maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kissauuttisii

Ruskalt meni valjaat rikki ja mää osti uudet. Nämä o oikee merkkivaljaat, kylläki koiril tarkotetut. Soppii Ruskalleki, on vähä tukevammat ko kissai valjaat.

Jokuset o kyselly, onko Ruska masus pentui. No, kyl merkit näyttää et olis. Jos kaikki mennee hyvi, ni laskettu aika o 7.8. Ruskal o paino noussu, nisät pömpöttää ja häne käyttäytymiseski o ehkä muuttunu. Aikasemmi häl oli jatkuva hinku ja vimma pääst ulloos, ny hän näyttäs oleva rauhallisempi. Kyl hän uloski tullee jos viädää, mut ovekahvois roikkumine ja ovie kraappimine o loppunu. Ihan niinko olis alkanu valmistautuu tulevaa muutoksee. Voi ol et kuvittele vaa.

Täsä ulkoillaa navettosillal ja kattellaa, kuulustellaa, haistellaa ja kaikellai aistitaa mailmaa. 

Kurjemiakat kukkii kauniisti.

Mut jo enne enneko Ruskast tullee toist kerttaa emo, hänest pitäs tulemaa isoemo. Ruska jälkeläisel Didil (Pinkkitassun Dionysos, punatäplikäs) oli morsein Minttunen, ja tämäki vartoo pentui. Niitte pitäs syntymää jo kolme viikkoo aikasemmi ko Ruskal. Enne leikkaamist Didil kerkes ol jo toinenki morsmaikku, mut tämä ei ollu kovinka suapee, näyttäs ettei toist pentuet tul. 

Mää ole "vähä" hidas, olis kannattanu kertoo jo aikasemmi, et kesäkuu 10. päivä fiirattii Ruska ensimmäiste pentuje, Pinkkitassu D-pentuee 1-vuatissyntymäpäivää. Didi ja Minni omistaja Eija oli järjästäny hianot juhlat joho munki oli käsketty. Didi ja Minni oli paikapääl, muut kissaosapualet ei. Oikee mansikkakaakkuki oli leivottu! Ei kylläkä kissoil. He sai juhla-annokse jauhelihhaa.


Pinkkitassu kissala isäntä eli kasvattaja Mikko puhalsi kynttilä ja leikkas ensimmäise pala.

Täsä Mikko pittää sylys Minnii, 1-vuatispäiväsankarii. Minni (Pinkkitassun Diana, sinitäplikäs) saa ny edustaa muitaki kolmee Ruska pentuu. Pennut ei ennää ol pentui, he o täyskasvusii!

Didi ja Minni isäntäväje piti lähtee juhannukse jälkee matkoil ja kissasisaruste tul Koskel pentuhuaneesees viikoks mu hoitooni. Mut kissai isäntä telo jalkas pahasti niät jalka pantii muutamaks viikoks kipsii. Hee matkas peruuntu. Ja sit mulleki tuli vyäruusu. Ei ain kaikki men niinko suunniteltii. 

24 kommenttia:

 1. Voi, ihan tässä alkaa jo odottamaan niitä ihania pentukuvia joita todella merkeistä päätellen on tulossa. Ihana juttu.
  Oikein hyvää viikkoa sinne ja toivottavasti ruususi pian kuihtuu, siis se vyöruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pennut onnellisesti syntyy ni kyl onki sit kiva ottaa kuvia ja pan nettii.
   Määki toivo et ruusu kuihtus, mut ihmee sitkee tää o. Vaik kui tropataa, ain vaa o henkis.
   Hyvvää viiko jatkoo sinulleki, Mummeli!

   Poista
 2. Ihana tuo kurjenmiekkakuva♥

  Ja kyl häne ilmeest jo näkke et rauh on saapun miele, vaik silmä kattovaki noi säihkyväst ko Scarletil, mut ehk just se taki.

  (Oi kunpa saisi Danielist samanlaisen kuvan kun on Mikosta ja Minnistä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Ruska silmät o tos kuvas ihmeellise vihriäiset. Joskus ympäristö ja valaistus heijastaa tai vaikuttaa niät silmät o noinki säihkyväiset. Joskus ne o paljo keltasemma vihreet.
   (Kattotaa ny saisko Danskustaki joskus ihana kuva.)

   Poista
 3. Just ajattelin samaa kuin Leena,selvästi Ruska kattelee jonnekin tulevaisuuteen,kuulostelee uutta olotilaansa <3 Hienoakin hienommat valjaat ja juhlallisuudet mansikkakakkuineen. Auts,vyöruusu on semmonen kukka,jota sulle ei kyllä olis suonut...pikaista paranemista ja aurinkoisia kesäkuun loppupuolen päiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, kiitos! Miälestäni mul ei ol kovi matala kipukynnys mut täsä vyäruusus välil meinaa ihan hermot men. Ei silti, hyvi täsä o päivät menny ja yät o nukuttu. Nukkumaa mennes mää haaveile Ruska tulevist pennuist.

   Poista
 4. Myöhästyneet onnittelut Ruskalle ja kaikille jälkeläisille! Epäilemättä Ruska valmistautuu koitokseen :) Onpa hyviä uutisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N.! Kissal o tiineysaika ainoastas reilu kaks kuukaut, ja kyl hormoonit tiätysti koht alkaa valmistammaa emmoo. Ei siin paljo aikaa ol valmistautuu, mut ihan rauhallisesti Ruska ottaa.

   Poista
 5. Kiva lukea näitä kissa-uutisia. Todella upeat valjaat löysitkin, ja ihana kuulla että on kissanpentuja odotettavissa ♥

  Minnistä on kasvanut oikein hieno neiti, ai että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, kissapentui o odotettavis mut piäni epävarmuus mul o. Ihan varma ei voi enne enneko pennut o syntyny. Ain voi sattuu jotaki.

   Poista
 6. Tosi hyvät valjaat olet löytänyt. Jotakin aiempaa kissaamme yritin kuljettaa ulkona kissavaljaissa, mutta kissa pääsi niistä aina irti Houdinin lailla. Noissa se oli voinut onnistuakin. Missä noita myydään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, Tapiola Mustist ja Mirrist mää nää osti. Niit oli pinkkei ja turkoosei.

   Poista
 7. Mukavia uutisia - nyt pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin.
  Kaunis tytär kauniilla äidillä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minni, kiitos peukutuksist ja kehuist! Mustaki kyl Ruska o aika nätti kissa. Silti, nättei o kaikki kissat, ainaki melkei.

   Poista
 8. Meidän koiralla on samat valjaat, erittäin hyvät, tykkään. Näyttää käyvän kissallekin, hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjo! Ny kävi sit sillai, et täl kissal nämäki hianot valjaat petti. Ko Ruska näki toise kissa, sillo hänt viätii ja koko Ruska ampasi läpitte joustavast kaulaaukost. Onneks toine kissa ymmärsi men piiloo ja Ruska jäi keskel pihhaa ihmettelemää ja anto ottaa ittes heti kiini. Ruska o ny kotiarestis.

   Poista
 9. Voi ei! Onko noissa jotakin säätömahdollisuutta, joilla saisi kissan pysymään valjaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, tosa kaula-aukos ei ol mittää säätömahdollisuut, maha ympäril o. Se kaula-aukko o kyl sevvert ahdas (just ja just pää mahtuu läpitte ko pukkee valjaat kissa pääl) et tuntuu aika uskomattomalt et koko kissa mahtuis siit läpitte. Mut sillai vaa mahtu, se materiaali o tukevaa mut joustavaa, ja Ruskaki teki Houdini tempu.

   Poista
 10. Onnea vaan tulevan perhetaphtuman johdosta, nyt vasta kuulin varman tiedon kun olen ollut siellä Pharjulla viikon. Ihanaa kun tulee pentuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyl hauskaa, jos kaikki vaa mennee hyvi.

   Poista
 11. Mahtavia kuvia ja juttuja taas!

  VastaaPoista
 12. Eik nämä ol Rukka Comfort-valja? Ovak ne hyvä valja? Kovi tyylikkä ainaki ova. Tual netis o vähä kahrelaist miälipiret ovak hyvä vai ei.

  Ruska Laitlast

  VastaaPoista
 13. Juu, nämä o just Rukka-valjaat. Ne o tarkotettu koiril ja varmaa soppiiki piänikokkoisil koiril paremmi ko kissoil. Ruska nimittäi meni läpitte noist valjaist ko lähti koval faarttil juaksemaa, ei niit voikkaa häl pitää. Ne o liika joustavat ja kaula-aukko sittenki liika iso.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!