sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ruska-emo auttaa sinipoikaa

Mää oli alkanu plokkaamaa kukkaroihust mikä mee suvilystipaika pihas täl hetkel ja viime viikol o roihunnu, vaik onki jo melkei syksy. Mut ei mittää. Sit kissaperhees tapahtuki nii sulone kohtaus, et mu tartteeki plokat siit.

Pennuist kaikki tytöt tuli jo eilä uls kopast. Ehtoosti enneko mää meni nukkumaa, mää kumminki nosteli hee kaikki takasi pärekoppaas. Siäl he oli aamusti ja ehtopäivää astikka. Oli muutamii kissakattojiiki ja pennut oli nätisti pesäsäs. Mukko viaraat meni mennootas, sillo Estelle ja heti perrää Ellenki meni yli kopa reuna jalottelemaa laatteel. Edina ja sinipoika Edward jäi viäl pessää. Video kertoo mitä sit tapahtu. 


Estelle ja Ellen kulkee laatteel, Edina ja Edward o pesäs. Videos siis näkkyy millai Estelle tullee pesä laida ylitte ja Edward jää yksinäs ihmettelemää. Video lopus Ruska pisuttaa/kakattaa Estelle.

Sit seuraava kohtaus, josa Edward yrittää pääst omi voimi pesäst - ja Ruska keskeyttää. Mu silmiini näytti silt, et poika oli just pääsemäisilläs pois pesäst mut Ruska tullee lykkäämää häne takasi ja keskeyttämää häne hyvä yritykses. Mut mää ymmärrä Ruska ihan vääri. Ruska tarkottaaki ihan päivastast, hän tullee auttamaa sinipoikaas. 


Jos mul olis ollu pullaa suus, ni siin kohdas ko Ruska hyppää pentu suusas yli pesä laida, mult olis menny pulla väärääkurkkuu. Kamera hallinta kylläki horjuu. Siin kohdas ko Ruska yrittää saad tukevaa otet pennust, mää sano komentavasti: "Ruska!" Ko mää nimittäi luule, et hän kurittaa sinipoikaa. 

Mun kissakiäletaitoni näköjäs kaipais viäl jottai lisäopintoi. 

Mut silti mää ole sitä miält, et kyl Edward ihan itteki olis pesäst laatteel tullu. Mut Ruska helty auttamaa.  

23 kommenttia:

 1. Voi nuo ihanuudet, kohta niitä ei pitele mikään. On tuo Ruska mainio emo, auttaa lastaan laidan yli. Tykkää vissiin katsella niitä lattialla.
  Oikein mukvia aikoja sinne kissojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäpä Ruska autto Estelle yli laida, vaik tämä kyl ossaa itteki tul. Ja sinipoika Eetu-Edward taas tuli ihan itte. Mää näi.

   Poista
 2. Voih,miten suloista! Ruska on kyllä upea emo,taisi vain huomata saman kuin me ihmisemotkin usein; tytöt vain ovat hieman reippaampia,pojat usein pieniä mammanpoikia :) Siitä se Edwardkin reipastuu ajan kanssa,kunhan mamma vähän alkuun auttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska edellises pesuees kollipoika Didi oli ensimmäine, joka tuli pesäst ja kerkes muutonki joka paikkaa ensimmäisen. Mut silti hän oli viimine joka suastu syämää muutaki ko äiti tissii ja oppi hiakkalaatikol pissal. Mut oppi vaa hänki hiakkalaatikol, ruakie kans hän o kranttuillu aikuisenaki. Ja uusis ja yllättävis tilanteis hän meni piiloo. Eli kaikki o suhteellist. Se joka o reipas ja rohkee josaki, saattaaki ol arkajalka josaki muus. Ja joka näyttää arraalt, saattaaki osottaa yllättävvää rohkeut.

   Poista
 3. Viikossa tapahtuu ihmeitä pienten kissanpoikien kanssa! Viime maanantaina lähtivät ensimmäistä kertaa ulos kopasta ja Ellen varovasti tutki suurta maailmaa. Nyt siellä viiletetään mennä jo reippaasti ja pärekopastakin tullaan ulos noin vain. Kyllä minäkin olen sitä mieltä että Edward olisi itsekin päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N. Mää jo tosa sanoinki mummelil, et se o jo todistettu, et Eetu-Edward pääsee puhtaasti pärekopast, vaikkei mul ollu kameraa sil hetkel. Ja Ruska nosti tänäpä Estelle kopast, vaik tämäki varmasti pääsee ihan itte. Ruska ilmeisesti auttaa sitä, joka sattuu vinkumaa. Nyt tääl tutkitaa koko huanet ja tepastellaa häntä pystös. Ihme ja kumma, Ellenilt tuli eilä pisut hiakkalaatikkoo. Nii fiksu ja filmaattine kisutyttö. (Vaik mää häne kyl sin nosti.)

   Poista
 4. Ihana Ruska emo ja lapset ♥
  Hyvää iloa päiväänne :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pienet taaperot ♥ Ruska on oikein omistautunut emo. Minä en voisi kotoa poistua mihinkään kun tuommoisia pehmoisia ihanuuksia taapertaa lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mo kyl tiukkaa tekkee mullekki. Kyl taaperoit miälelläs kattelee.

   Poista
 6. Kerrassaan mainiot videot. Kyllä Ruska on loistoemo.

  VastaaPoista
 7. Ruska on oikein huolehtivainen emo. Kissanpentujen hoito varmasti todella käy työstä.

  Kiitos, että ikuistit nämäkin videot, taas me blogin lukijatkin päästään seuraamaan pentuelämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videoimine o hassuu ja hauskaa. Ko pannee kamera pääl, ei tiä etukättee, mitä videol tullee.

   Poista
 8. Suloine Ruska, ihanasti autettu <3
  Eikö kantaminen ole yleensä tapana? Itämaiset raahaa pentujaan jatkuvasti jonnekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Pirkko. Kyl Ruskaki o kantanu pentui. Mää ole vaa ymmärtäny, et pentui kannetaa turvaa tai piiloo ja karkulaine takasi pessää. Mää oli yllättyny siit, et Ruska autto piäne pois pesäst. Varmaa hän katto, et o korkee aika poikapennunki pääst hurvittelemaa lautalaatteel.

   Poista
  2. No niinpä juu :) Ruska on ihan supermamma, kun hokas!

   Poista
 9. Ruska on ihailtavan omistautunut emo. Huomioi kaikki pennut ja auttaa vielä pahnanpohjimmaistakin. Kiva nähdä kissaelämää videoina, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, Ruska paimentaa kaikkii. Ny ko he o muuttanu pois pärekoripesäst, hän siirtää pennut pois siält sitä mukkaa ko mää niit sin laita. On rettuuttanu pois pesäst sinikilpparinki (Estellen) ja creme (Edinan). Ei mu ennää paran men siirtelemmää pentui minkää.

   Poista
 10. tytöt on reippaina, mutta voi pientä poikaraasua, mutta mamma auttaa.
  t. Monika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, juu, mamma o kova auttamaa ja paimentammaa, piänt poikaas ja piänii tyttöjäski.

   Poista
 11. Voi herttileija sentä♥ Me kattotaa tätä tääl ny sit kahre koiruure kans;)

  VastaaPoista
 12. Leena, meki ollaa kattottu tee koiruuksii.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!