maanantai 8. helmikuuta 2016

Hämärähyssyy, kurakellii, flunssaa

Me tultii suvilystipaikal lämmittämmää vanhaa talloo vähäks aikaa.

Ei ol hohtavii hankii eikä helmikuu kirkkait aurinkopaisteit eikä hiihtokelei.

Sisäl ollaa oltu pääasias ja pidetty hämärähyssyy. Ulkon sattaa vet.

Rauha o ahkerasti, yät ja päivät hoitanu piänii pentujas pentukopas. Pennut kasvaa nätisti, ja ylihuamen he jo täyttääki kaks viikkoo. Valokuvausolot ei ny just ol parhaat mahdolliset.

Tual pentukopa pohjal Rauha ja pennut häämöttää. Paino o kaikil pennuil ny ylitte 300 grammaa eli syntymäpaino o kolminkertastettu.

Jospas ylihuamen, kaksviikkospäivän, ottas piänet hämäräst pesästäs valosampaa paikkaa ja sais parempii kuvia. Toivottavasti olis vähä kirkkaampi ilmaki.

Pennut o saanu viralliset nimet, aika juhlalliset: Pinkkitassun Kevin, Pinkkitassun Klaus ja Pinkkitassun Kristiina. Ole yrittäny miälessäni pyäritel hellittelynimiä mutte viäl ol keksiny sopivii. Kevinist tullee miäleeni Kehveli, mut voiko tämmöst piänt sulost kissapentuu ny ruvet Kehveliks nimittämmää? Tai sit Kevi tai Kepsu. Eikä Kristiina tai Klaus ol se helpompii.

Miähee iski flunssa ja hän o tänäpä maannu pehkuis.

Ruska o koko päivä pitäny seuraa flunssapotilaal.

Ulkon o varsinaine kurakeli ja ankee näköst.

Pionipenkis seisoo vesi, ja muissaki kukkapenkeis.

Saa nähd millai pionit ja muut perennat selvii täst talvest.

Muisto viime suvelt. 'Claire de Lune.' Toivom mukkaa saa ihastel näit kukkii viäl tulevanaki juhannuksen. 

14 kommenttia:

 1. Teillä ei näytä olevan yhtään lunta. Minuakin huolestuttaa, miten kukkapenkit selviävät näin hankalasta talvesta. Toivotaan, ettei kovia pakkasia tule märkään ja lumettomaan maahan. Pennut kasvavat hurjaa vauhtia, Rauha on kelpo äiti. Potilaalle toivotan pikaista toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi o häipyny ko tuhka tuulee. Yhdet kovat pakkaset tääl jo kävi lumettomas maas mut sit tuli onneks pia luntaki, ainaki vähäks aikaa.
   Rauha o hyvä emo ja henkee ja verree pentujes pualest.

   Poista
 2. Harmi, että Esko on kipeänä. Toivollekin oli noussut sunnuntai-Illalla kuume ja olivat käyneet lääkärissä. Eilen oli silti jo suht pirteänä kun kävin heillä, kovin tuhiseva ja räkäinen ja yskivä tosin. Ja kuumeinen. Mutta jaksoi kävellä kovin silti! Pikaista paranemista Eskolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me pidettii eile yhdes pyjamapäivää, vaikkemmää olekkaa kippee. Hyvä oli, et flunssa tuli vast Merikarvia-reissu jälkee. Esko sannoo et olo olis jo parempi. Paranemist pikku Toivol!

   Poista
 3. Miten muuten tuo reissaaminen käy noin pienten vauvojen kanssa? Tai siis, koppaan tietysti laitetaan emo ja pennut, mutta niitä tai äitiä ei ilmeisesti ollenkaan häiritse?

  Pikaista paranemista potilaalle ja toivottavasti tauti ei tartu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennut matkustaa emos kans eikä ehkä edes huamaa, ainakaa näi piänet, jokka mahtuu hyvi sammaa koppaa emo hoivii. Myähemmi voi ol vähä tukalaaki. Yksinäs Rauhaa ei ol helppoo saad koppaa mukko mää laita sin pennut, Rauha mennee kiiruusti peräs. Peril pennut ja Rauha-emo o oleskellu samas pentupesäs mikä heil oli kotonaki. Mää jänniti hiuka, onko tääl vanhas talos kylmä, mut näyttäs et hyvi o kaikki tarjettu. Pesä ja laattee ja pesä ja seinä vällii mää asetteli villaset filtit, ja lämpöpatteri o ihan liki.
   Kiitos, paranemmaa päi näyttäs miäs oleva eikä viäl ol minnuu tarttunu. Ole varautunu kyl potemaa sama flunssa.

   Poista
 4. Märkää ja lumetonta näyttää sielläkin olevan, mutta pennut kasvaa ja sehän on hyvä satoi tai paistoi. mekin menemme ensi viikolla käymään maalle ja katsotaas onko siellä yhtään lumen häivääkään.
  Toivottavasti siellä tauti talttuu ja ei tartu kissojen päähuoltajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On nii märkää ja kurast ettei paljoo viitti ulos nokkaas pistää, mitä ny kaupas ja roskii viämäs ollaa oltu ja polttopuit hakemas liiterist. Mut sisäl o sitäki viihtysämpää.
   Jos tauti tarttuu minnuu, kyl mää silti varmaa pysty kissat hualtamaa, nii rakkait he minul o. Vaik miäs o ottanu levo kannalt, ei tauti vaikuttais oleva kovinkaa paha. Ainaka hän ei myän et olis paha vaik onki kiltisti huilaillu.

   Poista
 5. Tuntuu että flunssaa on nyt joka nurkan takan. Paranemisia sinne.
  Minäkin jäin miettimään sitä pikkukissojen kanssa matkustamista. Mutta eipä kai se sen kummempaa ole kuin ihmisvauvojenkaan kanssa. Ruoka tulee emon mukana ja ihmispalvelijat pitävät huolta että ei tule kylmä matkalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ensimmäiset kolme viikkoo o pikkukissoje kans helppoi ko pennut oleskellee pesäs eikä oikee tartte muut mukko emo hoitoo. Mää lähinnä seuraa sivust, seurustele, silittele, lepertele ja puntaroitte pennut kerra päiväs.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!