tiistai 16. helmikuuta 2016

Ihmeit pentukopas

Pentukopa viäres o mukava istuu ja kattel ja seurat. Viarailleki ole pentui esitelly.

Muutama päivä takasi kävi Naukula Mamma eli Merja ja otti mee iloksemme kuvia.

"Apua! Oonks mää joku maitobaari!" Kuva: Merja Lainio. 
Maitobaari asiakkain täs Pinkkitassun Klaus eli Lallu, ylempän. Mää lässyti ensti, et Klaus o Laussi, ja sit Laussist tuliki Lallu.

Alempan vasemmal Pinkkitassun Kristiina eli Pippi ja Pinkkitassun Kevin. Kristiina o saanu tuleva uude kodo ja oma kutsumanime: Pippi.

Sofia ja Olga emäntä ehdotti Titti eikä kauvvaks täst nimi mennykkää.

Kevinii mää ole alkanu sanomaa Kekeks. Sikko poikie uudet kodot varmistuu ja hee kutsumanimes ilmotettaa, mää ruppee heti sanomaa heit hee tulevil nimilläs. Siihe astikka he o mul Keke ja Lallu.

Keke o pesuee esikoine. Kuva: Merja Lainio. 

Must tuntuu, et täst piänest naamast näkkyy heti, et tämä o kollipentu. Jottai äijämäist täst Kekest pilkahtaa jo näi piänen.

Lallu synty toiseks. Kuva: Merja Lainio. 
Lallu o punasist pojist tummempi. On hänelläki ollu ensimmäisin kolmen elinviikkonas aika rehvakkaat otteet - ainaki imemises, vaik onki tämmöne söpönassu.

Pippi o pesuee kuapus ja pikkusisko. Kuva: Merja Lainio. 
Pippi o tämä pentuee kermakaakku.

Viime viikovaihtees ja tämä viiko alvus pennuil o ollu vaihe, jota mää sano "ilmavoimisteluks". Samallaine vaihe o ihmisvauvvoillaki, ko he makkaa selläälläs ja heiluttellee jalkojas ja käsiäs ja potkii ja huiskii. Kissapennuil mu havaintoni mukkaa tämä vaihe kestää vaa muutama päivä ja se jälkee he kääntyy mahalles, nousee huterasti jalvoilles ja alkaa harjottelemaa kävelemist, vaik takakäpälät o heil viäl melkei niinko räpylät. Äkkii ne takajallaat vahvistuu. Etujalvoil he pystyy ensi paremmi punnertammaa etuvartalos ylös maast mut takajallaat laahaa peräs.

Sit viäl muutama videopätkä. Jos mu lässytykseni videoil ärsyttää, pankaa ääni pois päält. Sit menetätte miukunat ja kurnutukset ja kehräykset ja taustahälyt. Kolme ensimmäiset videoo o otettu ystäväpäivän 14.2., ja kaksi viimiset eilä eli maanantain 15.2. Pennut o näis pari kolme päivää al kolme viiko ikkäisii.

Heti ko pennut o alkanu opettelemaa kävelemist ja liikkumaa enemmä, Rauha o alkanu oleskelemaa pesä ulkopual. Joko laatteel pesä viäres tai pesä pääl.


Ko mää oti tämä viimise video eilä ehtoosti, ni just edellisen päivän sunnuntain mää oli pannu merkil, ettei pennut ol viäl oikee huamannu toisiis eikä ruvennu painimaa keskenäs. Kyl he o syntymäst astikka ottanu toisistas lämpöö ja turvaa ain ko emo o pois pesäst niät he nukkuu ussei yhdes läjäs. Emo nisil he o toine toistes kilpailijoit ja joutuu taistelemmaa omast nisästäs, ettei toine viä. Mut leikki- ja painimeininki varsinaisesti alko eilispäivä aikan. 

31 kommenttia:

 1. Kyl kissanpennut ovat vaan niin sulosii :)

  VastaaPoista
 2. Voi noita ihanuuksia, ompa taas kasvaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy oikee hierast silmiis, kuin äkkii he kasvaa ja oppii.

   Poista
 3. Oi oi oi. Kaikki ajatukset sulivat! Mites tässä nyt työpäivä aloitetaan kun voisi vaan katsoa noita pentuvideoita... :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivom mukkaa aamu penturuiske anto potkuu koko tyäpäivää eikä tyäpäivä menny ihan plörinäks.

   Poista
 4. Onpas hienot voimistelut ja painit! Kehitys on ihan huimaa joka päivä. Pippi käveleekin jo hienosti, liekö tyttökissoilla nopeammin kehittyvä motoriikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Must tuntuu, et piänil tyttökisuil morotiikka o parempi ja hoksottimet vikkelämmät.

   Poista
 5. Se on hauska hetki kun pennut löytävät toisensa ja alkavat leikkiä. Tassut ei vielä siinä vaiheessa ihan tottele mutta toista pitää yrittää läpätä tai mönkiä päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellyttävää ja hauskaa kattel, kui he läpyttää ja taputtelee toine toisiis ja välil emmooki.

   Poista
 6. voi sentään, kuinka jättimäisin askelin pennut ovat kehittyneet alle viikossa. Pippi pikkuinen onkin varsin tomera nuori kissaneiti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pippi pikkune o tomera pikkuneiti ja aika hoksaavaine kans.

   Poista
 7. Aivan ihania pikku pörryköitä ja niin taitavia :) Täältä Mesilästä lähtivät jo neliviikkoiset Pinkkitassun pojat kivoihin koteihinsa. Pikku prinsessa jäi vielä kasvamaan kahdeksi viikoksi. Sipin pennut ovat jo ihan minikissoja. Kuinka aika rientääkään. Uudet pikkuiset jo valloittavat maailmaa. Ihmeellistä ja ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika riäntää. Tee pojat jo lensi kottoo ja pentupesäst (no, se pentupesä lensiki meil, ja mee pennut o ny vallottanu pesä joka nurka). Piäni prinsessa viäl hauskuttaa teit ja saa koirakurssi täydennysjakso Pualu-tätilt.

   Poista
  2. Pieni korjaus vaan, ettei tule väärää käsitystä. Mesilästä lähtevät Pinkkitassut olivat 14-viikkoisia, ei neljä :)

   Poista
 8. Ihanat videot! Niin topakasti yritetään kävellä ja painitkin jo aloitettu ♥
  Pippi, suloinen nimi (niin ja melkein Titti :)). Mahtaako tulla Pippi Långstrumpista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pippi tullee ehkä siit, et Pippii vartoo uudes kodos kaks muut kissaa: Sissi ja Mikki. Pippi o jatkoo tähä nimisarjaa: Sissi-Mikki-Pippi. ♥ Varmaa tullee siit Långstrumpistaki, ainaki hiuka.

   Poista
 9. On liikuttavaa porukkaa! Kävelyn harjoittelussa jotenkin herttaista on ensinnäkin tietysti ne sivulle osoittavat takajalat ja sitten se, kun pentu seisoo paikallaan, mutta koko pentu heiluu puolelta toiselle, kun ei ole tasapainoa vielä.

  Mutta voi apua kuinka äkkiä ne kasvaa! Osaavat jo vaikka mitä, vaikka juuri syntyivät ♥ Ihmeitä totisesti on pentukopassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny meil o harottavvii takakäpälii, heilumist ja vaappumist ja muksahtelluu. Ilo kattel, ko pennut opettellee ja oppii.

   Poista
 10. Toistelenkohan minä koko ajan samaa? Oli miten oli niin ihania pienoisia ja pehmoisia ovat ♥ (Mutta voin kuvitella miltä pienet naskalikynnet maitobaarissa tuntuvat, hui!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyl täs toistetaa sammaa puali ja toisi. Juu, piänet terävät kynnet näyttää vaarallisilt. Ihme, ette ol viäl nähny yhde ainuttakkaa kraapalet emo nisis. Ja mää pelkää ain, et naskalikynnet sohasee toise pennu tai emo silmää.

   Poista
 11. Vastuutonta teettää kissanpoikasia kun niin monet kissat on tälläkin hetkellä ilman kotia! Eikä tilanne tästä näytä paranevan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen elämä on pelkkää kärsimystä, jos niitä ei arvosteta minkään arvoisina, hylätään kodittomiksi, pidetään leikkaamattomina ja vapaina ja annetaan villiintyä ja lisääntyä holtittomasti. Kissat eivät kuulu Suomen luontoon. Niiden kuuluu saada olla hyvin hoidettuja kotikissoja ja lemmikkejä. Ne ovat älykkäitä ja arvokkaita eläimiä, myös ne, joilla ei ole kotia! Olen siinä ihan samaa mieltä kanssasi. Pelkkä kodittomien kissojen pelastaminen ei kuitenkaan auta mitään, jos ihmisten asenteissa on vikaa.

   Pentuja, jotka hoidetaan syntymästä saakka vastuullisesti ja hyvin, ostavat yleensä vain vastuulliset ihmiset, jotka arvostavat kissaa niin paljon, että ovat valmiita myös maksamaan kissastaan, sekä sen hankintahinnan että ruuat ja koko elämän kulut ja eläinlääkärimaksut.

   Eurooppalaiskissa on meidän kansalliskissamme ja arvokas kulttuuriperintö. Osallistumalla arvokkaan kansalliskissamme kasvatukseen katson tekeväni voitavani kissojen hyvän elämän puolesta.

   Sinun asenteesi, Jenni, kuulostaa moralismilta. Sanotko ihmisille: vastuutonta tehdä lapsia, kun niin monet ihmiset ovat tälläkin hetkellä ilman kotia. Tai: vastuutonta teettää kissanpoikasia, kun maailma on täynnä kärsiviä ja köyhiä, puutteessa eläviä ihmisiä ja kodittomia lapsia. Niinkin voi kyllä ajatella.

   Välitätkö itse oikeasti kissoista vai tuomitsetko vain niitä, jotka välittävät?

   Poista
 12. Ihania pikkukissoja! Oli kunnia käydä tapaamassa nämä rakastetut pennut, jotka kasvatetaan huolella ja katsotaan, että ne saavat hyvät kodit.

  VastaaPoista
 13. ♥ ♥ ♥ ♥ ja mummulle kans ♥

  VastaaPoista
 14. Siellä kehitytään lujaa! Ja Rauha on ihana äiti :-))

  VastaaPoista
 15. Ihania ihania ihania ♡♡♡♡
  Ihana seurata vauvoja livenä ♡♡♡
  Ihania! Rauha on ihana tisuineen. Hurr hurr kurr kurr!
  Likistys kaikille♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Leena! Likistykset toimitettu peril, kaikil, mummulleki.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!