sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

K-pentuje jännittävä 10-viikkospäivä

Viime viikko oli aika jännittävä.

Keskiviikkon oli mee pentuje eli Pinkkitassu K-pentuje 10-viikkospäivä. Samaks päiväks oli sovittu eläinlääkäri jo kauvvat ajat takasi. Pennut piti siruttammaa ja rokottammaa. Enite mää jännäsi et mitä eläinlääkäri sannoo Lallu (Pinkkitassun Klaus) takajalvoist, jois o jotaki poikkeavaa. Lallu itte o kyl pärjänny kaikkie käpälies kans täydellisesti eikä häl ittelles toistaseks ol jalkojes kans ollu mittää ihmettelemise aihet. 

Edellisest eläinlääkärikäynnist josa jalvoist otettii röntgenkuvat, oli kulunu viis viikkoo. 

Sit tuli samal päiväl toinenki jännitysmomentti, jo enne eläinlääkäriaikaa. 

Pennut pääsi filmitähdiks. Royal Caninil o meneilläs Kissan vuosi -kampanja, jonka teeman o Arvo jokaiselle kissalle. Turkulaine mainostoimisto SST o mukan tekemäs tätä kampanjaa. Kanpanjaa kissoje ja kissoje arvostukse pualest o saatu mukkaa julkisuude henkilöit niinko Aira Samulin ja Paula Koivuniemi ja Jone Nikula. Mee piänil oli treffit Jone Nikula kans yhdes studios Helsinki Kalasatamas. Täsä Pippi eli Pinkkitassun Kristiina (cremetäplikäs eurooppalaine) poseeraa Jone isois käsis. 

Mu täytyy ny tunnustaa et ko kuuli ensimmäise kerra, et pennut menis kuvauksii Jone Nikula kans, mul ei ollu mittää käsityst, kuka miäs tämä Jone Nikula o. 

Mut äkkii se selvis, ainaki osittai, ko kaikki muut tiäsi. Olemmää tavallise tiätämätöin ja asioit seuraamatoin ihmine. Sai ystävällist nokkafuarii siskoiltaniki: Voi Paula su kanssas, eksää ny semmost tiä, kuka o Jone Nikula. He tiäsi Jone isä ja äitinki. Ole vissii tynnäris eläny viimiset vuadet. Mut kyl mää silti tiä kuka o esimerkiks Mikko Nikula. Sitä ei tiäkkää kaikki, jokka tiätää Jone Nikula. 

Eikä kukkaa osannu valistaa minnuu, et Jone Nikula perheesee kuuluu kolme kissaa: Rokka, Basisti ja Sigrid. Mää tiädä ny senki. 

Mitä varsinaisesti filmattii, se jää nähtäväks. Minust tuntu mukava särmikkäält tämä raavaa miähe ja pehmose kissapennu yhdistelmä. Siin o piänt draamaa. 

Pentuje mukan hee turvanas oli tiätysti oma emo Rauha. Studios heit varte oli valmiin tämmöne hiano sturdi josa he sai asettuu aloilles ja oleskel mukavasti. Rauha-emo oli aika epäluulone ja vähä kiukkuinenki ja sitä miält et tämä o kyl hämärää touhuu ja mitä häne pentujes kans ny oikee meinataa. 

Pennut onneks otti aika rennosti. Lallu vähä kiamurteli kuvaukse aikan mut sit rupes yhteistyähöö. Ko Lallu väsy, otettii seuraavaks Pippi. Pippi haukotteli ja oli liianki rento ko häne otettii keske unies. Kasperi sai nukkuu sturdis ja ol varamiähen. 

Kasvattaja Mikko Murtonen ja mää päästii sammaa kuvvaa varsinaiste kuvattavie kans. 

Täsä kuvas o lisäks mukan melkei koko turkulaine kuvaustiimi: mainostoimisto SST edustaja, valkopuseroine Kristiina Paavola, raitapaitane copywriter Tom Gerke, joka oli kuvauksis Jone ohjaajan, ja häne viäressäs tet-harjottelija Osku. Täsä Jone kans videosuunnittelija/kuvaaja Roope Lehmuslehto. 

Mu miäheni oli koko päivä mukan ja kuskin mut hän ei tahtonu tul mukkaa mihenkä kuvvii. 

Aikamme studiol oli leppoisaa ja mukavaa. Pennut ei mu käsittääkseni ollu moksiskaa. Ainoo, jota harmitti oli Rauha-emo. Eikä ihme. Hält ei ollu edes kysytty, ko raahattii mukkaa vaa. 

Kuvauste jälkee jäi vähä huilaustaukoo enne eläinlääkärii ja kerriittii käyd kaffeellaki. 

Eläinlääkäriasema Catvetis pennut sai sirut ja rokotukset ja eläinlääkäri Kirsi Juuti tarkastukse. 

Lallu sai eläinlääkärilt ihan hyvät paperit. Täsä vaihees ei viäl mittää diagnoosii voi antaa ko kehitys o nii keske. Näyttäs silt et toine takajalka o hiuka lyhkäsempi ko toine. Saatii tunnustust siit et Lallul o tehty kuja ja juaksutettu hänt niät lihakset ja jänteet o saanu lisävahvistust. Kuja tehtii sitä varte et se pakotti takajallaat oikeesee asentoo. Helposti Lallu takajallaat levis alt molemmil sivuil. Ny jallaat pyssyy jo hyvi pystös, liukkaal parketillaki. Seuraavaks mää ole alkanu varovasti hyppyyttämmää Lalluu leluje avul, niät takajallaat sais lissää hyppyvoimaa. 

Ennusteki paranee sitä mukkaa ko lihakset ja jänteet vahvistuu ja kissa kasvaa. Ja kuulemma kissa sopeutuu erinomasesti vaik oliski joku piäni vika. Eläinlääkäri piti tärkeen Lallu kohdal, ettei hän pääsis lihhoomaa eikä tulis lisäkiloi, jos muutonki nivelet mahdollisesti joutuu lujil. 

Kuvat: SST/Royal Canin. Pinkkitassu K-pentuje kasvattaja ja omistaja: Mikko Murtonen. Sijotusemäntä Paula Eskola. 

27 kommenttia:

 1. Hyvä että pennut on terveitä ja iloisia ja Lallukin pärjää jalkojensa kanssa hienosti! Ajatella että ne on jo 10 viikkoisia! Juuri syntyivät!

  Jone Nikulasta en sinänsä järin paljon tykkää, mutta ansiokkaasti hän pitää meteliä kissojen puolesta. Sitä täytyy tietysti arvostaa reilusti ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kiitää. Ennää vajaat neljä viikkoo mitä pennut o meil. Ja just synty.

   Jone piti mee pentui hianosti ja puhhuu tärkee asia pualest.

   Poista
 2. Upeaa, että Pippikin sai oman tv-tähtihetkensä. Isovaari Mikki ja isoisoisotäti Sissi esiintyivät Animal Planetin Cats101-sarjassa muutama vuosi sitten.
  Lallu on ihana, reipas pikkukissa, joka vilistää hippulat vinkuen siinä missä sisaruksetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessa Pippi tähtihetki. ❤️ Kaikki kolme o mu sulosii tähtösiini.

   Poista
 3. Onpa ollu jänskä päivä! Täällä kyllä Jone tunnetaan 30 vuoden takaa jo, mutta radioäänenä ainoastaan ;)
  Lallun uutiset on ihania, täällä ollaan vähän oltu huolissaan toisen tilanteesta <3
  Paljon rapsuja kaikille kateille ja Rauhalle terkut, että vaikka närkästyminen on ymmärrettävää niin nyt oltiin hyvällä asialla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jännä päivä ja jännä viikko. Emäntä ainaki o ihan naatti. Ja Rauha o leppyny.

   Poista
 4. Vau! Oikein kuuluisuuden olet päässyt tapaamaan kissojen kanssa! Rauha ei myöskään tainnut tunnistaa kenestä oli kyse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me Rauha kans tunnet kaikkii, eletää vähä omis mailmoissamme näköjäs. Eikä kuulustel radioo, televisionki kattomine o meil retuperäl.

   Poista
 5. Teillä on ollut ihan superjännä päivä! Rauha tuossa yhdessä kuvassa näyttää sanovan, että tämäkin vielä. Villikkoprinsessa Pippi ja Jone Nikula näyttävät oikein mainiolta parilta ja Lallun uutiset ovat ihan parhaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio pari, sopi hyvi yhtee. Ja Lallu ja Jone toine mainio pari. Kasperi varamiähen hyvä reserviläine. Anna mun kaikki kestää, tuumas Rauha. ❤️ Mikko tämänki takan.

   Poista
 6. Ihanaa että Lallun jalka vaikuttaa olevan kunnossa!
  Voi, et tiennyt Jone Nikulaa.. mutta en minäkään Mikko Nikulaa, joten tasoissa ollaan. Fanitin Jonea jo 80-luvulla, kun hän oli toimittajana Radio Cityssä, oli niin ihana ääni. Enkä silloin vielä yhtään tiennyt, kuinka komea hän on! Hieno yhdistelmä tosiaan, oikein rosoinen mies ja pehmoinen kissanpentu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnos sillai et Lallu pärjää hyvi ja parempaa päi menos viäl.

   Kiva et sääki tiädät Jone jo pitkält ajalt ja olet kauvva fanittanu. Ollaa vähä eri sukupolvee. Mut kyl tämäki täti fanitti heti ko treffas miähe.

   Poista
 7. JONE!!! <3 Ja Kirsi Juuti <3 saa kans sydämen, hän hoiti mun Petoa Felinassa.

  Nyt on pennuilla ollut vilskettä elämässä! Ihanaa että Lallun jalatkin on noin hyvässä vaiheessa. Kyllä se siitä, kun hyvin ootte hoitaneet ja hoidatte. Ihana pentue!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lallu jallaat o joo hyväs vaihees, näyttäs silt ja ilone asia.

   Aha, sääki ole fanittaja, ja Kirsiki saa täydet pisteet sult - ja mult.

   Poista
 8. Etenkin nuorempana Jone sai sydäme väpättämään! Ja kun kuulin, että on kissamiähiä niin vielä enemmän. On kyllä edelleenkin ihana mun miälestä. Ai niin kissoista, supersuloista kunn pääsitte kampanjakuviin ja Lallun tilanne on hieno! Hyvä te.
  Ihanat katit ja Rauhan tunteet on ymmärrettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha, ja täälläki fanitettaa. Kissamiäst varsinki. Ja mee pentui.

   Poista
 9. Vau mikä hieno kokemus teillä! Huojentava tuo Lallun jalkojen tilanne ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli jännää mut hianoo. Parast se mitä eläinlääkäritäti sano Lallust, et hän o pärjääväine ja hyvä kissa hänest tullee.

   Poista
 10. Ihanat ja hauskat uutiset Rauhan pikkupennuista <3 Sydäntä lämmittää Lallukan kuntoutuminen, hieno kissanpoikanen ja komeaturkkinen kollinalku <3 No, Pippihän pärjää tilanteessa kuin missä, ihana pehmokermis Rauha-mamin tyttönen. Mahtaakohan olla yhtä temperamentikas kuin emonsa? Kasperi piti siis seuraa mammalleen, kaunis komistus ja isopoika :) Kovin olivat pennut pikku tirppoja isojen ihmisten joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lallukka o piäni mailmavallottaja. ❤️ Totta, Kasperi pualestas o isopoika, joka syä mukisemati raksut ja kaikki muut ruuvvaat mitä tarjotaa. Kiltti ja ystävälline. ❤️ Kyl Pippi vähä tempperamettiselt vaikutti eläinlääkäris, ainoo joka pani hanttii ja rääkäsi vastalausee. Pojat otti sirut ja pistokset vastaa ilma vastalauseit.

   Poista
 11. Oho! Onpa teillä ollut mielenkiintoinen kuvauskeikka. Kuuluisuuksia koko pentue!

  Hienoa kuulla, että eläinlääkäriltä tuli terveen paperit. Kyllä ne takajalat siitä vahvistuvat kunhan treenaa eikä ylipainoa kovasti tule. Paljon rapsutuksia koko klaanille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaine keikka meil oli juu!

   Tervee paperit tuli Pippil ja Kasperil ja Lallul hyvät paperit. Tarkottaa et hän o reipas kissa joka pärjää erinomasesti jonkuasteise takajalkapoikkeavuutes kans, joka ei täl hetkel ennää paljo edes näy eikä missää vaihees ol Lalluu itteäs haitannu (ja parempaa päi ollaa eläinlääkäri miälest menos).

   Poista
 12. Jännää on ollut! Äijäenergian ja pikkukissaenergian yhdistelmä näyttää mainiolta ja Jone on super :)
  Hienoja uutisia myös Lallun jalasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihanaa ko Lallu saa myätätuntoo yhdelt ja toiselt ja kolmanneltaki. Vähemmästäki me tullaa Lallu kans ihan polleiks.

   Hauska tiätää et tämä Jone o super. Taik kyl mar mää se ny itteki huamasi.

   Poista
 13. Hei vähänkös siistii! Kyllä me Jone tiedetään. Otitkos sinä selfien Jonen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ottanu. Mul ei ol siihe sopivaa kännykkäkää. Muuto oli kyl hianoo.

   Poista
 14. Täytyy muistaa pyytää nimmari nuorilta filmitähdiltä kun tulen käymään :) Ei olisi sopivampia malleja voinut löytää (Jone mukaanlukien).

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!