sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kissamaiset kaakutRuska-kissa 1-vuatissyntymäpäivää fiirattii pääsiäislauvvantain.

Ruska sai itte juhla tuntuu sil, et hän pääsi ensimmäist kerttaa tänä kevvään ulkoilemmaa. Ko oli pitkä talvi välis, hän piti parhaan kulkee visusti pitkä seinäviarui ja kotiovel päi hän ain tahto. Ja ko mää avasi ove, ni äkkii sisäl turvaa. (Kuvas näkkyy muuto hyvi Ruska punane takatukka.)

Ateriaks Ruska sai nauttii parast herkkuuu: Sheba kana- ja kalkkunasekoitusta mehevässä kastikkeessa.Me ihmiset juhlittii kaakkukaffeil. Mää tei kaksiki erilaist kaakku, joihi yriti keksii jottai kissamaist. Täst juustokaakust olis ihan tälläi näiki tullu kaunis. Koristein o vaa kiiviviipaleit ja pakastefadelmii.

Juustokaku resepti o herkulline, mu siskoflikkani tuatekehittelemä, à la Aino.
Mut oikee varsinaisesti kaakust tuli kissamaine, ko mää keksei koristel sitä pajukissoil. Ne o pursotettu sulatetust valkosest ja tummast suklaast.
Toisest kaakust tuli tämmene kermapläjäys. Nämäki kissafiguurit mää askarteli eli pursoti sulatetust tummast suklaast ja sit koveti ne pakastimes.Lähikuva suklaakissast.

Synttärijuhlii osallistu yks perhee ulkopualinenki, naapuri täti, joka tuli Ruskaa onnittelemaa.


Juhlie päätteeks mää voivotteli miähelleni, ei oi voi ko mul meni tää kaakuteko vähä överiks, mihe me ny joudutaa näitte kaakkuje kans. 

"Kui ni överiks? Hyviä kaakkui ne oli mum miälestäni", miäs lohdutti minnuu. 

No, on täs viäl kaks pyhäpäivää ja mää voi tarjoil kaakkui pääsiäisherkuks. 

Ja jos jonku tekis miäli poiket ja tiätää paika ni tervetulloo vaa meil! Kaakkui ja kafffeet o tarjol. 

14 kommenttia:

 1. Kun kehtaisin, niin tulisin...
  Hienot kaakut! Ööveriksmenokin on niin ihanan inhimillistä. Innostuminen on tärkeää, arkea kyllä piisaa. Ihana synttärilahja tuo kevätkävely,
  vaikka Ruska taisi hieman ujostella kevätilmaa!

  VastaaPoista
 2. Kyl voisit kehdat, Rva Pioni... Ruska ujosteli ulkoilmaa, mut kyl silti ulkoilu oli hänest ihanaa, ja me otetaa uusiks ny pääsiäispyhin.

  VastaaPoista
 3. Molemmat kakut ovat mainioita. Makuahan ei voi tässä kuvassa kuin kuvitella. Mutta pajunkissat on kiva oivallus, Ja nuo kissafiguurit olet onnistunut saamaan ihan näköisiksi.
  Näkee kaikesta, että kädentaidot ja luovuus on kohdillaan.
  Tähän voi vain lopuksi todeta, että Ruskalla on "kissan päivät". Hyvää kevättä Ruskalle :)

  VastaaPoista
 4. Mainiot synttärikakut! Loistava idea tuo pajunkissojen virittäminen kakun päälle!

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja kukkuja. Voi voi tätä välimatkaa...

  VastaaPoista
 6. Kyllä Ruskan kelpaa, kun olet hänen kunniakseen tehnyt kaksi kaunista ja taatusti myös maukasta kakkua. Mikki-isä ei yhtään välitä valjaissa ulkoilusta, vaan on heti pyrkimässä takaisin sisälle. Parvekkeella on hänestä paljon turvallisempaa. Mukavaa pääsiäistä t. Mikki ja Monika

  VastaaPoista
 7. Monika ja Mikki! Kyl Ruskaki o viäl ihan sammaa miält ko Mikki-isä. Parvekkeel o turvallist. Kova pyrky oli viäl tänäpänki sisäl. Samallai oli viime suven, ja sillo Ruska kyl aika äkkii tottu ja uteliaisuus voitti arkuude. Nytenki muurahaiskiinnostus voitti jo ja muurahaiste peräs oli pakko hiipii, vaik ympäril oliki nii iso mailma ja yllättävvii äänii.

  VastaaPoista
 8. Hienoja kakkuja olet tehnyt! Saiko Ruska maistaa kumpaakaan? :)

  VastaaPoista
 9. Sirpa ja muut. Kiitos kommenteist! Ruska ei saanu maistaa kaakkui eikä ne näkyny hänt erityisesti kiinnostavankaa. Ruska sai mehevää kana- ja kalkkunasörsselii, jost hän tykkää.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, Sirpa jo Kollo. Nämä oli ny plokiystävil tämmesii enämpi vaa virtuaalisii kaakkui, me kotoväki ja joku viaras saatii ihan oikeesti herkutel.

  VastaaPoista
 11. Tulino ala´Ainosta hyvää, ainakin näyttää siltä.

  VastaaPoista
 12. Päivi, kyl tuli à la Ainost hyvvää, tuli toisestaki, siit kermapläjäyksest.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!