lauantai 15. lokakuuta 2011

Pirgos

Pirgosin kylä kirkkoja. 
Eiline päivä meni mahataudis enkä päässy retkeilee sen paremmi ko plokkaileekaa. Makasi koko päivä hotellihuanees ja joi Fantaa.

Nyte näyttää jo paremmalt ja lähdi nettikahvilaa. Semmosee josa saa ihanaa tuaret appesiinimehhuu. Mut ei saanukkaa. Kahvila sulkee just talveks. Mut nettii mää sai men. "No problem", sanottii. Tarjoiluu vaa ei ol.

Toissapäivän mää tei retke Pirgosi kyllää. Se o saare sisämaas, rakennettu vuare rinteel. Pirgosis o erikoise paljo kirkkoi. Kylä sisäl ei pääs autol, ko kujat o nii mutkasii ja soukkii ja täyn rappusii. Ei näyt miltää huanojalkaste kylält. Tääl Pirgosis näkyy aika paljo vuade 1956 maajäristykse jälkii. Ei ole viäläkää kaikkii korjattu eikä joka paikkaa rakennettu uut.
Pirgosis o jotenki mystine tunnelma näil soukil mutkasil kujil.
Trappuit yls- ja alspäi.
Porttei.

Kissoi. Nämät Pirgosi kissat vaikutti kaikki kotikissoilt, ei miltää villeilt kujakissoilt. Kahdes alemmas kuvas o ainoo tääl Santoriinil huamaamani hoppeevärine kissa, ihan niinko mu rakas Sohvi-vainaani.
Kukkaset koristellee näit Pirgosinki kujia.

Mää ole tääl melkei täydellises uuttispimennos. En netistäkkää ol uuttisii kattonu. Mahdetaanko siäl Suame uuttisis joka päivä puhhuu Kreika talouskriisist? Tääl Santoriinil ei sitä kauheesti huamaa. Mää ole käyny yhdes korukaupas liki hotelliini juttelemas kaupa pitäjä ja myyjä kans. He sano, et tämä vuasi o ollu hee kaupal huanompi ko viime vuasi ja viime vuasi oli huanompi ko sitä edelline vuasi. Mut viäl hee kauppas o pystös. Talveks kauppa mennee joka vuasi kiini ja kauppias muuttaa miähes ja piäne poikas tyä Ateenaa. Kauppias valmisti jo koruja ens suveks. Sitä tuntu mukavalt kattel. 

10 kommenttia:

 1. Onneksi selvisit nopeasti mahataudista. Pirgos näyttää tosiaan sokkeloiselta, mutta ihastuttavalta. Upeat kuvasi veivät minutkin matkalle, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Cheri, Pirgos ei ymmärtääkseni ol mikkää turistikylä, enimmäkses se o ihan aito kreikkalaiskylä, vaik kyl siälläki yksittäisii majapaikkoi ja matkamuistokauppoi o turistei varte.

  VastaaPoista
 3. Harmillinen tuo mahatauti. Onneksi selvisit jo kuntoon ja olet laittanut noita ihastuttavia kuvia meille nähtäväksi. Tervetuloa kotosuomeen. Täällä on oikein kaunista ja kirkasta ainakin tänään. Sanoo Daisy.

  VastaaPoista
 4. Daisy, kiitos! Kottii o jo ikäväki. Täälläki o kaunis ja kirkas ilma tänäpä.

  VastaaPoista
 5. Hyvä ettei tullut pahempaa mahatautia ja olet jo parempi! Kiitos noista kaikista ihastuttavista kuvista Joita olet meille laittanut. Minä en varmaan ikinä näe tuommoisia paikkoja kun en uskalla mennä lentokoneeseen. Täälläkin paistaa aurinko, mutta aamulla oli kaksi astetta pakkasta. Aurinkoista päivän jatkoa sinulle:D

  VastaaPoista
 6. Kurjaa,että sait mahataudin,mutta kiva jos on jo parempi olo :) Ihania kuvia taas olet laittanut,tulee tässä väkisin matkakuume...
  Mukavaa lomanjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Kyl niin mielelläni haluaisn maalailla noita rappusnäkymiä tuollaisessa sinisessä valoisuudessa! Paranemisiin ja hyvää kotimatkaa.

  VastaaPoista
 8. Päivi, tul vaa joskus tän näi ja maalaat noit rappukäytävii ja sit taivaaranna porttei, joit o mun seuraavas postauksessani. Ja paljo muitaki miälenkiintosii näkymii.

  Paula Kristiina ja Sirpa, kiitos kommenteist! Oikeastas o ihanaa, et mu lomani tääl loppuu huamen ja pääse täält kottii. On jo ikävä miäst ja Ruskaa ja koto-oloi, kahdes viikos kerkee saad matkast tarpeekses. Yks viikko o mu miälestäni yleensä liika lyhyt aika.

  VastaaPoista
 9. Näyttää ihanalta paikalta!

  VastaaPoista
 10. Kieltämättä näyttää kivalta ihan KAIKKI siellä päin. Jännä, että olet monta kertaa nähnyt siellä turistikauden päättymisen, varmaan toisaalta vähän haieakin hetki. Ainakin voisi kuvitella. Tervetuloa kotiin!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!