tiistai 30. elokuuta 2011

Komioit velipoikii

Viime sunnuntaiehtoosti me mentii suaraa Helsinkist Myyrmäki-hallii Vantaal Ruskaamme hakemaa. Ruska oli lähteny jo aamusti kasvattajas kyytis kissanäyttelyy.

Siäl oli mahtava sukukokous: emo, isä ja peräti neljä kommeet velipoikaa, kaks täysveljee, yks velipuali emo pualt ja toine velipuali isä pualt.Ruska ei ol kuvas oikee edukses. Mut hyvät arvostelut hän oli saanu tuamarilt, oli erinomane kunto, rakenne, silmät ja korvai asento, häntä... Sanomist oli tullu vaa siit, et Ruska vähä suhisi tuamaril.
Ruska emo Pupu o melkei niinko Ruska. Kyl hänelläki täsä o vähä tyytymätön ilme. Ko mää yriti jutel hänel nätisti ja mainit hänt nimelt "Pupu", hän avas suus ja suhisi mul julmasti et "älä yhtää yrit".Ei isäpappa Mikkikää kovi hyvätuuliselt vaikuttanu, mut ei hän ny sentää syljeskelly eikä muutonka miältäs osottanu.Velipojal, Sisul, oli taas nii kova uni, ettei silmiis meinannu viittii ravottaa kuva ottamise ajaks. Mut kyl hän sit päätäs nosti ja silmäs avas, ko hänt vähä nyhjittii.
Täs o toine veli Bono, oikee kommee kollipoika hänki. Mut hälläki näyttää oleva valla hymy hyytyny, ko o nii totise näkköine ja toine korva luimullas.


Isokokkoine, punatäplikäs Rolle oli ainoo, joka näytti oikee heittäytyvä poseeraamaa minul, ko oti kuvvaa. Hän o velipuali emo pualelt. Rolle näytti nii mukavalt nallukalt, et olis tehny miäli ottaa syllyy.Sit oli viäl Velmu, toine velipuali mut isä pualelt. Velmu oli jo pakattu koppaa niät tuli aika puutteelline kuva.


Kummallakki, nii Ruska emol ko isälläki, oli näyttelys neljä jälkeläist. Ilmankos emo  Pupu oli näyttelys kategoria paras siitosnaaras ja isä Mikki kategoria paras siitosuros. Kumpiki sai hiano ruusukkee ja lisäks viäl pokaalinki. Kuvas o Pupu vaaleepunase ruusukkees kans. Kategorioit o neljä, ja eurooppalaiskissat kuuluu kategoriaa kolme. Sihe kuuluu lyhytkarva- ja somalikissat. Mää ole vähä ulal näist kissoje kategorioist, serteist, arvosteluist ja arvonimist.

Minul Ruska o täl hetkel tiätysti ykkösykköstuplasertibonuskissa. 

20 kommenttia:

 1. Ruskalle taputuksia ja rapsutuksia! Hieno missi hienoissa missikisoissa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Naukulan Mamma. Kyl Ruska olis ehkä mialuummi ollu koton ja nukkunu mukavasti keinustoolis. Mut kyl hänt ja häne sukulaisiis kelpaa muittenki kattel ko minu ja isännä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se oma on aina kaikkein komein ja nätein! Minä en kans ymmärrä noista koirien enkä kissojen näyttelyistä mitään. Mutta on nuo hienoja nuo ruusukket:D

  VastaaPoista
 4. Onnea hyvistä arvosteluista !
  Voisiko olla , että kissatkin vähän stressaantuvat moisessa härdelissä ja väsyvät ja suhisevat.

  VastaaPoista
 5. Komia on poika ja hienoja kaikki kisut. Onnittelut

  VastaaPoista
 6. Voi kun oli komeita kissoja kaikki tyynni! Rolle näytti tosi symppikseltä ja komealta kollilta, mutta Ruska on tietysti sievä kaunotar.

  VastaaPoista
 7. Varmaan jotkut eivät yhtään tykkää, ärtyneitä ilmeitä tuossakin on. Ja sitten on niitä kuin tuo Rolle, tai näin kuvittelen. Ruskalla on kaunis perhe ja suku, mutta sehän on sanomattakin selvää kun katsoo millainen kaunotar hän on!

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluist ja kehuist. Kissa varmaa yleensä itte tiätää olevas just semmone ko kuuluu, mut emännä sydänt ainaki lämmittää ko kehutaa kaunottareks ja missiks.

  Varmaa o niinko Saila sannoo, et toiset kissat nauttii ja tykkää näyttelys olemisest, toiset siätää vaik vähemmä tai enemmä stressaantuu, toiset aikaa myäte oppii, mut kaikkii kissoi ei edes voi viäd näyttelyy. Ole kuullu niistäki, jokka oikee kehrää kuuluvasti varsinko ko pääsee laval ja selvästi jotenki ymmärtää nauttii huamio keskipisteen olemisest.

  VastaaPoista
 9. Suloisia ja nättejä ovat kaikki ja kehut ansainneet.

  VastaaPoista
 10. onks hää saanu pokkaalin, on varmasti ansainnutkin sen.Onnea!

  VastaaPoista
 11. Kiitos Pipsan postit ja Pipsa! Ruskan emo sai palkintoruusukkee ja pokaali siit hyväst, et hänel oli täs näyttelys neljä komiaa jälkeläist. Ruska sai kiitoksii ranskalaiselt tuamarilt vaa paperiklapul, ns. arvosteluseteli. Tuamari käsiala oli hiaroglyyffei, niät ei paljo muut saanu selvää ko ex, ex, ex (= excellent = erinomainen).

  VastaaPoista
 12. Onnittelut, kaunis Ruska onkin♥
  Kauniita ovat kaikki, kissat on ihania!
  Minulla on vähän ikävä vielä Monaa, joka oli koko kesän meillä taas, mutta kun tytär tahtoi jo hänet kotiin, se oli sitten vietävä Jyväskylään. Outoa kun ei kiepu kukaan jaloissa :(
  Mutta leppoisaa elokuun loppua ja värikästä syksyä!

  VastaaPoista
 13. Onnea palkinnosta ja lutusia kissoja näyttävät olevan.

  Maailma on niinkuin sanoit täynnä sellaista mitä meille ihmisille ei näytetä. Vahingossa saattaa nähdä kaikenlaistta, niinkuin eilenillalla kaksi aurinkoa minulle näyttäytyi.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 14. Seijastiina, värikäst syksy alkuu sinullekki! Mona o tee perhees ilmeisesti kimppakissa, hänel o kaks kottii, jois vuarotelle nautitaa häne seurastas ja vuarotelle hänt kaivataa.

  Teuvo Noormarkust, sade ja aurinko yht aikaa o sentää järkeekäyvää, mut kaks aurinkoo ei millää. Tääl sato koko tämä aamu niinko saavist kaatai, ny näyttää niinko koht aurinko ruppeis paistamaa. Saas nähd, näkkyykö täälläki kaks aurinkoo.

  VastaaPoista
 15. Ruskan Mikki-isä oli kategorian paras siitosuros (Pupu-äiti oli paras siitosnaaras) komeiden jälkeläistensä ansiosta ja sai hänkin hienon pokaalin ja ruusukkeen.
  Ruska on kehittynyt todella nätiksi kissadaamiksi. t. Monika

  VastaaPoista
 16. Hei Monika, mää funteerasinki tätä, ko en huamannu siäl näyttelys ajatel enkä tarkastaa. Et Mikil oli yht monta jälkeläist näyttelys ko Pupullaki, et mahtoko hän ol kategoria paras siitosuros ja saad ruusukkee ja pokaali.

  VastaaPoista
 17. Otso taas o noormarku jätkii,se oli liikkunut monta päivää näiden nurkissa ja paljastui,että naapurissa kun oli asustanut niin isäntä oli yllättäe joutunut sairaalaan ja kuoli.Otso oli tullut heidän takaovesta ja mennyt etuovesta ulos sekä testannut tämän kodikseen,mutta olivat sanoneet,jos sisäkissaksi alkaa niin ok ja otso oli jäänyt.
  Nyttemmin otson koti on porissa Antinlinnassa,250 neliötä.
  otso sai parhaan mahdollisen kodin ja....mummon:D

  VastaaPoista
 18. Puikkoellu, osaspa Otso järjästää asias mainiosti ja löytää naapurist hyvät oltavat ja uudet ihmiset ittelles. Ja sit sopeutu viisaasti uusii ehtoihi ja elelee ny herroiks. Ja sai viäl mummunki ittelles.

  VastaaPoista
 19. No jo on komea kissasuku. Eivät taida välittää julkisuudesta.

  VastaaPoista
 20. Pipsa, no ei varmaa. Kissoje pualustukseks sanottakkoo, et pitkä päivä niil oli takan. Kissat oli tuatu näyttelyy joskus 7-8 aikaa aamusti ja mää oti valokuvia kuude aikaa ehtoosti. Seki selliittää väsyneit ja yrmeit ilmeit.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!