pan toine kori tyäpöydäl, josa tiatokone normaalisti o. Sillo Ruska voi siälläki "seurustel" helpommi, jos hänel o ihan oma plassi.

   Poista
 6. Meilläkin saa yleensä aina jumppakaverin, vähintäänkin tarkkailemaan, usein myös hyppäämään nousevan jalan perässä. Kissat ovat kumminkin sen alan asiantuntijoita, joten hyvin ymmärtääkin, että heistä on hauska katsoa miten ihmiseltä sujuu voimistelu.
  Jos kissat saisivat äänestää, kaikki ihmiset saisivat varmaan jäädä eläkkeelle ja pysyä kotona, ai niin paitsi Naukulassa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, hauska kuul et sullaki o voimisteluseuraa. Kissat o ihan luannostas aikamoisii asiatuntijoit. Erilaisii ilmaveivei, kaksois- ja kolmoishyppyi ja kiärteit. Venutykset, "solmut" ja taivutukset o kans ihan oma lukus.
   Ruska ei ol koskaa tarvinnu yksi koton ollakkaa, mut silti hän selvästi ossaa arvostaa, et ny meilt o häne seuranas kaks, miäs ja mää.

   Poista
 7. Mukava tuo Ruska-kori, niin passelin kokoinenkin ;) Mikähän siinä jaksaa kissoja viehättää, kun tunkevat ittensä koloon. Retriitti on välillä tarpeen, mutta tosi kiva olisi jos palaisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, sanos muut. Varmaanki aika harva kissa EI tykkää piänist koloist. Mu kokemukseni mukkaa koirat ei taas tykkää. Yhdel mu tuntemalleni koiral tuli ahtaapaikakammo jo piänes kylpyhuaneesaki.
   Retriitis o mukava ol, saa antaa vaa ajatuste juast omia ratojas kaikes rauhas. Semmone hiljasuus ja pysähtymine tuntuu jostaki syyst tarpeelliselt minul. Emmää usko, et mää sin retriittii lopuks ikkääni jäisi.

   Poista
 8. Söpö tuo Ruska leipäkorissa! Itsekunkin pitäisi välillä retriittiä pitää, tekisi kaikin puolin hyvää.
  Eläkeläisellä on niin kiireiset päivät...no ei vainenkaan.
  Päätä käännellessä ehtoo ehtii jo tulla. Mutta voimistelut on jääneet sikseen. Nyt jäykistynyt jo niin että pian jämähtää kokonaan ellei ota niskaotetta ja aloita pientä taivuttelua. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, se o kumma juttu, et vaik mää pitäsi retriittii koko päivä aamust ehtoosee, silti tuntuu, et aika vilahti. Ja niinko olis olevanas kiiru. Mut retriitti o silti mukavaa, ihan juhlaa, vaikkei muut olis ko sukakutomist, kissasilittellyy, kukkie kasteluu... mitä ny piänt. Ja sit sitä voimistelluu. Hyvvää viikkoo sinul, toivotaa ettei aurinko meit jättäs.

   Poista
 9. No jopa on kissa pieneen koriin itsensä laittanu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Kristiina, eikä ol ensimmäine kerta.

   Poista
 10. Eikös eläkeläisillä oo kaikista kiiruin!!! Niin olen kuullut. Mutta mukavaa, että ehdit meitäkin ajatella.
  Mun pitäis kans niin harjottaa tuota jumppaa, laiskottaa niin sauvakävelläkin. Jospa tässä innostuis, kun aurinko alkaa pilkistellä. Ja yhdessä miehen kanssa alotettiin laihdutuskuuriakin, toivottavasti jaksetaan!
  Meillä kissat istuu aina keittiön pöydän päässä ja seuraavat ikkunasta lintuja. Ei jaksa enää komentaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, sillai määki ole kuullu sanottava. Kumma juttu et mul se kiiru tullee pelkäst paikallani istumisest ja suka kutomisest.

   Poista
 11. Aivan ihania kissanpäiviä te vietättekin♥ Molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Myrsky. Kissanpäivät o mukavii ihmisilleki.

   Poista
 12. Ruska nauttii täysillä, kun sinun ei tarvitse suunnata enää töihin. :) Ja näyttää kissamaisesti mallia päivien viettoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, kissa ei murehdi sitä et päivä meni enneko alkokaa. No en kai määkää murehdi mut ihmettele kauheesti. En ol viäl tarpeeks oppinu enkä omaksunu tota Ruska oppii vaik hän näyttääki mallii.

   Poista
 13. Hih..ihana postaus Paula, mä luulen että kaikilla meillä eläinten ystävillä on erilaisia yheisiä aamujuttuja, meill Väinö istuu pöydän vieressä ja odottaa omat suupalat leivänkannikasta, ilman niitä sen päivä varmaan olisin ihan pilalla. Illalla on myös omat seremoniat, meillä Väinö saa tulla sohvalle köllöttelemään, mutta vasta kun olemme laittaneet sohvalle hänen peittonsa. väinö menee yleensä mieheni luo ja tuijottaa ensin häntä sitten sohvaa, sitten taas miestä ja sohvaa..sillon tiedetään, että nyt on aika...:)
  Ihania nuo eläimet.
  Ja leppoisilta kuulostavat sinunkin eläkepäiväsi, käsitinkö oikein, että olet jäänyt vapaaherrattareksi.?
  Aurinkoiset maanantai terveiset sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Väinöö!
   Käsitit ihan oikei, mää ole jäämäs eläkkeel, nyte ole viäl lomal mut en ennää pallaa töihi. Olen siis vapaaherratar. Hyvvää viikkoo!

   Poista
 14. Voi miten ihania päiviä nuo kissanpäivät onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Elina, sää sen tiät kolminkertasesti. Ester, Felix ja Magnus näyttää sul esimerkkii.

   Poista
 15. Voi on teillä ihanat kissan päivät! Ruskalla on niin paras paikka missä hän nukkuu:) Välillä tuntuu että olispa kissa sais vaan nukkua kerällä lämpöisessä:))
  Mukavia kevättalven päiviä teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula Kristiina, syly o minustaki paras paikka Ruskal mut tua piäni kori ei näyt ihan mukavalt. Joku ehdottiki, et seuraavaks mää voisi tarjot Ruskal munakuppii ja esittää, jos hän pystys änkeemää ittes siihe.

   Poista
 16. Lisää oman kokemuksen syvää rintaääntäni:
  "Mul o ollu tarve ol omis oloisani ...Vähä niinko retriittii olsi pitäny."
  Tämäkin on ihan tuttua. Sitä siirtyy jotenkin hidastetulle vaihteelle, kun ei tarvitse kiirehtiä. "Omat olot" antavat aivoille ja sydämelle aikaa tässä siirtymävaiheessa suhtautua uuteen tilanteeseen ja ottaa irti siitä kaikki mahdollinen hyvä. Vaikka tahti hidastuu, niin kyllä se entinen kiirevaihe on aina otettavissa käyttöön tarvittaessa. Kiirevaiheen jälkeen voi taas rauhassa palata olla möllöttämään. Sitä kutsutaan meidän perheessä EK-ohjelmaksi: Ollaan kuin Ellun kanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm, hauskaa kuul, et muil o ollu samoi kokemuksii. Itte siirtyy hidastetul vaihteel ja muu elämähyärinä siirtyy pikakelauksel.

   Poista
 17. Voi noita kissaeläimiä, ovat ne niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne, Jokke! Mut oma kissa o kumminki ehkä jokkaisel kaikist ihanampi! Määki ole sanonut kissaani Ruskaa tänämpä Kiss Universumiks.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!