maanantai 25. huhtikuuta 2011

Yllättävä puutarha yllättäväs paikasEilä ensimmäisen pääsiäispäivän miäheni ja mää mentii liki olevaa Viherlaakso kappelii pääsiäisjumalanpalveluksee. Ko astuttii sisäl kappelii, tuli hiukka epätodelline vaikutelma. Mihe me ny oikee tultii? Iso osa kappeli etuosast oli rakennettu puutarhaks. Puutarhaa varte oli haalittu varmasti kaikki koko rakennukse viherkasvit ja kukat, oli ostettu vartavaste, ja joukos oli muutamii tekokukkiiki.

Puutarhaa varte oli idätetty suuret määrät ruahoo suurii laatikoihi.

Puutarha oikeeseen ylänurkkaa oli rakennettu vuarerinteesee hauta. Siäl hauda edes enkeli oli ilmottamas muutamil murheemurtamil ja pettyneil Jeesukse seuraajil et hauta o tyhjä. Markukse evankelumis kerrotaa enkeli kysynee, et minkä tähde te haette elävää kualleitte joukost.

Keskel puutarhaa oli hommattu jopa ihanasti soliseva suihkulähde. Alttaril kukki pääsiäisliljat.Tämä ihana puutarha oli rakennettu lapsii varte osaks pääsiäisvaellust. Seurakuntatalo eri huaneisii oli pystytetty pääsiäisaja eri tapahtummii kuvaelmaks.

Minnuu tämä puutarha teki suure vaikutukse. Kevväine puutarha ja viäres oleva tyhjä hauta saarnaa vahvasti ylösnousemuksest. Ja aljoi kuvittelemaa, et kui paljo hianompi ja puhuttelevampi tämmesest ylösnousemuspuutarhast viäl saatas, jos se annettas ammattilaiste, puutarhureitte, kukkakauppiatte ja floristien tehtäväks. Ja heil annettas vappaat kädet mut semmone kialto tiätysti, et tekokukkasii ei saa käyttää.

Mut oli tämäki Viherlaakso kappeli ylösnousemuspuutarha hiano idea ja hiano toteutus, oloihi ja tiloihi nähde valla loistava. Linnulaulu ja kukkaistuaksut vaa puuttu.8 kommenttia:

 1. varmaan tuollainen tekee lapsiin vielä suuremman vaikutuksen. Hieno idea!

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiva kun pistäydyit, ja kiitos kommentistasi! Tämähän onkin mielenkiintoinen blogi, hauska idea kirjoittaa porinmurteella.

  VastaaPoista
 3. Oli mukava nähdä ja kuulla tuosta puutarhasta.

  Viikko sitten näin, miten Porin Teljän kirkon yläkertaan oli tehty hienovaraisin, osaksi viitteellisin, mutta hyvin taiteellisin keinoin pääsiäisvaellus rippikouluryhmälle. Takuulla puhutteleva ja ajatuksia herättävä.

  VastaaPoista
 4. Liisa, samat sanat, kiva ko poikkesit tääl. Mää ole ennenki ollu visiitil su plokisas ko se o nii kaunis ja herkulline - ja kiinnostava kans.

  VastaaPoista
 5. mm, kiitos kotokaupunki terveisist.

  Siit o aikaa ko mää ole ollu Teljä kirkos. Seki taisi kyl ol pääsiäise aikaa koska sillo siäl esitettii Passiodraama-näytelmää. Sillo mun äitini eli ja oli siäl kans, ja varmaa oli joku mu sisaristaniki. Äiti o kuallu kolme vuat takasi.

  Miälenkiintost olis nytenkin nähd se Teljä kirko pääsiäisvaellus.

  VastaaPoista
 6. Koulun uskonnonopetuksesta muistuu mieleen eniten juuri pääsiäisen tapahtumat. Lapsille tuo puutarhaidea on varmaan mieleenpainuva.
  Me oltiin pääsiäisyön messussa, ja siellä kirkossa rippilapset olivat päätehtävissä. Riisuivat mustat kirkkotekstiilit ja laittoivat tilalle valkoiset.Kirkko valaistiin kynttilöillä ja tuohuksilla. Siihen osallistui koko kirkkoväki.

  VastaaPoista
 7. Jerikonruusu, me pualestamme oltii kiirastorstai messus, ja siäl kynttilät sammutettii ja alttari puettii mustii. Seki oli kyl aika vaikuttavvaa.

  VastaaPoista
 8. Kiva , että olit kameran kanssa liikkeellä :) Saamme muutkin osallistua puutarhan ihailuun.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!