keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kissahäät

Sillai siin siit kävi, et Ruskal  (Pinkkitassun Bette, EUR f 23, kilpikonnatabby) tuli juaksu ja sulhasmiäs Maahinen Turruust kiikutettii auto kyytis mee suvilystipaikal. Pariskunna rakkaus sytty heti. Oli aika kiihkeet ja sähäkkää. Sulho oli päällekäyvempi ja malttamattomampi ko Ruska ensimmäine sulhane Sinfonia. Mut muuto aika samasorttine kiltti ja rauhalline kolli. Siittäki mukava, ettei yhtää merkkaillu eikä jättäny hajujälkii.
Täsä Ruska o asemis, tahtoo ilmeisesti hiukka harkit viäl... Seinäs näkkyy Ruska viimesuviste pentuje tekosii. Vanhas talos o muutonki nuhruset tapetit ja pennut pääsi niit hiukka kraappimaa. Ei he pahhaa jälkee tehny, mitä ny vähä...

Ko Maahine jätettii ommii olloisiis yksinäs tutustummaa hääkamarii, Ruska meniki ja avas sulholles ove. Me istuttii sulho emännä kans toises huanees kaffepöydäs ko huamattii et kissat karas perätoukurii ympäri huushollii, Maahine edel tutkimas viarast uut paikkaa ja Ruska peräs.

Aika pia järjestys vahettu. Maahine hullaantu Ruskaa eikä nähny eikä kuullu ennää mittää muut ko tämä morsmaikkus. Ruska karas edel ja Maahine peräs. Ruska olis välil tykänny pittää enämpi välimatkaa.
Maahine o geneettisesti yksfärine punane kissa (EUR d). Hän o ns. noviisi. Tarkottaa sitä, et häne o rekisteröity eurooppalaiskissaks, vaik hän o ollu tavalline tallikissa. Ensimmäiset neljä vuattas Maahine o asunu Kuusjoel Varsinais-Suames. Häne o siält löydetty, testattu ja rokotettu, viäty arvostelunäyttelyy, ja kaks tuamarii o yksimiälisesti hyväksyny häne eurooppalaiskissaks rikastuttamaa eurooppalaiskanna geeniperimää. Eurooppalaine rotu o tiätääkseni ainoo, joho voidaa viäl Suames rekisteröid uusii kissoi rodu ulkopualt. Tämä rodu kaikki aikasemmatki kantaemot ja -kollit o ollu tavallissii maatiasikissoi. Mut ei sunkaa kaikkii maatiaiskissoi void rekisteröid rotukissaks. Siin o tarkat määritelmät, mimmone kissa täytyy ol.

Tätä enne Maahisel o ollu jo yks viralline morsein, eurooppalaiskissa Marenki. Eli molemmat oli jo toiskertalaisii.Näis kuvis tutustututtaa. Ruska o linnottautunu piänee korrii pöydä ja Maahine lähestyy ja kiahnaa ympäril. Ko Ruska tahtoo huilat ja nukkuu tai ainaki o nukkuvanas, Maahine malttaa hiukka kattel ikkunast ullooski.

Samal pöydäl Ruska kuherteli Sinfonianki kans. Ja sammaa korrii asettautu huilaamaa. Ihan rutiinisti näyttää menevä.
Nyt on oltu koton jo pari päivää. Ruska o ollu aika voipunu ja huilannu kaikki päivät.

Viäl ei ol tiatoo, tärppäskö ja onko tulos pikkukisui. Jos on, tytöt voi ol punatäplikkäit ja (puna-ruskeekirjavii) kilpikonnatäplikkäit ja pojat ruskeetäplikkäit ja punatäplikkäit. Kummallaki vanhemmal o diluutiotekijä, mist seuraa, et joukos voi ol diluutio- eli vaalennusfärisii, siniharmait ja kremejä.

Ny taas varrottaa ja jännätää.

*****

Maahisest voi viäl kertoo semmost, et häne emäntäs hakkee häl sijotuskottii. Ko emännäl o kaks muutaki leikkaamatont kollii, hän joutuu pitämää Maahist eri tilas. Hän tykkäis et Maahisel sais ol koto, josa täl olis enämpi ihmisseuaa. Hyvä sijotuspaikka jo oliki mut kävi nii ikävästi et sijotusisäntä kuali. Maahine o kiltti, ystävälline ja siisti kolli, ei merkkail. Just tullu viis vuat täytee. Jos kiinnostaa, kannattaa soittaa Maahise emännäl, 044 350 3868.

26 kommenttia:

 1. Maahinen on hyvinkäyttäytyvä kun ei merkkaile edes ja jättää morsiamen edes joskus vähän rauhaan. Eipä ihme, että Ruska heti tykästyi :-)
  Komea punainen kolli, tai oikeastaan tekee mieli sanoa että kaunis. Kiva, että voi taas tulla kaikenvärisiä pentuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, Saila, kirjava pesue o ihana, niinko kukkakimppu. Seki mahdollisuus ain on, et kaikki sattuiski olemaa samafärisii. Se jännää onki, ko ei yhtää tiä.

   Poista
 2. Pidetään peukkuja, että tärppää!:-) Ruskalla on komea sulho.:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo. Komia o tämäki sulho. En oikee kunnollisesti kerriinny tutustummaa ko pariskunnal oli sevverra kiivast et sulho viipy meil vaa yhde voorokaude. Mut kesy ja hyväluantone, siit tuli varmuus.

   Poista
 3. Ihanaa, kesähäät! Sulhanen on erittäin komea, ihana paksuposki ja Ruska pieni ja suloinen ♥
  Mekin jäämme odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, ihanaa et o kavereit jokka jännää mee kans. Oliski pitäny pan otsikoks: "Kesähäät". Ilmaki oli ko morsein.

   Poista
 4. Voi Paula;) Ehkä saara ny niit Danieli näköösi sit...

  Maahisel paras mahrolline kot!

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana sulhanen Ruskalla! Jotenkin nuo punaiset kissat ovat lähellä sydäntäni ja edellisistä pennuista Danielkin jäi niin kovasti mieleen. Lykkyä, toivotaan pienokaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina. Ymmärrettävästi, punaset kissat o sinu lempikissojas. Sen näkkee heti ko kurkkaa sun plokkiis.

   Poista
 6. Jännittävää! Nyt sitten vaan odotellaan ja katsellaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Komea sulhanen ja kaunis morsian, jäämme mielenkiinnolla odottamaan mahdollista jälkikasvua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma, juu, odotellaa. Ruska punnituski on jo alotettu, jos siittäki sais hiukka osviittaa et onko sitä jälkikasvuu tulos vai ei.

   Poista
 7. Komea pari. Nyt odotellaan jännittyneinä viestiä Ruskan mahdollisesta raskaudesta. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri! Jännää tämä o taas mullekki. Itte asianosaset, Ruska ja Maahine ei paljo jännää. Ruska o vedelly hirsii jo kolme päivää ja vähä hiirileikkiki jo kiinnosti.

   Poista
 8. Maahinen on tosi hieno kissaherra ja hyväluonteinen ja kiltti tuntuu myös olevan. Pidetään peukut pystyssä, että vauvoja on tulossa.
  Ruskalla on ihana tapa käpertyä pikkuruiseen koriinsa.

  t Monika ja Ruskan Mikki-isä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika ja Mikki-isä, kiitos et olette henkes mukan. Ny meil o huilaustaukoo Ruska kans, me pidetää huushollii pystös Viheris ja miäs Koskel. Punnituksetki o jo alkanu, muttei niist viäl ol tullut mittää osviittaa siit, et onko pullat hyvi uunis vaiko eiko ol.

   Poista
 9. On niin kiva lukea sun kertomuksiasi kissojen häistä. Saa nähdä kynsiiko meidän lapset loputkin pentuhuoneen tapetista, tuo nimittäin näyttää houkutelevalta. Jännä tosiaan nähdä mitä Ruskan masusta nyt pullahtaa. Maahinen vaikuttaa rotevammalta kuin Sinfonia (tai Didi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kattos ko ei ollu tullu viäl miäleenkää, et tekkeeko Didi ja Minni selvää pentuhuaneest. Kiältämäti ne tapetit o aika houkuttelevat. No, seinäpaperit o muutonki vanhat ja nuhruset. Huane o talvisi kylmilläs ja suvisi siin nukkuu suvilystiviarait. Jossei muut lystii kissalapsil tarjot ko seinäpapereitte kraappimist, ni kai se heil suadaa.

   Poista
 10. Saadankohan lisää Prinssi Danieleja eli niit cremejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Päivi, periaattees voidaa. Ja voidaa saad kremei tyttöjäki eli "Prinsessa Danielloi".

   Poista
 11. Olisipa mukavaa, että tuosta romanssista seuraisi suloisia vauveleita. Odottelemme uutisia peukut pystyssä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, kiältämäti olis aika mukavaa. Kattellaa ny ja vartoillaa. Kerrotaa sikko asia varmistuu suuntaa taik toisee.

   Poista
 12. Jänään, syttyykö vattan alle liikennevalot;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ni et mitä? Toivotaa et syttyy...

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!