keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Oian kodittomat koirat
Tämä kuva o otettu minust viime lauvvantain Oia taiteilija- ja käsityäläiskyläs Santoriinil. Joku ystävälline miäshenkilö tarjoutu ottamaa minust kuva mu omal kamerallani. Yks pariskunta oli just pyytäny hält sammaa palvelust samas paikas.

Takan näkkyy Oia valko-pastelline kylä, joka o rakennettu tulivuarekraatteri reunal. Reuna takan kraatteris hohtaa siniseturkoosi Välimeri. Meri ei tähä kuvvaa näy.

Oias pisti silmääni jo vuasi takasi ja nyte taas, et siäl näyttää oleva harvinaise paljo koirii. Usseimmil koiril o kumminki panta kaulas, ja mää päätteli et ne o jonku koirii ja niil o josaki koti. Ne näyttää kovi ystävällismiälisilt ja lauhkeilt tapauksilt, päiväsaikaa aurinko lämmittäes ne näyttää ain vaa ottava pitkii torkkui.
Tämä kuvakollaasi vasemmas yläkuvas iso hurtta nukkuu sementtimuuri pääl stop-merkist välittämäti. Koira unia ei näy häirittevä, et muuri takan o aika jyrkkä pudotus ja Välimeri.

Viäreises kuvas musti ottaa sikkeit unia koivet oikosenas silkkikaupa fiinis toolis. Mää kysyi myyjält, et onko se häne koiras. Hän vastas ettei ol ja sit selliitti muutonki näitte Oia koirie elämää. Heil o siäl paljo kodittommii koirii ja he pittää kaupoissas keräyslippait koirii varte. Lahjotusrahoil he, kauppiaat ja myyjät, ostaa koiril  ruakaa ja käyttää niit eläinlääkäris. He pannee koiril panna kaulaa merkiks siit, et niit hoidetaa. Mut ei ne silti ol kenenkää koirii. Koiril o lupa tul kauppoihi sisäl päiväsaikaa mut yät niitte täytyy ol ulkon. Hän sano, et tämä musta koira pruukaa tul häne puariis ain sammaa aikaa päiväst ja nukkuu tosa toolis. Ja sit taas samoihi aikoihi nousee ja lähtee.

Vähä o eri meininki siäl ko meil. Meil Suames ei vois oikee kuvitel, et kulkukoirat - tai mikkää koirat - tulis sisäl kauppoihi tai hianoihi putiikkeihi ja nukkus parhail paikoil.

Vasemmas alakuvas o silkkikaupa keräyslipas, joho kerätää rahhaa koirahoitorahastoo.

Oikees alakuvas uinailee kaks koiraa sulas sovus kuanot vastakkai marmorikivetyksel. 

9 kommenttia:

 1. Ihant maismat sulla tuossa kuvassa! Ja näytää olevan tyytyväisen näköistä porukkaa nämä koiruudet. On se hyvä että heistä huolehditaan ja kohdellaan hyvin:D

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kylä! Ja kiva että koirista huolehditaan.

  VastaaPoista
 3. Upea paikka. Oikeastaan koirat eivät ole kulkukoiria, niillä on pannat ja "isäntänä" koko yhteisö. Näyttävät tyytyväisiltä ja hyvinvoivilta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne, Paula Kristiina, Saila ja Cheri!
  Tuli viäl ajatelleeks, ettei niil kylä kauppial ja muil mahdollisil tahoil ol oikee vaihtoehtookaa. Hee kylä pääelinkeino o varmasti turismi. Ei turistie jalvois vois pittää huanokuntosii, kirppusii tai kiukkusii koirii. Eikä ottaa riskii, et yhtäkkii siäl o joku rabiesepidemia. Se kyl karkottas turistit vähä äkkii. Turistitki osallistuu koiratalkoisii, jos he pannee muutama killinki keräyslippaasee.
  Hyvä oivallus, Cheri. Näit vois sannoo yhteisöllisiks koiriks, ko koko yhteisö pittää näist huale.
  Sama koskee varmaa kissojaki. Nälkiintynneit ja huonokuntosii kissat ei siäl Santoriinil yleensä ol, vaik ne kerjääki ulkoravintolois ruakaa, niinko varmaa joka pual Kreikas ja mual Välimere mais. Kissat o kauniit kattel, jos ne o terveit ja hyväkuntosii. Vaik kyl siäl näkkyy sillo tällö töpö- ja poikkihäntäsii kissoi, joil o sattunu haavereit, ja niit, joil o esimerkiks silmätulehdus. Ilmasto pualest eläimil o siäl tiätysti paljo paremmat oltavat ko meil.

  VastaaPoista
 5. Olet tosi ihanan lomalaisen näköinen tuossa kuvassa. Muistan noita koiria Kreikan reissulta minäkin. Jollakin tavalla siellä tuli sellainen olo, että eläimiä ei hyljeksitty ja ajettu pois ihmisten ilmoilta. Muistan, että Ateenan Akrololis-kukkulallakin nukkui koiria, ei ihan helposti vois kuvitella Suomessa vastaavaa.

  VastaaPoista
 6. Nii, ehkä se eläinrakkaus tai -suvaitsevaisuus kuuluu siihe kulttuuriinki, ja ilmasto antaa mahdollisuude eläimil pärjät.

  VastaaPoista
 7. Kiinnostava juttu yhteisökoirista, erilainen lauma, jossa laumanjohtajaa ei voi oikeastaan tietää. Musta koira tykkää tuolista, vaikka se on selvästi liian pieni ja kuono ja koivet tuppaa roikkumaan reunan yli :)

  VastaaPoista
 8. Kiva kuva lomalaisesta !
  Koirilla on siellä ihan "kissan päivät". Hyvä, että niistä pidetään huolta.
  Tottahan se on etteivät turistit tykkäisi huonokuntoisista eläimistä.

  VastaaPoista
 9. Pipsa-Pippuri. Merkilline yhdistelmä: kankeekoipine koira silkkikaupa epämukavas toolis. Mut oli se tooli arvokkaa näköne.

  Daisy, kiitos, lomalaisel oli rento ja mukava olo. Ja koiril oli lämpimät ja mukavat oltavat.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!