tiistai 13. elokuuta 2013

Pentukuvie ottamise ihana vaikeus

Koko eilise päivä mää yriti ottaa kuvia kissapennuist, ko heil tuli yks viikko täytee. Kymmenie kuvie jälkee mää sai aikaseks yhde 1-viikkoiskuva joka pennust lähetettäväks Pinkkitassu  kissalaa. Ai ni, sinisest pojast oli peräti kaks kuvvaa. Kyl oli vaikeet.

Eilä oli aamupäiväl pilvist ja satteist. Klasie reeraamise tähde tääl maalaistalos o ulommat klasit otettu pois ja sisäikkunat o suajattu muaveil. Muavit pimentää huaneit, vaik ne onki läpinäkyvii. Mää yriti kyl valokuvat viäreises huanees, jonka klasei ei viäl ol irrotettu.

Ruskal oli kova hätä pennuistas. Mun oli pakko pan ove kii Ruska ja minu välis, et mää sai edes yritettyy kuvvaamist. Pentu isol pöydäl valosaa kohtaa ja kamera valmiiks. Mut Ruska jynttäs ove takan ja hyppäs päi ovekahvaa avatakses ove. Mää oti ain muutama kuva kerrallas ja palauti pennu Ruskal. Sit kattoi tiatokonneelt, mimmosii kuvat oli. Huanoi ja epätarkkoi.

Mää pyysi miähenki auttamaa. Ensti hän sai pest ja kuivat kätes ja sit pan desifiointiainet. Ko kädet oli puhdistusoperaatio jälkee kuivat, mää pani ain yhde pennu kerrallas häne kättees ja yriti ottaa kuvia. Ei sekkää oikee luannannu.

Ruska kiipes pitki miähe housupulttii pelastammaa pentuus. Ja ko mää irroti Ruska housupulteist, hän hyppäs pöydält miähe selkää!

"Mitä te teette mun pennuille!!!" - Ruskal o aika tuima ilme, miäst nauruttaa. 

Ny seuraa kuvia, jokka kaikki o enämpi taik vähempi epäonnistunneit. Parhaat mää läheti Pinkkitassu kissalaa.
Hauska keikahduskuva ruskeekilpparitytöst mut epätarkka.


Täsä hiukka epätarkas kuvas ruskeekilpparitytöl o pikkuvanha nassu mu miälestäni. Hän o naamaltas iso kissa näkköine, melkei niinko vanhus.
Näi piänet pennut ei hallitte viäl raajojas, vaik koht heist tullee varsinaisii trapetsitaiteilijoit. No, ehkä nämä o tuleva trapetsitaiteilija tai balettitanssija eli sinikilpparitytö ensi askelii ja pyärähdyksii. Pennut pyärii ja kääntää ja vääntää ittees niät o vaikee saad nättii kuvvaa josa he olis hyväs asennos.
Höh, kui tääki näyttää nii hassult kuvalt sinikilppari tytöst. Hän o varsinaine söpöliini mut täsä hän o hassu ja silmätki kiaros. Kuvast näkkyy, et viiko vanhan sinikilpparil silmät oli jo melkei auki.
Yhdes kommentis sinist poikaa nimitettii sinipojaks, ja täst tuli häne ensimmäine lempinimes. Pelkkä pää näkkyy miähe sormie ja käsie ravost.
Sinipoja pää o heilahtanu just ko kuva o otettu.
Creme tyttö.
Cremelläki silmät rupes aukeemaa just viiko vanhan. Ei ne viäl yht auki ol ko sinikilpparitytöl.
Täsä viiko vanhat pehmokaiset immee sulas sovus. Kilpparitytöt immee tavallisesti keskinisiä. Sinipoika tavallisesti takanissää. Creme tyttö immee emo kainalonissää, mut aika ussei takanissää, jos se o vappaa. Sinipoika ei ol luavuttanu takanissää cremel tytöl.

Ruska ensimmäises pentuees reilu vuasi takasi creme poika Daniel eli Danksu eli Sulo imi ihan piänest astikka kainalonissää. Mul o se käsitys, et tämä kainalonisä varsinki alvus, ko sitä ei ole viäl imetty, o kaikist piänempi nisä, mut jos sinnikkäästi immee, kyl siält maitoo tullee yht hyvi ko muistaki nisist. Kainalonissää imeväl o se etu, et saa kaikist enämpi emo nualui ja ehkä huamiooki.
Viäl yks kuva söpöst ruskeekilpparitytöst nukkumas. Kuvas oikeel pual o imemäs sinipoika ja vasemmal sinikilpparityttö. 

22 kommenttia:

 1. Kyllähän sen kainalonisän täytyy olla kuitenkin varsin hyvä kun Dansku kasvoi niin komeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kyl kainalonisä o ihan hyvä nisä. Mut jos sitä ei imet, se mennee umpee, niinko muutki nisät. Dansku kasos komiasti, mut hän oli hyvä syäää kiinteetäki ruakaa heti ko sitä oli tarjol, niinko Minniki, ja raksutki kelpas näil kahdel hyvi.

   Poista
 2. Voi tuota pyöreää pilkkumassua, jossa on alaosa vaaleanpunainen! Onko ihanampaa nähty. Ja pikkutassut. Suloisia, ja voi mitkä jo avautuvat silmät!
  Ruskalla on hurja ilme miehen harteilla, todella melkein raivotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, vaaleepunaset pikkumassut o syätävä sulosii. Ja pikkitassut väpättää ihanasti, ko pennut nukkuu. Mää kuvittele et he näkkee unia siit, ko he kömpii imemää mehukkait nisiä. Ny (15.8.) kaikil muil o silmät auki paitti ruskeekuvioisel kilpparitytöl.

   Poista
 3. Kylläpä Ruska onkin tuimana poikastensa puolesta. Ihana kuva tiukasta mammasta miehen harteilla. On nuo pienokaiset suloisia ja ihan hyvin kuvista näkee erityispiirteet. Tuo alin masu täynnä nukkuva tyttö on tyytyväisyyden perikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, Ruska o tiukka ja tuima mamma. Mut aika aikaa kutaki. Ainaki edelliste pentuje kottoo lähteis Ruskaki oli ihan kypsä pentujes lähtöö. Ko pennuil o masut ihan täyn, he o niinko pikku sammakoit.

   Poista
 4. Vahva on emolla suojeluvaisto pienten puolesta, ei niistä millään hetken ero kestäisi. Niin ihanaia kuvia pikkuisista! Kiitos kun taas laitoit niitä, saa fiilistellä niitä katsellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, määki fiilistele pentui kattelemal mut mul o se etuoikeus et mää saa istuu pentukopa viäres ja kattel ain ko huvittaa.

   Poista
 5. Ruska vahtii tarkkana. :)

  Ihania pikkuisia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirpa ja Kollo! Ruska o tarkka emo, ei jät pentujas pois silmist paitti silloko käy vessas tai syämäs. Ja sillonki pittää vaarii et jos vaik pennu inahdus kuuluu, hän mennee kipikapi kattomaa, mikä hätä o.

   Poista
 6. Ihan huippu tuo kuva missä Ruska on miehen olkapäillä! Kyllä Ruska on hyvä ja huolehtiva emo. Ja pikkuiset suloisia ja varmasti pehmoisia ♥

  Kiitos kun laitoit kuvia, tässä meni taas tovi ihastellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, pikkuset o parhaillas ihanii karvapalleroit.

   Poista
 7. Hienoja nämä kuvat ovat! Kertovat hyvin pienokaisten kehityksestä ja söpöydestä. Ruska on kyllä mitä mainioin äiti ja tuo kuva Ruskasta ja miehestäsi on niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N. Pennut kehittyy hurjaa faarttii ja o vallottavvii kattel ja silittää.

   Poista
 8. Voi Ruska-mamma, pikkupennut ja nisät! Ihanuutta :) <3

  VastaaPoista
 9. Kiva kuva tuimasta Ruskasta ja miehestäsi. Tosin Ruskan mielestä tilanteessa ei varmasti ollut mitään hauskaa.

  Pentuset ovat mahdottoman suloisia. Alimmaisessa kuvassa kilpparityttö on niin tyytyväisen näköinen ja mikä ihana masu hänellä onkaan ♥. Sinipoika näyttää ihan pienenpieneltä karhunpennulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, määki ain kattele sinipoikaa sil silmäl, et tämä o pikkune nallekarhu.

   Poista
 10. Kyl pikkukissat o sulosii. Prinsessa ja tasasen harmaa etenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, juu. On he kaikkiki sulosii, mut erityisesti siniharmaa o herättäny ihastust. Jos vanhat merkit paikkas pittää, jokaisel joka näit kattelee, o omat suasikkis. Ihastus yleensä syntyy jo ensi silmäyksel. Mää en täl hetkel kyl ossaa sannoo, mikä olis mun lempipentuni.

   Poista
 11. Hienoja kuvia kaikki ja aivan mainio tuo miehestäsi leijonaemo harteillaan:) Lisää odotellen..

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!