perjantai 5. marraskuuta 2010

Turistin tutus Helsinkis

Poro o minul yht eksoottine elävä ko aasi tai kameli. Tätä porroo
mää ihmetteli ja kuvasi viime suven Rukatunturil. 

Yhten iltan töitte jälkee mul oli mennoo Helsinkii. Kuljeskeli siäl sit kaupoissaki. Yhtäkkii mu tartti oikee pysähtyy semmose iso kori ettee, jos oli turisteil tarkotettuu tavaraa. Mää seisoi siin harttaasti pitkän aikaa ja pöyhei ja katteli niit tavaroit. Siin oli poropehmolelui, porokassei, poropussukoit, pororeppui ja poropenaaleit. Ja viäreises koris oli samoi lelui ja pussei ja kassei hirviversioin. Oli ne nättei! Sit minnuu iski semmone ajatus, et mu tarttis välttämäti saad ittelleni tämmene söpö pehmone poropenaali. Kui kauvva siit oikei mahtaa ol ko mää viimitteeks ole ostanu ittelleni penaali, varmaa kakskymment vuat taik enemmänki. Kyl penaali olis tarpeelline. Mut en sit kumminkaa ostanu.

Mää jatkoi matkaani ja funteerasi sitä poropenaalivillitystäni. Koskaa enne mää en ol edes huamannu tommosii poropenaaleit. Normaalisti mää menisi ohitte vaa ja kattelisi jottai kiinnostavampaa. Kuka ny ostas ittelles pehmolelu näkköise poropenaali? Em mää ainakaa.

Ei siit ol viäl kauvvaa aikaa, ko mää vast palasi Kreikast, Santoriinilt. Matkani aikan mää katteli, ko joka pual oli aasitavaroit myytävän. Mää valokuvasinki niit. Ja oli siäl oikeitaki aasei. 

Sanotaa, et matkailu avartaa. Varmaa seki oli jottai avartumist, et ko mää oli matkaillu Santoriinil, mu silmäni aukes näkemää poropenaaleit tääl koto-Suames. Em mää niit muute olis huamannu.

Santoriini turistikaupois oli kauheettomat määrät pehmoaasei, isoi ja piänii ja silt välilt. Oli aasikassei ja aasipussei ja aasireppui ja aasipenaalei. Oli t-paitoi ja kankaisii kassei ja hantuukei ja isoi uimapyhkeit, jois oli aasi kuvvii. Jossai päi Kreikkaa varmasti täytyy ol iso aasitehdas, josa niit aasei suunnitellaa ja tuatekehitellää ja valmistettaa. Taik sit se tehdas o jossai kauvvempan. Mut mun ei tullu miäleeni et ostasi siält jottai aasii mukkaani.

Ko mää en normaalisti kulje Helsinkis turistin, ni ei kai mul ollu kameraakaa mukan, niät olsi saanu edes kuva poropenaalist. Mut Santoriinilt mul o aasikuvia vaik kui paljo.Aasipenaali ja -kassi.Pehmoaasit.
T-paita.

Aasisäästöpankit.
Shakkiaasipatsas.

Elävä kuarma-aasi.

4 kommenttia:

 1. Miksi siellä Santorinissa on aaseja. Onko se siellä joku sellainen kansalliseläin? Vähän niinkuin Suomen leijona tai sitten Lapissa poro?
  Voipi olla , että sua jää niinsanotusti kruplaamaa se penaali ja sun pitää hakea se vielä.......

  VastaaPoista
 2. Santoriini pääkaupunki Thira satamas oli iso lauma aasei vartoomas turistei. Aasit kuljetti ihmisii kaupunkii jyrkkää rinnet pitki. Itte kaupunki oli kraatteri reunas korkeel mut satama oli merepinnas. Mää tuli kaupunkii linja-autol toisest suunnast, eikä siält tarvinnu mittää aasitaksii.

  VastaaPoista
 3. Ja mää en halluu aasitaksii! Se tuntuu pelottavalt!

  VastaaPoista
 4. Ko me oltii Miko kans Siäl Samoksel jeeppiajelul, ni vastaa tuli semmosel surkeel pienel vuaristotiäl joku vanha kurttune äijä aasi seläs. Ne on kai siel perinteisii menopelei ko pääseevät jyrkkii rinteit ja eivät kai sapuskakoittensakkaa kans ol nii kranttui ko hepat.

  Sanonta, et joku o tyhmä ko aasi, ei muute pir lainkaa paikkaas. Aasit o varsi älykkäit, ehkä hevostaki viisaampii. Älykkyytensä takia niit ei olekkaa nii helppo käskee ja komentaa ko hevosii. Niil o omii mielipiteit. Eli se aasi tyhmyys onki ittepäisyyt eikä tyhmyyt ollenkaa. Olisko ihmistenki kansa välil sama juttu?

  Anna

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!