perjantai 8. huhtikuuta 2011

Hulluil päivilTaas täl viikol keltaset kassit keikkuu tääl pääkaupunkiseudul. Stockmanni hullut päivät ei oikee voi men ohitte huamaamati, jos yhtää liikkuu ihmiste ilmoil. Eikä ne muutonkaa jät ihmisii ihan kylmiks. Toiset kammoksuu niit. Ei sunka semmosee ihmistunkoksee kannata men ittees väsyttämmää ja rahojas hassaamaa. Toiset taas o niinko kalat vedes ja friskaantuu siin samas tunkokses. Ja vinkuttaa Stockmanni luattokorttiiki, toivottavasti kukkaa ei liikaa, yli varojes. Ja sit o niit, jokka harkittee tarkasti, lukkee hulluje päivie vihkoo ja mennee pakiparraastas ostamaa vaa se yhde tavara, jonka he tarttee.

Mullaki o vanhemmite ilmenny yllättävä suurt taipumust materialistisuutee ja aineellissii arvoihi. Niät tavara peräs tarttee joskus juast. Mää tykkää kauniist esineist, kauniist kipoist, kauniist tekstiileist, kauniist koruist, kauniist vaatteistaki... Tänä vuan mää himoitte hulluilt päivilt kameraa, joka tullee myyntii lauavvantaiaamusti. Se o Canon G12, hinta 399. Katteli semmose kamera hintaa netist ja kyl se näytti mual oleva kalliimpi, hinta pyäri 460 ja 650 välil. Aika suuri hintahaarukka. Mul o hyvä syyki, saisi hiukka parempii kuvia tähä plokkii. Nii ja saisi parempii kuvia kissast!

Taida mää siäl hulluil päivil Tapiola Stockmannil lauvvantaiaamusti käyd se kamera ostamas. Helsinki Stockmannil ole jo käynykki poikkeemas. Muummuas osti siält miähel suihkusandaalit ja kissal ruakaa ja meil ihmisilleki ruakaa pakastimmee ja jääkaapii. Ja namui palmusunnuntai virpojamuksui varte.

Mun silmäni aukeni kerra yhdel Euroopa-reissul, et nämä hullut päivät o aikamoine ilmiö Suames. Johkaannuttii miähe kans Berliinis Euroopa suurimpaa tavaratalloo, nimeltäs KaDeWe, just ko siäl oli hullut päivät menos. Zehn Verrückte Tage oli niitte päivie nimi: kymmenen hullua päivää. Olsi luullu, et suures mailmas hullut päivät o kymmene kerttaa hullummat ko josaki Suame Stockmannil. Ei ollu. Mum miälestäni ne oli ihan surkeet, henkettömät ja aneemiset. Ei mittää meininkii. Ei yhtää tönivii eikä tunkelevvii ihmisii, ei minkääsorti ihmisryntäyst. Ei mittää tavararöykkiöit eikä oikee kiinnostavvii tarjouksiikaa. Ainakaa mää en innostunu, ja mää innostu aika helposti, jos vaa jotaki voi ostaa tarjouksest. Tavaratalos oli siäl tääl oli joku pinkifärine mainosplakaatti ja sen al teline josa oli jottai hulluje päivie töpeskää. Ei tehny miäli ostaa mittää. Plääh.

Niitte saksalaiste pitäs tul Suamee ottamaa mallii, mimmosii hulluje päivie kuuluu ol. Onko suamalaiset nii paljo hullumpii ostamaa ko esimerkiks saksalaiset? Vai onko tää nii piäni maa, et yks myyntitapahtuma näkkyy koko pääkaupunkiseudul? Vai ollaanko me suamalaiset viäl nii lähel luantoo ja primitiivisii, et meihii iskee hullu saalistusvaisto, jos me nähdää paljo saalistettavaa?


Kuva o otettu kevvääl 2008 Berliinist Euroopa suurimma tavaratalo (KaDeWe) hulluilt päivilt. Ainaki sil hetkel ko mää siäl oli, nämä hullut päivät oli hyvi hillityt.
Tämä ploki lukijoiks o hiljttai liittyny ainaki Sirpa, Tuija ja Aino. Tervetulloo heil! Ja  kaikil muilleki, jokka tääl sattuu poikkeemaa, vanhoil kävijöil ja uusil. 

12 kommenttia:

 1. Täällä Poruissa ollaan ihan onnelleisen out hulluista päivistä. Ihmettelin jo miks sust ei kuulu mitään; tää blogittelu on tehnyt sen, että pitäis kuulla vähän väliä! Hyvää viikonloppua teille kolmelle!

  VastaaPoista
 2. Auli, emmää koko aikaa siäl hulluilpäivil sentää ol ollu enkä niitte tähde ol ollu plokittelemati. Nyte meil o viikolloppun tarkotus men viäl puutarhamessuil, mää haaveile et siält sais kauniit kuvia. Hyvää viikovaihdet!

  VastaaPoista
 3. Itse kierrän kaukaa kaikenlaiset hullut päivät ja alennusmyynnit... Ostan sieltä mistä saan silloin kun tarvitsen. Nämä ihmistungokset ovat minulle kauhistus! Minäkin kävin kurkkimassa kun ei Paulasta kuulunut... Mukavaa viikonloppua ;)

  VastaaPoista
 4. Kauheeta: piti kirjoittaa täällä Porissa... meni vähän mönkään

  VastaaPoista
 5. Kirsikka! Kaukaa kiärtämine o viisast ja hyvä.

  VastaaPoista
 6. Minä saalistin perjantaina töiden jälkeen 6 klp levyjä (a 6,90 aika uusia melkein kaikki), yhden pokkarin (a 3,90), teetä ja ruotsalaista näkkileipää. Siis ei yhtään suklaata, ei irtokarkkeja, ei haamuleivonnaisia.

  VastaaPoista
 7. Minä kierrän kauempaa alennusmyynnit ja hullut päivät, kun siellä ei ehdi miettimään esim. vaatteiden sopivaa kokoa ja on kovasti tungosta.

  VastaaPoista
 8. Olen vieraantunut luonnosta, eikä saalistusvaisto iske :)
  Ihmiset lähtevät täältä Hämeestäkin asti Helsingin Stokkan hulluille päiville...
  Minua ahistaa jo ajatuskin :D

  VastaaPoista
 9. Hello Paula .... This looks like a fun place to be !

  VastaaPoista
 10. Alice, the yellow place is a big department store Stockmann in Helsinki having its sale campaign Hullut Päivät = "Crazy Days". The pink/purple place is another department store KaDeWe in Germany in Berlin having Verrückte Tage = Crazy Days.

  VastaaPoista
 11. Kauhian korkkial saksa hullui päiväi tavara ova,ei mikkä lyhkäse ihmise niit uletu otta;)

  VastaaPoista
 12. Totta puhut, Puikkoellu. Tarvittas korkeet trappuut. Ilmankos siäl ei ihmisii nii paljo näkynykkää.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!