torstai 31. maaliskuuta 2016

Murut

Päivät kulluu ilosesti pentuje kans.

Kuvas pennut o unte mail. Lallu nojjaa leukaas velipoja olkaa vaste ja Pippi nojjaa niskaas Lallu kylkee vaste. Velipoika o muuto saanu oma puhuttelunime: Pinkkitassun Kevinist o tullu Kasperi. Mää harjottele puhuttelemaa tätä valeempaa poikaa Kasperiks. Kiva nimi. Kasperi o isoin pennuist täl hetkel, painaa jo liki tasa pualtoist killoo yhdeksä ja puale viiko ikkäisen. Se o aika iso paino tämä ikkäisel kissapennul. Eikä Lallukaa kauvvaks jää. Pippi-tyttöne o viäl parisattaa grammaa köykäsempi.

Kasperi o ainoo joka syä raksui. Ko syä hyvi ni kasvaa isoks pojaks. Pippi ja Lallu ei viäl tykkää raksuist, mut reippaasti heki syä muit ruakii ja nostaa painoos.

O mukavaa kuulustel taas kerra piänte tassuje ropinaa laatteel ko pennut painaa ympäri huushollii. Osa päiväst pennut saa jo ol koko huushollis mut kaapipäälisii ja ikkunalautoi en ol viäl tyhjentäny vahinkoje varalt. Varmaa ens viikol täytyy klaarat huushollii ettei tartte pentui koko aikaa vahtii. Yäseet ja osa aikaa päiväst pennut o porti takan omas huaneesas. Kasperi ja Pippi alko jo hyppimää porti ylitte mut Lallu ei viäl päässy. Miäs korotti porttii niättei kukkaa pennuist pääs yli parrii viikkoo.

Mää oti tänäpä kuvia pennuist, ja kyl tuli epätarkkoi, en voi mittää. Kyl tost ny pennut näkkyy hyvi ko he sattuu nukkumaa ja olemaa paikallas. Katteli just Stockmanni Hulluje päivie tarjouksii ja huamasi et siäl olis hiano Canoni järjestelmäkamera, mut alennettunaki hinta o yli 600 euroo. Enkä ossaa nykyistäkkää kameraa käyttää kunnol. Sitä paitsi nämä o täl tiätämäl viimiset pennut mitä meil tullee olemaa. Ni mittää ihmekameraa emmää kai ennää tarvittekkaa. Kai mu nykynenki kamerani riittää kukkakuvia ottamaa.

On ollu kyl suuri lahja, et Naukula Mamma o ollu meil hovikuvaajan, ihan hyvä hyvvvyyttäs. Tai ehkä tämä kissoje ja pentuje kuvvaamine o häl intohimo oikee. Ruska ensimmäisii pentui (D-pentui) hän kävi kattomas kerra, ja sillonki häl tiätysti oli kamera mukan. Ruska seuraavii pentui (E-pentui) hän kävi kattomas ja kuvvaamas jo usiamma kerra ko mää uskalsi pyytää. Entäs sit seuraavat Rauha ensimmäiset pennut? Niist hän otti ne kuuluisat ykstoisttuhat kuvvaa! Ja nykki mul o jo iso läjä hyviä kuvia näist K-pennuist. Kuvat jää tärkeiks muistoiks. Mää ole pruukannu tehd Ifolor-valokuvakirja joka pentueest, ja sillonki o hianoo jos o kuvia mist valkat.

Huamen mää ole lähdös käymää Poris ja viivy siäl voorokaude. Pennut jää miähe hoivii, ja hän o saanu tarkat ohjeet, millai ruakitaa ja mitä ja millo, millai puntaroidaa ja merkataa painot yllöös, kui mont kertaa siivotaa santaloorat, millai vahditaa, ettei pentuje piänet tassut jää overakkoo... ja ettei Ruska-mummu men syämää pentuje ruakii... yms. yms... Miäs teki muistiinpanot ni kyl hee tääl pitäs pärjäämää.

Ensi viikol o jännittävvää ko pennut täyttää pyäreit viikkoi ja mennää eläinlääkäril ja ensimmäisil rokotuksil.

Oikee hyvvää viikovaihdet teil kaikil ystävil!

Tähä loppuu viäl Ruskast yks nätti kuva, jonka Naukula mamma eli Merja otti viime kerral tääl käydessäs.


18 kommenttia:

 1. Ihana pentukasa 💖 Onneksi ovat vielä kuukauden mamman luona. Ruska loistaa väreissään kauniina ❤️😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny o jo osa tost onnellisest kuukaudest kulunu. Onneks he o meil viäl reilut kolme viikkoo, kaikki kolme!❤️ Ja onneks o Ruska ja Rauha jokka jää.

   Poista
 2. Voihan muruset, nopeasti ne kasvavat. Puolitoistakiloa on aikas hyvä paino, meillä punaset pennut on aina olleet niitä painavampia ja olleet nopeasti yli puolentoista kilon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luavutusikkäise pennu paino alaraja o kilo. Nämä kyl hyvinki ylittää se, ehkä kaksikertastaa. Ihana seurat ko pennut syä hyvi ja kasvaa niät kohina käy.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi Elli-pentuni, sannoo Ruska-mamma. Mau!

   Poista
 4. Hui miten isoja pieniä! Figo painoi 1,5kg kolmetoistaviikkoisena! Ihania murusia ne on ♥ Ja mummunsa tietysti on kaunis kuin mikä!

  Hyvä niistä on valokuvakirjat teettääkin. Muistojen virkitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvakirjoi o kiva kattel sikko pennut o lähteny. Ja o kiva vertail eri pentueit. ❤️ Eurooppalaiset taitaa ol aika isokokkoisii pentui. Vaik ei Figokaa 13-viikkosen mikkää kääpiö ollu, ihan hyvä kokkoine hänki.

   Poista
 5. Pehmoläjä ♥ Olisikohan niin, että Mamma Naukulalle tuo pentujen kuvaus on ollut todella mieluinen posti :)
  Ruska on niin kaunis, pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää luule et Naukula mamma ihan ilokses ottaa kuvia pennuist ja ei silti, kaikeikkäisist kissoist. Hän o opetellu kantapää kaut eikä tiä mikä valokuvaajaguru hänest viäl kehkeytyykää.

   Poista
 6. Ei oo varmaan ollut Merjalle kauheen raskasta ja vaikeeta käydä kuvaamassa pentuja :-))

  VastaaPoista
 7. Ihanat pennut. Mäkin uskon, että Naukulan hovikuvaaja nauttii kovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukula mamma on kyl varsinaine hovikuvaaja. Määki nauti häne kuvauskäynneistäs. Ja luule sitäpaitsi, et kissatki tykkää.

   Poista
 8. Tsemppiä eläinlääkärikäyntiin! Meillä ne ovat aina suuri koettelemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkärikäynti oli ja meni hyvi. Mää jännäsi varsinki, mitä Lallust sanotaa. Mut hyvät paperit hänki sai, siit erikses myähemmi lissää.

   Poista
 9. Kyllä ilo on ollut ihan molemminpuolinen ♥

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!