maanantai 8. elokuuta 2011

Ihana satoAlkusuvel omenapuitte vaaleepunaset kukat toivotti mee tervetulleiks miähe kototalloo Koskel. Eilä siält taas lähdettii kottii ja omenoil alko posket punottaa. Vaik tyät o jo alkanu, miäli jäi maal. Ei silti, kyl oli ihanaa huilat omas sänkys. Nokkoste kiskomisest tuli kädetki ihan kippeiks, ja ny o mukavaa, ko nokkosii ei puske mistää.
Hiukka saatii sattooki jo korjattuu, peräti kolme issoo kesäkurpitsaa. Plantut oli ostettu alkusuvel Pori torilt, sit kuljetettu linja-autos Espoosee ja pidetty pari viikkoo väliaikasesti parvekkeel kukkaruukuis. Juhannuksen mää ne vast maahaa istuti.Kirsikkatomaatiplanttujaki istuti iso kivijallaa suajaa talo eteläsivul. Täs samases paikas o kai mailma molemmat sivut tomaattei kassootettu. Paikka o tuulesuajane ja lämmin ja aurinkoine. Tomaattitertut o jo kovi isoi, mut ei viäl vaa alkanu punertaa. Saa nähd saadaanko näit jo maistaa ens viikovaihtees, ko meinataa men maalaisviikovaihdet pitämää.
Talo pihapiiris o vanhastas iso määrä marjapuskii. Mustii, punasii ja valkosii viinimarjoi noukittii nii, et saatii pari kol maijallist.

Nii ja mustikat lisäks. Usiamma kerra kävinki mustikas. Sai niist hilloo ja pani pakkaseenki. Ja mustikkapiirakkaa paakasi ainaki neljä kertaa loma-aikan.

Pualukaraakileet viäl vartoo mettäs kypsymist. Niit näyttiki oleva aika hyvi. Ja sit siänet. Suppilovahveroit mää tykkää käyttää ruuvvaalaitos, jos ne o ensti kuivattu ja sit jauhettu hianoks. Tullee hyvvää lihafärssii, jos sitä siänijauhoo laittaa korppujauhoje sijast. 

7 kommenttia:

 1. Voi ihanaa satoa! Melkein voi maistaa kaikki herkut,kuvat ovat niin hyviä ja teräviä! Mustaherukka on ehdoton suosikki pensasmarjoista,karviainen toinen. Mutta metsän marjoista paras on ehdottomasti PUOLUKKA!

  VastaaPoista
 2. Siellä on todellakin ihana sato! Taidanpa käväistä torilla ennen viikonlopun kokkailua...

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköistä satoa.

  VastaaPoista
 4. Upea sato! :) Teille tulee omenoitakin - mun isän pihan omenapuussa meni pölytys pieleen eikä paikalle ilmaantunut juurikaan ampiaisia niin omenasato jää häneltä tänä vuonna saamatta.

  VastaaPoista
 5. Kyllä omassa sängyssä lepää parhaiten, olen samaa mieltä.
  Teille on tulossa hyvä sato.

  VastaaPoista
 6. Hauska sano tuo färssi. Tarkoittaa varmaan mureketta ?

  VastaaPoista
 7. Sirpa, karviaiset o munki miälestäni hyviä ja parhait silloko ne o ihan kypsii ja niit voi pistel suuhuus suaraa pensaist. Isot mehevät mustat viinimarjat o kans tosi herkkui naposteltavii.

  Naukulan Mamma, tervemennoo vaa toril, siäl voi syksy sattoo ihhaillaki ja ostaa valikoitui herkkui, vaik kanttarellei. Löytyy torilt kalaherkkujaki, olisko siäl mittää mialuisaa Helmil ja Wilmal?

  Auli, sun kanssas noit kurpitsaplanttui taidettii ol ostamas Pori torilt.

  Sirpa ja Kollo, en ol hoksannu ajatellakkaa, et pölytys o onnistunu näis puis. Sato alkaa pölytyksest eikä pelkist kukkasist. Nois puis o hiukka muumiotautii mut lui et sairaat omenat täytyy korjat pois puitte alt, ettei tauti tarttus ens suve omenoihi.

  Daisy, oma sänky o hyvä sellääl viaraasee sänkyy verrattun. Ja juu, färssi tarkottaa mureket.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!