perjantai 26. elokuuta 2011

Keltaset lehdet
Keltaset koivulehdet nurmikol sai mu taas funteeraamaa syksyy. Just edellisessäki postaukses siit kirjoti. Nua keltaset lehdet viimeistäs varmistaa et syksy o saapunu. Eikä sitä muut miksikää edes lämmin ilma. Syksy on, vaik olis 30 astet lämmint. Ei pelkkä helle ja lämpö suvvee saa takasi. Vuadenajat o varmasti paljo muutaki ko lämpötillaa. Yks olennaine asia o valo määrä ja laatu ja suunta. Joka vuade-ajal o omallaises valo tai sit valo puute. Toine tärkee ero vuadenajoil o färit ja niitte sävyt.

Aika usseis kommenteis viime juttuuni tuli esil ajatus, et syksys o jotaki haikeet, niittenki miälest jokka tykkää syksyst. Mää selliiti, et ehkä tähä haikeutee liittys surruu. Mut yks mun ystäväni arveli minul, et ei häne syyshaikeutes ainakaa ol mittää surruu suve loppumisest. Se o ilost haikeut syksy saapumisest ja jonkullaist täyttymyst.

Toisis syksy aiheuttaa haikeut, ilostaki haikeut. Syksy o joillekki huippuaikaa. Toiset taas ei tykkää, he ahdistuu ja masentuu syksy ajattelemisestaki.

Mut kaike kaikkiaa o kyl suuri rikkaus, et on vuadeajat. Vaik voi ol, et siirtymine vuadeajast toisee o piäni kynnys, sillo vähä puistattaa, ainaki minnuu. Sikko tottuu, se vuadeaika onki hyvä. Miäli o hidas siirtymää uutee, hittaampi ko silmät. Kumminki elämä o lomittunu noitte vuadeaikai mukkaa. Syksyelämä o erilaist ko talvi-, kevät- tai suvielämä.  

10 kommenttia:

 1. Kyllä minustakin kesä saisi jatkua vaikka kuinka monta kuukautta vielä! Kaipa nuo lehdet sitten todella tarkoittavat syksyä. Olen yrittänyt uskotella, että ne putoavat, koska on kuivaa (vaikka sataisikin).

  VastaaPoista
 2. Ihanaa viikonloppua!Loppukesää mennään..! terveisin romulyyli-riitta.

  VastaaPoista
 3. Minä olen syysihminen - toki kaikkki vuodenajat ovat omalla tavallaan kivoja ja vaihtelua :), mutta minä jotenkin erityisesti saan lisäenergiaa syksystä lämpimän kesän jälkeen, kun tulee viileää.

  VastaaPoista
 4. Minun kesäni livahti aika nopeasti ja saisi vielä hetken jatkua. Onneksi kesän jälkeen tulee syksy. Syksykin on mukava aika, tuo uusia kuvioita ja värejä elämään. Marraskuun jättäisin kokonaan pois.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hei Paula, blogissani on sinulle pokaali!

  VastaaPoista
 6. Olen syysihminen, lokoisan kesän jälkeen herään henkiin syksyllä. Vuodenajat, joissa on näkyvämpi muutos läsnä; kevät ja syksy, ovat mielenkiintoisempia kuin pysähtyneemmät kesä ja talvi. Mutta ei voi olla kevättä ilman talvea eikä syksyä ilman kesää. Eläköön vuodenajat!

  VastaaPoista
 7. Minä kyllä tykkään syksystä. On mukava poltella kynttilöitä kun alkaa hämärtää ja tietysti ne sienet, marjat, omenat ja muut syksyn herkut. Kaikissa vuoden ajoissa on jotain erityisen mukavaa:D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Vuodenaikojen nopea vaihtuminen muistuttaa ajan kulumisesta. 3 kuukautta ja taas uusi. Juuri kun on oppinut nauttimaan paljaista varpaista, pitääkin jo opetella varautumaan viieään.
  Pidän kyllä syksystä. Se on jotenkin seesteisempi aika. Helpompi.

  VastaaPoista
 9. Minusta syksy on kivaa aikaa, mutta silti nyt on vähän haikea olo. Kesästä on aina vähän haikea luopua... Onneksi sain tänään kukkia, ihan vielä Porin kaupungilta!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikil teil kommenteistanne! Hyvvää huamist sunnuntait teil, jokka tykkäätte et suvi vaa jatkus ja jatkus, ja niilleki teist, jokka jo miälellänne otatte syksynki vastaa.

  Joskus noit keltasii lehtii o näkyny jo heinäkuus, jos o ollu oikee kuiva suvi. Mut tänä vuan ne taitaa ol oikeesti syksy merkki, ei siitä minkää pääs.

  Gone to Beach, kiitos pokaalist!!!

  Auli, ai, Pori kaupunki o ruvennu jakelemmaa kukkasii. Tarttee men äkkii kattomaa su plokkiis et minkä tähde.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!