keskiviikko 10. elokuuta 2011

LiljatLiljoist ensimmäisen rupes kukkimaa tämä, minkä mää luule oleva tiikerililjan. Muitte mee suvipiha liljai nimiä en tiädäkkää.

Seuraavaks avas kukkas tämä lilja, jonka terälehtie ulkosyrjät o punaset ja sisäosat valkoset. Etukättee en tiätäny mimmosii kukkii mikäki lilja tekkee, ko en ol niit itte istuttanu. Jokkaine lilja ja muu kukka o ollu mul yllätys.Seuraavaks aukes nämä suloset valkoset.
Ja viimitteeks vast elokuu alvus aukasi kukkas tämä kaunis punane lilja, jonka kukkie ulkosyrjät o valkoset. Tämä jäi toivottelemaa meil hyvvää kotimatkaa ja tavataa sit ens suven. Kyl suvi o lyhkäne. Ja viäl lyhkäsempi jos sitä mittaa yhde kuka kukostusajal. 

12 kommenttia:

 1. Ihania liljoja. Minä olen kans niin ihastuksissani niihin punaisiin lijoihin, että ajattelin ensi vuonna hommata niitä lisää, mutta eri värisiä. Munhan pitää ensi vuonna uudistaa se yks romahtanut kukkamaa, siihen vois niitä laittaa... Nämä on kasvimaalla, nää punaiset, raparperin vieressä.

  VastaaPoista
 2. Liljat ovat ihania. Tuskin kesä on alkanut kun jo ollaan loppupuolella. Toivotaan, että syksyn puoli olisi pitkä ja aurinkoinen.
  Hyvää päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen voisi olla ruskolilja, jos sen kukat osoittavat ylöspäin - tiikerililjan kukat tuppaavat nuokkumaan. Viimeinen taas näyttää minusta 'Stargazer'-lajikkeelta. No joka tapauksessa hienoja ovat, ja usein tuoksuviakin! Kesä on kovin lyhyt, onneksi tulee kukkaa toisensa perään mutta nyt ei taida enää olla yhtään kukkaa minkä kukintaa odotella... Keväällä taas sitten, nyyh! Eikun on vielä yksi lilja nupulla, ja maksaruohot, ja punalatvankaan nuput eivät kai vielä ole auenneet.
  Onneksi Ruska ei päässyt karkuun! Minulle koitti pelästys kun saareen tullessani poikkesin Paraisilla varaosapankissa etsimässä ikkunoita ja hellanlevyä. Kissat olivat kopissaan autossa ja etuikkuna aivan auki. Autolle palatessani näin kissan loikkaavan ikkunasta ulos! Luulin, että jompikumpi kateistani oli päässyt ulos kopastaan, ennen kuin tajusin, että kissa oli ruskearaidallinen. Sillä oli kaulapantakin. Oli mennyt tutustumaan Mustiin ja Ransuun! Todella rohkea kissa, kun hyppää vieraaseen autoon. Se oli varmaan leikattu, kun minun kissoilla ei ollut karvat pystyssä, vähän vaan tyrmistyneiltä näyttivät. Hyvä kun hyppäsi ulos, eikä jäänyt autoon, olisi ollut perillä aikamoinen miettiminen, minne tämän nyt palautan :-D

  VastaaPoista
 4. Auli, munki o alkanu tekemää miäli lissää liljoi, ko ole nähny ihanii ja erivärisii plokeis ja katalookeis. Raparperipenkki o aika vaatimaton paikka liljal. Särälläki o yhdistetty hyätykasvei ja kukkasii.

  Pipsa, nii munki miälestäni liljat o ihanii. Olis kiva, ko syksy olis pitkä, lempee ja aurinkoine, sitä määki toivo.

  VastaaPoista
 5. Voi että kun on kauniita liljoja! Täällä blogeissa kaikilla on niin ihania kukkia. Minulla ei ole kuin pioni ja ruusu ja tietysti ne syreenit. Toivotaan syksystä lämpöistä ja kaunista. Tykkään erityisesti syksystä sillä silloin pääsen sienimettään kohkimaan :D

  VastaaPoista
 6. Saila, kiitos vihjeist. Ruskoliljaa en olis tunnistanu. Lapsuudessani mee pihas Yyteris kasos keisarililjoi, mut niis kukat oli minust eri taval ko näis oransseis liljois. Nämä kukat ei tosiaanka nuaku yhtää. Joku sano, et nämä liljat o hyvi hyvi vanhoi. Minu miälestäni väriltäs ne ei kyl sovi pionipenkkii. Vaik kylläki pionit o lopettanu kukintas silloko liljat alkaa kukkimaa.

  Aika hassu tilanne tua, et viaras kissa hyppäs autostas. Ja kauheet olis ollu seki, jos Musti tai Ransu olis karannu. Vaik ei ne ehkä olis lähteny varsinaisesti karkuu, ko ne o muutenki oppinu kulkemaa vappaasti ulkon ja kyl mamma o heil tärkein.

  VastaaPoista
 7. Paula Kristiina, kukkii oikee tihkuu ja tulvii plokeis vastaa. Niist voi nauttii vaikkei ittel olis. Mul o tänä suven poikkeuksellisesti ollu miäheni kototalo puutarha "adoptiopuutarhan". Toivom mukkaa sin ens suvenakki päästää. Määki tykkää siänimettäs kohkii.

  VastaaPoista
 8. Voi tuota liljain loistoa, kyllä tulee ikävä entistä kotia, siellä kun noita liljoja kans oli.
  Hyvää ja kaunista loppukesän päivää...

  VastaaPoista
 9. Arja, hyvvii ja kauniit loppusuve päivii sinullekki!

  VastaaPoista
 10. Olet kyllä ottanut ilon irti adoptiopuutarhastasi.Mukavasti olet koonnut kaikki liljat samaan postaukseen.
  Vähän haikeana katselen näitä kukkakuvia, kun ei omaa pihaa ole. Toisaalta nautin kyllä tästä vapaudestakin :)

  VastaaPoista
 11. Daisy, nii ole ottanu ilo irti tänä suven. Asioil o ain puales ja puales. Ja aika aikaa kutaki. Vapauski o poikaa. Ehkä määki ota ilo irti just sentähde, ettei enne ol ollu ommaa pihhaa ja nyte o mahdollisuus tämmesee adoptiopihhaa. Jos olisi koko ikäni hoitanu pihhaa ja puutarhaa, tuski siin paljo hohtoo olis.

  VastaaPoista
 12. Kiitos onnitteluista,kyl liljat ova kaunit,mul ei olko kuulilja ja päivänliljatäyryiski pori törkki syksyl liljasipulei siihe seinustal,millai mahraisiva tykät olosstas.
  mää ole tääl mökil ol pyhä kiukku täyn ko varas se muu pyärän vei.minust tuntu ettei vaa olis joutun johonkki "keräily auton perä" ko
  täsä yleine tiä päätty ja kaikemailma kampoona tosa kiappa ympäris.
  Mää ole noitun,et se joka se vei kaaruis ensmäittes mutkas konttis poik
  MOLEMMA!!!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!