torstai 14. huhtikuuta 2011

Kuvakokeilui


Täs o koitettu ottaa kuvvaa hyppääväst kissast, mu vanhal digipokkarillani. Kamera nappas pelkät tassut. Kissa ihan oikeesti hyppää eli o ilmas aika korkeel. Ei ol mikkää erinomane kuva, mut täst näkkyy kui korkeel kissa hyppää ja tässäki viäl pehmeelt alustalt.Sit o mu kokeilujani uudel digipokkaril (Canon Powershot G12). Kuvas on tyähuaneeni apostolikukka. Apostolikukka kukostaa vaa yhde päivä, seuraavan aamun se o jo kuihtunu. Eikä se muutonkaa näyt oikee kummoseltakaa, mut lähelt kattottun o aika kaunis. Kukka kokosti just täl viikol, edellisel kerral viikolopu aikan, niät mää en nähny sitä kukkaa.
Apostolikukka vaikuttaa melkei posliiniselt. Jos kattoo vähä likempää, sen pinta näyttää karvaselt.


Bougainvillea taas näyttää paperiselt, ohkaselt silkkipaperilt.
 Viäl toinenki aniliinipunane kukka, lehtikaktukse kukka.


9 kommenttia:

 1. Hyviä lähikuvia! Munkin kamera on Canon Powershot, mut varmaan erilainen kun sinun. Minä en ole opetellut ottamaan lähikuvia. Pitäisi jaksaa perehtyä asiaan niin, että ymmärtäisi aukot ja valotusajat. Mullahan oli joskus järjestelmäkamera, ennen digiaikaa ja en kyllä ymmärrä miten sillä osasin ottaa kuvia!

  VastaaPoista
 2. Apostolin kukka todella vaikuttaa ainakin kuvassa ihan posliiniselta. En ole nähnyt livenä, ja piti oikein wikipediasta guuglata tietoja. Kukkii sitten, kun kasvissa on vähintään 12 lehteä (apostolia). Harvinaisen kukan saat kukkimaan. Kauniita ovat myös bougainvillea sekä kaktus. Taitaa olla viherpeukalo paikoillaan (ei keskellä kämmentä) ;)).
  Herkkä kuva myös tassuista. Kameran käyttökin lienee hallussa. Nykyisin on niin hienot kamerat, että niiden ominaisuuksiin perehtyminen on aikamoista akrobatiaa. Minulla on ikivanha, varmaan ensimmäisiä digikameroita mitä markkinoille tuli. Siinä ei ole paljoa liikkuvia osia. Sopii minulle. ;)

  VastaaPoista
 3. Apostolinkukan karvat kyllä erottuvat, kun kuvaa suurentaa :) Hienoja kuvia hienoista kukista. Minunkin saunakaverilla kukkii tuo bougainville, pohjoispuolen ikkunalla. Itse on ole viherpeukalo.

  VastaaPoista
 4. Auli, emmääkää ol perehtyny aikkoihi ja valotusaikoihi, nua kuvat o otettu automaattitoiminnoil ja tsuumil. Kattoi kyl kamera ohjeest, mitä sanotaa tarkennuksest ja lähikuvast ja kameras o yks nappula, joka auttaa tarkennust.

  Jerikonruusu ja Daisy. Nää kaikki kolme kukkaa o mun tyäpaikaltani ja siäl muut viherpeukalot hoitaa niit ja monia muitaki kukkii. Mun hoidosani apostolikukka ei koskaa kukkinu ja kaupast ostettu bougainville kuali aika äkkii. Orkideat o minul menestyny ihmee hyvi.

  VastaaPoista
 5. Hello Paula ..... Such an amazingly beautiful flower. I've never seen an apostle flower before. :)

  VastaaPoista
 6. Hello, Alice! Nice you could recognize the apostle's flower, understand the name. This flower is alive and blooming only for one day.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kukat, niiiiiiin kauniit, mutta eipä vedä vertoja noille käpälille, ne on ihanan kissan käpälät ♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Seijastiina! Ne käpälät o kyl aika kivat.

  VastaaPoista
 9. Olipas kaunis kukka! Ja kissantassut!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!