torstai 13. lokakuuta 2011

Terveisii Porist

Kuva Santoriini Porist.


Eilä aamusti sato ja oli pilvist mut päivä mittaa kirkastu ja tuli oikee kaunis ja aurinkoine päivä. Kahde mun kirjoittajakurssikaverini Paula ja Mirja kans me kiärrettii vuakra-autol Santoriini saare ympäri. Tämä o aika piäni saari.

Oikee kohokohta mul oli se ko mää pääsi Porrii. Tääl o nimittäi Pori-nimine paikkakunta. Jo viime vuan teki miäleni retkeil Porrii mut sillo en sin päässy.

Pori o maalaisseutuu, ei edes oikee mittää kyllää siäl ol. Uimaranta, piäni venesatama, yks taverna joka oli kii, muutama talo, kirkko ja hautausmaa.Hauskaa, et tääl Santoriininki Poris o uimaranta, niinko Suame Poris o Yyteri. Yyteris o hianoo vaaleet santaa, tääl mustaa pikkukivvee. Muistoks tartti ottaa muutama kivi. Tämä oli vähä niinko retki mu omil juurilleni. Kyl tämmenenki Pori mul passaa.Uimas ei oltu meres. Aallot oli liika isot. Muutonki mää ole kauhee vesipelkone ja kylmänarka. Hotelli uima-altaas ole vaa käyny melkei joka päivä.

Sit me tällättii
piknikkisärviisi Pori
venesatamaa ja nautittii
retkievväist. Fiinil
pöytätuukillaki mu kaverini
oli varustautunu. Oli mar se
ny oikee juhlaa pittää
piknikkii Pori satamas.

Täs o kuvakollaasi Pori kirkost. Tääl ei ol pahemmi näkyny kukostavvii luannokukkasii mut kirko portaist lykkäs tämmene keltane kukka, varmasti suamalaise voikuka sukkuu.
Pori oli mee ensimmäine määräpää. Sit me jatkettii ympäri saart ja ihan toisee päähää. Tämä seuraava kuva o otettu siält toisest pääst, Farokse nokast, päi aurinkolaskuu.


Matka varrel me ihmeteltii tätä nopeusrajotust: slow, "hitaasti".

Päivä päätteeks me oltii viäl syämäs Kamari kyläs Bacchus-nimises ravintolas.

Kiitos, Mirja ja Paula-kaima, hianost retkest!

9 kommenttia:

 1. On se Pori vaan kaunis ja aurinkoinen paikka!

  VastaaPoista
 2. Naukulan Mamma, niin on! Tai ainakin oli eilen aurinkoinen. Tänäänkin täällä paistaa aurinko.

  VastaaPoista
 3. Aurinkomatka Poriin! Hyvä idea.:)

  VastaaPoista
 4. Kulostaa ihanalta Porin-matkalta!

  VastaaPoista
 5. Teillä oli varmasti mukava retkipäivä. Kiva, että aurinkoa on riittänyt sateiden jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun pääsit aurinkoiselle Porin-matkalle! Porin kirkko on vähän eri näköinen kun täällä. Muutenkin näyttää kivalta paikalta ja auringon lasku on hieno:D

  VastaaPoista
 7. Meinasin tuolilta tippua kun luien: Porist! Ajattelin, että olen varmaan nyt pahasti pudonnut kärryiltä jos olet Porissa etkä täällä meillä. Ajattelin jo sitä Einarin sohvaa... ei vaan.. leikki leikkinä...:) Hassu juttu, kun luin vetrasin poriin, siis TÄHÄN Poriin, samoja juttuja, meri, satama, kirkko! Hyvää jatkoa vaan edlleenkin!

  VastaaPoista
 8. Kiitos teil kaikil kommenteist! Eile en päässy nettii kommentoimaa enkä kattelemmaa, ko makasi koko päivä hotellihuanees ja joi Fantaa. Iski mahatauti. Tänäpä o viimine matkapäivä ja ole paremmas kunnos.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!