perjantai 18. toukokuuta 2012

Pesä

Ruskal tuatii eilä ehtoosti hiano pesä. Tarkotus olis, et täs pesäs Ruska vois synnyttää ja hoitaa pentujas.

Pesä tuli meil lainaks Pinkkitassu kissalast. Täsä samases pesäs Ruska o itteki syntyny kevvääl 2010 ja ensimmäiset viikkos eläny emo ja kahde sisko ja kahde velje kans. Pesän disain o peräsi Kissakallio kissalast, samate pesä o siäl valmistettu.


Mikäs tämä o, Ruska tutkii.

Pesä etureunaa voi nostaa ja laskee. Yläosa ja kato voi irrottaa ja nostaa pois.











Hmm. Sisäl o kankast.














Täytyy men likemmi tutkimaa.














Ja haistel perusteellisesti.















Välil tuli nälkä. Eiks täsä kuvas muuto vähä näyttäs, et Ruskal o piäni potkupallo mahas?















Seuraavan aamun, tänä aamusti siis, Ruska oli kuljettanu lempilelus, vanha pirtanauha, pessää.

Ruska itte istuu pesä pääl.















Ko mää lähdi töihii, Ruska jäi lojoilemmaa pesä kato pääl.

Ruska synnytyksee o viäl aikaa reilut kolme viikkoo. 

30 kommenttia:

  1. Snif, synnyinkoti. Ruskalla hyvää aikaa tutustua pesäänsä ja tehdä tarvittavia järjestelyjä. Ilmeisesti sisustaminen on jo alkanut, Ruska-emo näyttää tyytyväiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Synnyinkoti, juu. Tänä kevvään täsä pesäs Ruska sisko Beaki o hoitanu jo oma pesuees. Hän oli kylläki synnyttäny viis tyttöpentuus kuljetuskoppaas, mut hoitanu ne täsä pesäs. Jännä seurat, mimmosii järjestelyi Ruska tekkee.

      Poista
  2. Kiva juttu tuollainen sukupesä, jossa Ruska on itsekin syntynyt. Perheperinne! Ihanasti Ruska näyttää sen omineen lelun kanssa ja päällä lojuen ♥
    Voi että tämä on jännittävää aikaa! En ole koskaan todistanut kissanpentujen syntymää, en ole ollut lähelläkään. Viikon vanhat pennut on nuorimpia mitä olen livenä tavannut. Mua alkoi nyt jännittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyl minnuuki jännittää mut oikee mukavasti. Millai synnytys mennee, millai Ruska synnytykse ja pennut ottaa, mimmosii pentui tullee. Tyttöi vai poikii, minkävärisii, ja kui monta. Paljo jännitettävää.

      Poista
  3. Ihana perinnepesä. Mahtaakohan tuoksua Ruskan nenään tutulle? Tuossa ylimmässä kuvassa potkupallo näkyy myös selvästi. Jännittävää, jopa täällä blogin päässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä määki funteerasi, mahtaako ol jottai tuttuu? Tuttu haju?
      Hauskaa, et muutki jännittää.

      Poista
  4. Hieno pesä Ruskalla! Kyllä Ruska varmaan tunnistaa pesän kun lempilelunsakin sinne vei. Joo kyllä se pallovatta näkyy ihan selvästi:) Täälläkin jännitetään kovasti♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myätäelämisest! Pallovatta o ny koton Espoos ja me tääl suvipaikas. Ehtoosti vast nähdää Ruska. Hyvvää pyhhää sinul. Ja terveisii Patel.

      Poista
  5. Hyvä, kun sai ajoissa pesän kotiin, ehtii siihen kunnolla tutustua ja ymmärtää sitten, minne tuo pallo masusta pitää jättää. Hieno laatikko. Ja oma syntymäpaikka, perinteitä!
    Hyvää viikonloppua ja Ruskalle onnellista oloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaa sinulleki myätätunnost. Hyvvää pyhäpäivää. Ja tiätysti, Himmullekki terveisii.

      Poista
  6. Voi miten kiva pesä! Ja selvästi Ruska ymmärtää,mikä se on :) Ihania vauvantuoksuisia päiviä teillä tiedossa :) Mukavaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mää vartoo kauheesti niit vauvvoi. Pari ensimmäist viikkoo ne o silmät kii eikä ne paljo muut tee ko immee emo maitoo. Mut sen muista vanhastas, et kauhee elinvoima o piänis kissapennuis, niinko kaikes muusaki elollises. Hyvvää pyhhää sinul

      Poista
  7. Kyllä näyttäisi, että siellä masussa jotain on. Eikä kovin kauan enää tarvitse odotella. Pesä näyttää turvalliselta ja suojaiselta.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ny o just tasa kolme viikkoo sihe laskettuu aikaa, mut voi Ruska synnyttää jo hiuka aikasemminki, perjantain tai lauvantain kolme viiko pääst. Hyvvää pyhhää sinul!

      Poista
  8. Voi kuinka ihanaa ja huomaavaista! Tämähän on verrattavissa ihmisillä kastemekkoon mikä kiertää polvelta toiselle. Kyllä se pallomaha taitaa Ruskalla olla, mielikin taitaa olla seesteinen. Mukavaa viikonloppua ja hyvää vointia teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Myrsky. Pallovatta taitaa aiheuttaa Ruskal hormoonimyrskyi, niät hän o välistäi kauhee hööveli ja pyärii jalvois ja puskee ja kehrää. Välistäi taas hän tahtoo ol ihan omas rauhasas, mialuummi jossai hämäräs. Varmaa o vähä omituine olo. Ei tee miäli hyppii kaapie pääl niinko normaalisti. Hyvvää viikovaihtee jatkoo Myrskyl ja sijaiskodi henkilökunnal.

      Poista
  9. Näyttää pesä kiinnostavan ja hyvä niin! Eipä kestä aikaakaan kun sille on käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naukula Mamma ja muutki lyhytmatkalaiset (ja kyl pitkämatkaisetki) o tervetulleit vaik kattomaa kissavauvvoi, sikko ne o syntyny ja pesäl o oikee varsinaist käyttöö. Kolme ensimmäist viikkoo kissaperhe assuu Espoos ja sit heinäkuus muuttaa Koskel kesäloma ajaks.

      Poista
    2. Oijoijoi. Saattaapi olla että tämä mamma tarttuu tarjoukseen!

      Poista
  10. Ihanaa, että Ruska on saanut synnyinpesänsä käyttöönsä ja näin hyvissä ajoin. Minäkin odotan innolla pentujen syntymää. Hyviä vointeja ja rapsutuksia Ruskalle.
    t Monika ja Mikki-isä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Monika ja Mikki-isä, tuleva vaari/pappa/isoisä. Silityksiä Mikille! Hänellähän on Pupun kanssa jo kahdeksan lastenlasta. Kenties muitakin lapsenlapsia?

      Poista
  11. Tosi hieno "synnäri",kyllä Ruskan passaa kapaloita lapsiaan,on se ihmeellistä,että osaa heti hoitaa niitä ja silmättömat pennut löytää maitohanat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se aikamoist kattel syntymise ihmeit. (Elukoittenki, saatikka sit ihmiste.)

      Poista
  12. Jännittävät ajat teillä on. Ruskahan on ensisynnyttäjä. Kaikki näyttää sujuvan hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ensisynnyttäjä o - hauska sanonta kissast! Toivottavasti tämä mee ensisynnyttäjä ossaa hommas. Tuken ja turvan mää yritä ol, se parempaa äitiysvalmennust en pysty antamaa.

      Poista
  13. Kolme viikkoa, miten nopeasti se aikaa meneekään...

    Blogissani on sinulle haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Elina, haasteest! Kolme viikkoo mennee niinko yks huraus.

      Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!