keskiviikko 3. elokuuta 2011

Vanha talo


Koht kokonaine kuukausi o oltu vanhas talos maaseudul. Uus lomakokemus minul. Aamuvarhasest ehtoomyähää o ollu puuhaa. Miäs o kraappinu seinist vanhaa maalii. Mää ole touhunnu sisäl tai pihal ja puutarhahommis.Mää  ihaile talo yksityiskohtii.Kauniit vanhoi kuisti klasei.Vanha ovekahva.Kellari ove haka.Pirti ikkuna ulkopualt. Tääl päi sanotaa tupa.Komia kivijalka.Nurkka.


Vanha talo vartoo uut maalikerrost ja muutaki korjaamist. 

23 kommenttia:

 1. Sanoisin, että vanha ja arvokkuutta huokuva talo! Ennen ei säästetty aikaa ikkunasmyygien ym näpräämisessä, nyt kukaan ei "ehdi tehdä" tuollaisia ikkunalistoja.

  VastaaPoista
 2. On se upea, vaikka se selvisi jo aiemmistakin kuvista ja kuvauksistasi. En ole koskaan nähnyt tuollaista vyön soljen mallista ovenkahvaa! Nuo ikkunan koristelistat ovat aivan omaa luokkaansa. Upeaa, että ovat säilyneet!
  Voihan ooh. Tuo kivijalka. Kyllä on talon hyvään rakennustapaan nähty vaivaa, eikä niissä koristeissakaan ole säästetty, juuri niinkuin Päivi tuossa sanoo.

  VastaaPoista
 3. Tää on niin idyllinen vanha talo ja juuri nuo yksityiskohdat on sellaisia mitä voisi ihailla tuntitolkulla, kaunista.

  VastaaPoista
 4. Vanhoissa taloissa on ihania yksityiskohtia. :)

  VastaaPoista
 5. Hienot ovat yksityiskohdat, mutta jotenkin tuo kellarin oven haka on puhutteleva! Siinä näkyvät elämän jäljet.

  VastaaPoista
 6. Onpa hienoja kuvia. Tuo ovenkahva on aivan mahdottoman hieno, samoin ikkunat. Kiva oli nähdä nekin uudestaan, tuota ovenkahvaa en kyllä huomannutkaan. Minä en ottanut yhtään kuvia ulkoapäin talosta. On teillä ollut loma, vaikka sanan perinteisessä merkityksessä ei varmaan lomaa lasikolletlumielssä mutta varmaan lomaa irtautumismielessä!

  VastaaPoista
 7. Päivi, Saila, Sarppu, Sirpa ja Kollo, Ilona H ja Auli. Tää talo o kuulemma rakennettu 1924 enttise talo paikal. Se enttine talo oli isompi ja täs uudemmas talos o tiättävästi käytetty sen vanha talo hirsii. Tämä o piänempi ko se vanhempi talo. Kuulemma sen tähde, et isäntä, tämä talo rakentaja, oli elämäs aikan ihan tarpeeks palellu isos talos. Hän tahto tehd piänemmä talo ja piänemmät huaneet. Sillai hän ainaki vastas, ko ihmiset ihmetteli et kui sää piänemmä talo rakensit. En tiä mitä muit tarvikkeit hirsie lisäks o täsä uudemmas talos käytetty, onko vyäsolkee muistuttavat ovekahvat tai kellari haka kuinkaki vanhoi (tai uusii).

  VastaaPoista
 8. Tuohon aikaan helat ja ikkunalasit olivat arvotavaraa, joten niitä on hyvinkin saatettu kierrättää uuteen taloon. Luulisin?

  VastaaPoista
 9. Kaunis lomatyömaa teillä. Me aina ajeluilla mietitään juuri tuota lämmitysasiaa isojen vanhojen talojen kohdalla. Oma pikkutalo kun tuppaa viilenemään talvella. Entisaikojen käytännöntaidot ja sinnikkyys asenteissa ja tekemisessä kelpais kyllä malliksi, ainakin minulle. Jään seuraamaan puuhien edistymistä.

  VastaaPoista
 10. Vanhoissa taloissa on just tuollaisia ihania yksityiskohtia. Eikä ne loppujen lopuksi tartte olla kummosiakaan kun ne tekee siitä sen mikä se on:D!

  VastaaPoista
 11. Kaunista, kaikki pienet asiat, onneksi ovat säilyneet. Niistä sitä tunnelmaa tulee ja nuo ihanat ikkunat.

  VastaaPoista
 12. Ihana, arvokas, kaunis talo ja mitkä yksityiskohdat! Vyönsolkiripa lumosi täysin!

  VastaaPoista
 13. Varsinainen toimintaloma. Varmasti irrotti tavallisesta arjesta. Talo on hieno.

  VastaaPoista
 14. Päivi, Rva Pioni, Paula Kristiina, Pipsa, Naukulan Mamma, Daisy, kiitos kommenteist. Tämä o ollu todellaki toimintaloma. Varmaa ihanaa toisaalt pääst takasi töihii huilmaamaa. Tai sit ole ihan raakki ko tyät alkaa.

  Yät o alkanu jo viilenemmää, sen huamaa sisäl talos, tarttee kääriytyy peittoihi. Koko suve tämä talo o sisält ollu miällyttävä viilee. Vaik o ulkon ollu helle, sisäl o ollu vilvottavvaa. Eikä yhtää yät ol nukuttu huanosti kuumuude tähde.

  VastaaPoista
 15. Hyvin kuvattu vanha talo yksityiskohtineen.
  Hienoa.

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana wanha talo Paula, ihanasti kuvattu kaikki ihanat yksityiskohdat.tykkää tästä kovasti.

  Mukavaa elokuun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 17. Ihania ovat vanhat talot!
  ovat ja rivat ja säpit, kauniita.
  Ajattelen usein, että alkaisin kuvata rakennuksia, rakastan näitä vanhoja, kauniita...:)
  Hieno postaus!

  VastaaPoista
 18. Sylvi, Tuija ja Seijastiina, kiitos et kävitte ja jätitte puumerki ja olitte henkes mukan talo ihmettelys.

  VastaaPoista
 19. Terve Pori flikka!
  En ole pitkään aikaan kommetoinu sinun blokisas.Suvi on kohta mennyttä,mutta on ollut minun mielestä ihan kiva.Kyllä olen paljonkin käynyt täällä luuraamassa,mutta täällä meidän kylässä on kaikenlaista puuhaa jos olet huomannut,niin seaika menee nopeasti.
  Mökillä olen vallan ollut ja tämä kesäkahvila on niin suosittu,että siellä on minunkin pitsipipot tehneet kauppansa melkein sitä myöten kun olen vääntänyt.
  Kyllä on teilläkin ollut projektia
  Terveiset Luvialta.

  VastaaPoista
 20. Juu, Puikkoellu, kyl ole huamannu et aika mennee noppeesti, varsinki o menny tänä suven. Hauska et pitsipipot tekkee kauppas!

  VastaaPoista
 21. Voi miten kaunis talo! Kiva kun löysin tänne, mukava lukea murretta.

  VastaaPoista
 22. Talosta tulee komea. Säilytättekö saman sävyn? Mahtaa kulua maalipurkki poikineen.

  VastaaPoista
 23. Cheri, tervetulloo!!!

  Piri, maalii tarvitaa yks pakettiautolline! Maalaamine o nii iso urakka, et se tehdää ehkä vast ens suven. Maalie färei ja sävyi harkitaa tarkkaa, vois käyttää usseempiiki färei pohjafäri lisäks. Nykyiset isännät (joitte omistuksee sukupolvevaihdokses talo o siirtyny) sano, et kysytää färeist ja sävyist miälipidet joltai isommalt vanhoje rakennuste asiantuntijalt.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!