tiistai 6. elokuuta 2013

Ruska sai neljä pentukaist

Ruska sai neljä karvapalleroo maanantait vastaa aamuyäl.

Me tultii Koskelt kottii sunnuntain ehtoo edel. Kotimatka jännitti minnuu ko Ruska oli aika viimisilläs, laskettu aika kahde päivä pääs tiistain. Mut matka meni hyvi.

Mää suunnitteli, et alja koton tekkee plokikirjotust daalioistani, joist osa just viime viikol alko kukostammaa. Ja miäles oli muitaki trekooliaiheit. 


Ruska rentoili olohuanee laatteel ja makas selläälläs iso maha levveenäs.

Purettii kapsäkit, loorat, ämpärit, pussit ja nyssykät. Miäs lajitteli posti ja mää aljoi viäl myähää pualeyä aikaa plärräämää lehtii ja laskui. Siin mää istuskeli nojatoolis ja toisel korval kuulusteli, kui Ruska komppas ja mylläs viäreises vaatehuanees. Tämä Ruska komppaamine konttuureis ja kaapeis o tullu tutuks jo pari kolme viiko aikan. Varmaa kuuluu kissaemo tärkeisii velvollisuuksii hakkee turvalline ja paras mahdolline pesäpaikka pennuilles.

Sit Ruska tuliki vaatehuaneest mu tyköni, katto mua päi vihreil silmilläs ja mauku. Mää jutteli ja kyseli et mitä asiaa sul ny o. Samas Ruska poistu huaneest. Mää lähdi peräs kattomaa, et mihe hän täl kerttaa oli menos komppaamaa. Mut Ruska oliki tällänny ittes nätisti "laillisee" pentulooraa kyljelläs makkaamaa. Sama loora pitäs olemaa Ruskal tuttu jo edellisist pennuist, dee/ree-pentueest. Tämä seuraava o ee-pentue. Mää oti palli alleni, istui viäree ja  silitteli Ruskaa. Hyvänenaika, mää huamasi, hän jo ponnistaa. Ei mittää. Mää soitteli Pinkkitassu kissalaa kello 1.20 keskel yät. Kissaisäntä lupas lähtee heti ajamaa meil. (Hän oli just muutamaa tuntii aikasemmi ollu kattomas millai Ruska voi...) 

Koht soittamise jälkee Ruskalt tuli pentuvesi, ja melko samatiä alko ensimmäine pentu syntymää, takakäpälät edel. Ko kissaisäntä kerkes paikal mee tujeks ja turvaks, sillo tämä ensimmäine pentu oli jo nualtu puhtaaks ja melkei kuivatettu ja puntaroitu.

Mää heittäydyi täst ettiippäi kirjuriks, ko kissaisäntä o kätevämpi kätilön ko mää.

Toist pentuu saatii varrot ensimmäise syntymäst kaks ja pual tuntii. Sil aikaa ensimmäine pentu määriteltii kilpikonnaruskeetäplikkääks tytöks. Ruska imetti ja pisutti, ja me varrottii ja jännättii seuraavaa.

Miäs kuarsas makuukamaris. 

Seuraava pentu oli sinikilpikonnatäplikäs tyttö. Heti perrää synty sinine, yksfärine poika. Sinine tarkottaa siniharmaat.

Täsä vaihees aljettii ajattelemaa, ettei enempää pentui tul. Ensimmäise tiineyde aikan Ruska paino nousi peräti 2,4 killoo, ja täl toisel kerttaa vaa 1,5 killoo. Mut Ruska maha oli yht iso mu miälestäni, jollei isompi.

Mul oli hiukka pettyne olo. Täsäko nämä ny oli? Olsi toivonu kuut pentuu... vaik painokaa ei ollu läheskää sama ko silloko Ruska sai ensimmäiset pentus, ja niit oli neljä. (Ensimmäise tiineyde aikan Ruska söi erikoisesti vartoovil ja imettävil emoil tarkotettui raksui, ny pentu-/emoruakaa ja omia perusraksujas.)

Ensimmäine perhepotretti, Ruska ja kolme pentuu. No, mää tyydyi kohtalooni. Pentuloora siivottii ja pantii uus aluslakana ja Ruskast ja pennuist otettii perhekuvia. Kissaisäntä kai jo suunniteli koht lähteväst kottiis nukkumaa.

Yhtäkkii Ruska alkoki taas ponnistaa. Ja tuli viäl neljäs pentu, joka oli creme tyttö. Piänt epävarmuut on kylläki ollu ilmas siit, onko tämä tyttö vai perältäki poika. Tähe asti pentu o pysyny tyttön.

Uus perhepotretti, josa kuapus creme tyttö o viäl hiukka märkä ja kluttune. Pennut o kuvas
syntymäjärjästykses vasemmalt oikeel. Kuvio- ja värimäärittelyt o viäl alustavvii.

Ensimmäise elinpäiväs ehtoon ruskeetäplikäs tyttö pääsi nukkumaa äitimamma kainaloo.


Sama ruskeekilpikonnatäplikäs pallero mu kädesäni toisen elinpäivänäs.Toine pentu sinikilpikonnatäplikäs tyttö.Kolmas o kollipoika, sinine yksfärine. Nallekarhu?

Hassu? Mää pani tähe toisenki kuva sinisest, ko hän o pesuee ainokaine poika.Ja viimisen kaunotar creme tyttö, pesuee piänin. Hänki paino kumminki hyvät 108 g. Pentuje syntymäpainohaarukka oli 108-131 g.

Arvakkaas olenko mää valvotu yä ja pentuhuuma jälkee ollu toistaitone ja niinko nukkunee rukous? Olemmää jotaki muutaki kyl tehny ko istunu pentukopa viäres. Muummuas ole vetäny mee seinäkello ja pannu se oikeesee aikaa. Ettei aika valla pysähtys.

Kissoje isät jää helposti valla unhotuksii eikä heist ain ol nii tarkkaa tiatookaa. Täsä tapaukses o hyvi tiados, et isäpappa o punane eurooppalaine lyhytkarva Maahinen. Onneks olkoo Maahisel! Komiat pennut sait Ruska kans aikaseks.

Daaliat jäi vartoomaa vooroos. Joskus myähemmi sit.

Lissää Ruska pennuist voitte kattoo Pinkkitassu kissala FB-sivuilt ja nettisivuilt.

***

Lämpimästi tervetulloo lukijaks, Pipari!

46 kommenttia:

 1. Onnea Ruska, Onnea Paula :) AIvan ihanat pennut, ooh miten suloiset <3

  VastaaPoista
 2. Onnea teille kaikille! Ruska se sitten osaa ♥ Ihania värejä, ihania vauvoja. Ja että vielä se Cremekin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma N.! On tää onnellist ny.

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut! Ruska on selvästi hyvin omistautuva emo. Suloisia lapsukaisia, ihana tuo Ruskan ja tyttären halauskuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri. Totta, Ruska o omistautuva. Mul o kumminki semmone fiilinki, et Ruska olis ottanu ny tämä toise pesuee hiukka lunkimmi ko ensimmäise. Tiä sit onks totta tämä tunne.

   Poista
 4. Olipa tosi jännittävä tarina lukea. Harmaa poika on mun prinssini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, mustaki tämä nallukka o aika ihana.

   Poista
 5. Onneksi olkoon, suloisia pentuja sai Ruska jälleen aikaan! Varmasti on vaikeaa poistua hetkeksikään pentukopan viereltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minni! Kyl siäl pentuloora viäres o pakko istuskel ensimmäitteeks aamusti ja viimitteeks enne nukkumaa mennoo.

   Poista
 6. Onnea pikku perheelle ja niiden emännälle! Ihanaa taas seurata kuvista niiden pikkuisten kehittymistä. Mukava värikirjo pennuilla.
  Oikein hyvää jatkoa niiden kanssa.

  VastaaPoista
 7. Onnea Ruskalle ja emännälle! Voi kuinka ovat ihania kaikki♥

  VastaaPoista
 8. Ihana kirjoitus! Ruska on kyllä oikein tekijä tuossa pentuhommassa, kaikki käy niin sujuvasti ja taidolla! Voin kuvitella miten kivalta tuntui tuo viimehetken yllätysprinsessakisu! Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Auli! Kyl nämä Ruska toiset pennut o aika ihanii. Ny ne alkaa pikku hiljaa yksilöitymää ja niihi alkaa kiintymää pikku kissapersoonin.

   Poista
 9. Onnea koko pesueelle. Hienon värinen pentue sieltä syntyikin.

  t. Monika ja Ruskan ylpeä Mikki-isä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Monika ja Mikki-isä ja -isoisä! Ruska o ny kaikkias saanu kahdeksa pentuu ja kaikki erifärisii/-kuvioisii ja ainaki erilaisii. Viime pesuees oli kans yks cremetäplikäs, mut hän oli poika. Ny o tyttö. Onks hän yksfärine creme vai täplikäs, ei ol viäl varmistunu. Kaikki kahdeksa pentuu o uniikkei. Sano Mikko.

   Poista
 10. Tuhannesti onnea ♥ reippaalle ja kokeneelle Ruskalle ja sinulle Paula! Suunnattoman suloisia ja pieniä ovat.

  (Jäin näitä kuvia pitkäksi aikaa katselemaan ja huokailemaan vaikka työt kutsuvatkin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, kiitos teilleki, Myrsky ja Minna! Hyvvää tyäpäivää sinul ja tervetulloo taas ehtoosti kattelemmaa ja huakailemmaa!

   Poista
 11. Onnea! Hieno pentue, niin kauniit värit ja terveet pennut taas. Ruska on malliemo!
  Kylläpä onkin sininen kaunis väri, jo heti pienestä pitäen, taidan olla vähän heikkona sinisiin poikiin. Ja kaikki nuo pienet naamat ja tassut ovat ihanat! Mahtavan kauniit kuviot on täplikkäillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila. Mää kyl muista, et edellises pentuees su lempipentus oli sinitäplikäs Diana/Minni. Ny täsä pesuees o kaks erilaist sinist: kilpikonnasinitäplikäs tyttö ja yksfärine sinine poika. Tytöl o sinise färi lisäks cremejä flaimui. Ny näi piänel pennul ne näkkyy aika huanosti, varmasti erottuu selvemmi, ko pikkune kasvaa.

   Poista
 12. Oi, creme muistutta mua D:sta...Jännä seurat mite kasova.

  Rusk o täyrelline emo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kyl minnuuki tämä creme muistutti heti Danskust/Sulost. Sama creme färi mut täsä ei nävy täplii, ei ainakaa yht selvästi ko Danskus. Voi ol yksfärinenki. Kyl o jännä seurat näitte kasvuu. Aika pia alkaa näkymää luanteepiirteit ja taipumuksii. Ainaki ensimmäises pesuees näit piirteit näky yllättävä piänil pennuil.

   Poista
 13. Paljon onnea Ruska & Ruskan kotiväki! :)

  VastaaPoista
 14. Voi mitä hetkiä pääsit elämään! ja nyt se vasta alkaa :-) Tosi kiva meille lukijoillekin - vavvakoppa!

  VastaaPoista
 15. Zepa, tervetulloo vavvakopa viäree istumaa ja ihmettelemää. No, se vavvavaihe kestää 2-3 viikkoo, ei tartte paljo muut ko tarjot emol ruakaa. Ko pennut lähtee kopast, sit alkaa vauhti, meno ja meininki.

  VastaaPoista
 16. Onnea vaan sinne koppaan ja kopan äärelle! Näist pennuist minust se ekana syntynyt vaikuttaa ihanimmalla ja ekan pentueen pennuista tietysti se aidosti punanen, olenhan itsekin punainen.

  Ruska Laitlast

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiätsä Ruska-kaima, mä oon niin onnellinen mun pennuista. Mä tykkään niist kaikista ihan kauheesti, ekasta ja tokasta ja kolmannesta ja siitä viimeisestä tytöstä mä vasta tykkäänkin. Ku se oli mulleki vähän niinku yllätys ja se synty helposti. Kiitos sun onnitteluista!

   Pakko kehrätä koko ajan.

   Niistä edellisistä pennuista mä kans nautin hirmusesti, just siitä punasesta pojasta ja niistä muistaki. Mut sit mä aloin vähitellen kypsyyn niihin. Voitsä kuvitella, et ku ne lähti mun kotoa, mä olin tosi helpottunu, et pääsin niist eroon? Aika aikaa kutakin.

   Mut nyt mä nautin näistä.

   Ruska

   Poista
 17. Didin pentukuusikko onnittelee mummua uusista tädeistä ja sedästä. Neljä on oikein hyvä määrä, ainakin näin kuuden tulevan rasavillin kaitsijan mielipiteenä. Hieno värikirjo tuli. Jännää nähdä millaisia pentusista kasvaa. Hyvää ja vakaata kasvua pennuille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluist, KittyCatCat! Juu, värikirjo o ihana, vaik punane poika puuttuuki. Sinine yksfärine poika taas o hauska yllätys. Juu, kyl neljä pentuu o aika ihanteelline määrä ja siinäki o aika urakka ja vastuu kissaemol.

   Poista
 18. Onnea todella paljon Ruskalle, Maahiselle ja palvelijoille uudesta pentueesta! <3

  VastaaPoista
 19. Paljon Onnea Ruskalle, Maahiselle ja henkilökunnalle! Kaikki pienokaiset ovat ihanan näköisiä, mutta sininen poika on ehkä ihanin ♥. Pentujen kuvia voisi katsella vaikka kuinka kauan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnnaS! Pentuje kuvat herättää tunteit. Jännä, et sinisel pojal o jo ainaki neljä ihhailijjaa. Määki näi ensimmäise kerra kuva Ruskast netis ja heti ajatteli et voi ko tua piäni punapää olis mun kissani. Ruskal oli pää takaosas punane pläntti.

   Poista
 20. Onnittelut täältäkin. Ihanat tytöt ja sininen nallekarhu poika. Onnittelut ihanalle mammalle, Ruska on niin kaunis ja kyllä pentujen isäkin on kaunis. Hienot vauvat !

  VastaaPoista
 21. Ihanat ♥
  Onnittelut Ruskalle lapsista.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!