torstai 8. syyskuuta 2011

Vai luennoiva kissa?
Mää sai tänä aamusti yllättävä paljastukse mee Ruska-kissa puuhist. Yks mun ystäväni kirjoitti mul sähköpostii:

"Teidän kissa on uutterasti mukana Raamattuopiston työssä. Vuokatinrannassa järjestetään syyskuussa Ruska-arkki ja sitten on Ruskamatka Lappiin. Mitähän Ruska näissä tilaisuuksissa opettaa?

Mää yriti kissalt itteltäs kyssyy mut hän ei vastannu mittää, ei ilmekää värähtäny.

Ystäväni oli tehny lähempää selvityst ja häne mukkaas Ruska luentoaiheit olis ainaki nämä:

- Kissan syöttäminen sardiineilla ihmisen ensimmäisenä velvollisuutena
- Varusta kissasi loma-asunto riittävällä hiirimäärällä
- Muista aina ostaa kanaa ja kalkkunaa makoisassa kastikkeessa
- Rapsuta riittävästi mirriäsi
- Kehrääminen kissan mielenilmauksena

Ai jaa? Tommosiiko juttui Ruska meinaa opettaa?

"Tiädäkssää, Ruska, et Raamattuopisto tilaisuudet alotettaa ain rukouksel?" mää sanoi Ruskal. Ei hän taaskaa vastannu mittää. Ei viiksikarvakaa värähtäny.

Sit mää muisti, et mu kummiflikkani A. piti kaveris A. kans kouluu Miiru-kissal. He opetti Miirul kissoje rukoukse: "Pienet tassut yhteen liitän, Taivaan Isää aina hiiristä kiitän." Sit mää vihjasi Ruskal, et jos hän meinaa jonku alkurukoukse pittää, vois käyttää tätä..

Ruska ei vastannu mittää.


Kissakoti o varustettu kissa-aiheisil tavaroil. Täsä o mee parvekkee ilone kynnysmatto, jonka mää ole saanu tuliaisiks siskoltani Annalt. Yks luentoaihe voiski ol:
- Elävän kissan ja kissa-aiheisten esineiden mielihyvävaikutukset ihmiseen

21 kommenttia:

 1. Ihan tosissaan, kissat ja kissa-aiheet ja eläinrakkaalle muutkin eläinaiheet aiheuttavat iloa. Ja eläimen näkeminen yleensäkin, reippaan, hyvinvoivan ja hyväntuulisen eläimen siis.
  Niin kuin Ruskan - niin, missäs näihin Ruska-kursseihin voi ilmoittautua? Onko paikkoja vielä?
  Ransu huomauttaa, että minulla olisi syytä mennä ainakin tuolle "Muista ostaa kanaa ja kalkkunaa---" -kurssille. Ja jos olis semmoinen kuin Jääkaapin ovi heti auki ja porsaankylkiviipaleet esiin niin kuin olis jo -kurssi.

  VastaaPoista
 2. Juu, eläin tua illoo. Sen kääntöpuali o kyl, et jos eläin vaik sairastuu, sairaa eläime kattelemine o murheellist ja eläinlääkärikäynnit sairauden tähde o enimmäkses omistajil rankkoi ja totisii paikkoi.

  Nii, mää sai käsitykse, et niit Ruska-kurssei olis Loma- ja kurssikeskus Vuakatinrannas. Mut jos sin vaik soittas ja kysys Ruska-kissa kurssei, he vois siäl toises pääs hämmästyy, et mikäs ihme juttu tää o, ei he semmosist kursseist mittää tiä. Tai en ole varma, tää o mulleki vähä hämärä juttu.

  Mut jos niit kurssei ny jossai o, ni Ransu vois varmaa tul Ruska kans yhteistyähöö ja pittää asiantuntijaluenno siit "Jääkaapin ovi heti auki..." -aiheest.

  VastaaPoista
 3. Iloisen värinen matto, kaunis! :) Eläinaiheiset esineet tuovat hyvää mieltä.

  VastaaPoista
 4. Sirpa, kiitos, ja, Kollo, rapsutuksii. Meil o noit esineit monellaisii, itte ostettu ja lahjan saatu. On paperipaino, pikkuhyllykkö, wc- ja talouspaperiteline, pyyheliinoi, korui, kassei, kahvimukei, taului...

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Tuli hyvä mieli kun palautit tuon Miiru-koulun mieleen. Se oli jotenkin niin kivaa se kissakoulun leikkiminen ja sitä leikittiin KAUAN! Kissat kyllä opettaa, J:kin on niin oppinut kissaihminen , että oli tänään lukenut kirjastossa Kissa-lehteä (yleensä lukee jotain Kone-Viestiä) ja siellä oli lista valmistuneista kissoista ja ihmeteltiin vaan, että mistä ne oli valmistunut ja mikä tutkinto niillä oli. Kissakoulu...?

  VastaaPoista
 6. Voi teitä. Minulle ei ole lemmikkejä. Mutta uskon kyllä, että heistä tulisi ihan hyvia luennoitsijoita.

  VastaaPoista
 7. Tämä on kyllä mukava postaus! Tähän vois lopettaa tältä päivältä ja sulkea koneen. Huomenna uudet kujeet ja luennot aamulla kolmosille. Opettaja on poissa aamun ja matikan tunnin pidän minä:D Hyviä öitä sinulle ja Ruskalle!

  VastaaPoista
 8. Auli, se Miiru-koulu oli ylettömä hauska juttu, vaikkem mää koskaa päässy sitä näkemää enkä kuulemaa. Aikamoist kissaoppineisuut J. osottaa, jos hän o jo lukenu kissoje VALMISTUMISEST. Ruska o saanu yhde serti aikuisen kissan, eli Ex 1 -arvostelu. Jos hän sais niit viäl kaks lissää, ni hän "valmistuu" Championiks. Sen jälkee sit voi jatkaa tätä näyttelyurraa ja valmistuu joskus International Championiks, Grand International Championiks, Supreme Championiks... Kyl se näyttelyis käymine varmaanki yhdesorti kouluuu o kissal.

  Daisy, hyvvää loppuviikkoo ja viikovvaihdet, toivottaa Ruska.

  Paula Kristiina, hyvvää huamist tyäpäivää ja hyviä siänisaaliit viikovaihtees!

  VastaaPoista
 9. En yhtään ihmettele näitä Ruska-kursseja. Kissa kun on, niin sanottavaa on yhtä jos toistakin :)

  VastaaPoista
 10. Naukulan Mamma, näin on, ja viäl jokaikisel oma painava sanottavas. Tee likat vois kans pittää omia asiantuntijaluentojas vaik tua noi ni... "Katkarapuateroiden merkitys kissan hyvinvoinnissa" ja "Omistajan viekussa nukkumisen primääriset taustatekijät".

  VastaaPoista
 11. Minun kissani kirjoittaa kuukausittain kolumnia kristilliseen aikakauslehteen. Joskus tuntuu, että sen sanoma menee paremmin perille kuin ihmiskollegoiden.
  Olen varma, että Ruskalla olisi paljon viisasta sanottavaa kuulijakunnalle. Jos ei muuta niin esteettinen elämys olisi vailla vertaa, pelkkä kissan katselu tuo mielihyvää. Puhumattakaan sen muista terveysvaikutuksista.

  VastaaPoista
 12. Cheri, vai kolumnei kirjotteleva kissa. Hianoo! Mää muistelenki nähneeni jossai lehdes mut en ny muist misä.

  VastaaPoista
 13. On hän kyllä niin suloinen, rapsutuksia täältä vaan kun ollaan allergisia, niin on kiva näin netin välityksellä lähetellä, kissa ihminen kun olen, nyt yritän selätellä jo viikon muhinutta flunssaa, ei hyvältä näytä.

  VastaaPoista
 14. Toivotaan että muutkin lukijani löytävät kadoneen blgini tilalle rakentuvan uuden blogin.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 15. Todella hyvät luennointiaiheet Ruskalla! Meidän kissat on tainnut noilla kursseilla jo käydä. ;)

  VastaaPoista
 16. Heh, minun kotieläimeni Liemi K. tekee puolestani joskus postauksen ; ) Lukekaa vaikka...

  VastaaPoista
 17. Hyvvää sunnuntait kaikil ja kiitos kommenteist!

  VastaaPoista
 18. Uutta hyvänmielen huomenta, Paula!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!