tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kosken kissankellot ja tiäviarutOn tullu piäni plokitauko ko ole täl hetkel mokkula varas Koskel Varsinais-Suames maaseudul. Tämä Sonera mokkula, josa pitäs ol maksiminopeus, on nii hidas tai en tiä misä vika et plokkaamisest ei tahdo tul mittää. Joka vaihees täytyy varrot tuhottomasti. Ja sit sivu ei aukeekkaa ja systeemi ilmottaa jottai virhet jonka pääl en ymmär ja jota en ossaa korjat.

Ole nauttinu tääl maal. Vähä niinko jonneki hyvi kauvvas oltais matkustettu, paljo kauvvemmas ko kilometreis laskettun.

Yks ihmettely- ja ihasteluaihe mul o ollu näin päivin tiäpiantereitte luannokukka-asetelmat. Kui ne o kauniit! Ei missää kohtaa tul miälee et tua tämä kukkane olis vääräs paikas tai väärä färine, tai ettei sävyt ja färit sopis yhtee muitte kans. Tämmesil piänil maalaisteil en ol kulkenukkaa, en tiä olenko koskaa. Espoossaki on piänii teit mut ei siäl tämmesii kukkameriä ol.En ymmär kui tämä ketoneilikkakuva tullee tähä pystykuvan vaik se o otettu vaakakavan. En muist missää nähneeni näi mahtavii ketoneilikkapehkoi, en edes lapsuuteni Yyteris. Kyl siäl ketoneilikoit kasos mut ei näi rehevästi.

Täsä o vaa murto-osa kukkasist joit tual piantareil kassoo. Olis miälenkiintost nähd joku semmone lajiluettelo, semmone, mitä taimi- ja siämenkaupat julkasee, tarkota semmone kuvasto. Siin kuvastos olis lueteltu kaikki tämä luannopuutarha kasvit ja niitte kukostusaika. Kai semmosii kasvikirjoi onki.

Suvin 2005-2007 miäheni kans liikuttii aika paljo Pohjois-Karjalas Tohmajärvel. Siälläki ajeltii paljo piänil kylä- ja mettäteil. Mut kyl niitte piantareitte kukkaloisto kalpenee näitte Varsinais-Suame tiäviaruje rinnal, vaik siälläki taas sit kassoo eri lajejaki.


14 kommenttia:

 1. Nuo tienvieret on kyllä hienoja. Ketoneilikoita en minäkään ole kyllä nähnyt noin valtoiminaan. Katselin jo ajoreittiä sinne Koskelle kun löysin kartan, joka oli , yllätys yllätys, hukassa.

  VastaaPoista
 2. Hi! I love your pics! I also have a blog with some flowers and cat pictures. Have a look !!
  http://jaymagallery.blogspot.com/
  thank you very much. Greetings rom Spain :-)

  VastaaPoista
 3. Mulla on sama juttu täällä tän yhteyden kanssa. Lataa tosi kauan ja ja pätkii. No, kyllä tää nyt jotenkin toimii.Neulon pari kerrosta sukaa ja odottelen aukeamista :D Ja noista kukista, kylläpäs on valtavasti ja kauniita. Täälläkin on samoja lajeja mutta ei noin paljon. Kyllä suomen kesä on ihana!!!

  VastaaPoista
 4. On onni, ettei peltojen myrkkyruiskut ole ulottuneet pientareille, Silloin kyllä kauneus katoaa. Oikein siellä kunnon vanha pikkutie. Eikä edes niittomies ole käynyt, täällä jo kertaalleen niitivät ja niin menee kukat mukana, kukapa niitä väistelis.

  VastaaPoista
 5. Kesäiset tienvierustat ovat hienoja kaikkine monine eri kukkineen. :) Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 6. Vois tehdä hyvää ihan jokaiselle olla hiukan pois näistä yhteyksistä, lähes riippuvaisia taidetaan olla :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä täälläkin päin maailmaa löytyy eksoottisia,kauniita kukkia. Ikävää vaan, että joskus pientareet leikataan mataliksi juuri kun ovat kauneimmillaan. Minunkin läppärini kiukuttelee, taitaa johtua sähköisistä keleistä.
  Leppoisaa lomaaa!

  VastaaPoista
 8. Ihania tienpientareita! Niistä varmasti perhoset tykkäävät.

  VastaaPoista
 9. Tulin juuri lomareissulta. Tienpientareet ovat suuri ilon ja ihmettelyn aiheeni. Kukat vaihtuvat eri alueiden välillä.
  Olen joskus ajatellut samaa, kuinka luonnossa kaikki värit sointuvat yhteen.

  VastaaPoista
 10. Minäkin ihailen tienpientareita täällä saaressa. Ne eivät minun postinhakureissuni varrella näytä noin reheviltä, vaan ovat aika kuivia ja paahtesiakin paikkoja. Tällä hetkellä niissä kukkivat peurankellot ja nuo ihanat ketoneilikat, ja päivänkakkarat. Ukontulikukat kasvattavat kukkavanojaan.
  Kirjoituksestasi tuli mieleeni, että minun on jo monena päivänä pitänyt ottaa kamera mukaan niin voin kuvata niitä! Tämä olikin hyvä muistutus. Heinäkuiset tienpientaret ovat niin kauniita. Kaupungeissa ne kai ovat liian hoidettuja, tai sitten siellä ei muuten vain ole samanlaista lajiston kirjoa, miksiköhän.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kaikil kommenteist!!! En ol päässy edes vastaamaa, ko lomal o ollukki yllättävä kiiru eikä mokkulointikaa ol oikee luanannu. Tänäpä näyttää onnistuva ja näyttää silt, et josaki päi talloo yhteys o parempi, toises pääs taas huanompi.

  Monet muukki o nauttinu tiäviaruist. Mut kuis tääl kävikää! Eilä niittomiäs oli niittäny kissankellopehkot ja muut tiäviarukukat. Saa nähd kerkeeko kui pia nousemaa uudet kukat. Onneks mää kerkesi niist kukist jo hyvi nautiskelemaa ja ottamaa kuviaki varastoo.

  Welcome, Purplerain!

  VastaaPoista
 12. Ei meilläkään mökillä mokkula toimi, tai toimii mut niin hitaasti että järki lähtee. Mun hermot ei riitä siihen olleska joten pitää pitää taukoa jos mökille menee. Ihan humputusta koko mokkula sanon minä.
  Mä olen pari kertaa meinannut ajaa autolla ojaan kun olen ihaillut tienvarsikukkia enemmän kun keskittynyt ajamiseen, vaarallista kauneutta:)

  VastaaPoista
 13. Kauniita ovat nyt tienpientareet. Erityisesti viehättävät ne, joita ei ole tukittu lupiineilla. Vaikka ovatkin näyttäviä kukkia, eivät kuulu suomalaiseen luonnonkukkaketoon.
  Mokkulaan kyllästyin minäkin. Vaikka asun lähes kaupungin keskustassa, ei yhteys toiminut kuin ajoittain kunnolla. Uudessa kodissa on nyt oma verkko. On ero kuin yöllä ja päivällä. Ihmettelit ketoneilikkakuvaasi, kun pitäisi olla vaakaan. Siinä seuraavassa kuvassa näyttäisi olevan kolmen kuvan osia päällekkäin. Vai lieneekö vika täällä päässä kun siltä näyttää.

  VastaaPoista
 14. Henrietta, onneks mul ei ol ajokorttii ni saa ihan rauhas keskittyy tiävarsie kattelemissee. Mut viäl paremmi näkkee jos kävelee tai ajelee polkupyäräl. On tääl vanhas talos ja sen pihapiiris nii paljo muut hianoo tekemistäki, et aika ei oikee tahdo riittää mihinkää mokkulointii eikä plokkailuu.

  Jerikonruusu, mullaki se yks kuva o niinko olis kolme kuvvaa päällekkäi. En tiä mist seki johtuu. Johtuuko mokkulast vai mist. Eli vika ei ol siäl pääs, kyl se o täälläki pääs.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!