tiistai 12. huhtikuuta 2011

Rusu pittää piänes jännitykses

Ruska torkkuu aurinkoisel ikkunalaudal. Täs kuvas näkkyy hyvi häne kaunis kaulaliinas, jonka vasen puali o punane, oikee puali ruskee.

Tämä Ruska o välil nukkuvaine ja rauhalline, vähil touhukas ja riahuvaine. Hyvi hellyttävä ja mukava ja helppo kissa hän o, vaik viime viikoloppun tuuppas kolmannee kerra emäntäs orkidearuuku laatteel. Ei hän siit erikoisempii nuhteluit saanu. Emäntä vaa tykkäs, et se ruukku oliki kyl vähä kiikkerä.

Ruska pittää minnuu ny jännitykses, ko o "jo" kaks ja pual viikkoo kulunu ensimmäisest kolme päivä juaksuajast. Minnuu jännittää et sais Ruska men treffaamaa jo sulhasmiästäs Sinfoniaa ja sit voitas alkaa vartoomaa vaik pentui.

Mut Ruskal ei ol viäl uusii poltteit ollu eikä hän ol ilmottanu, millo hän ruppee juaksemaa. Mää ole yrittäny häl toimittaa et olis helpompi tehd järjestelyi, jos olis sovittu etukättee. Varsinki ko meit o täsä usiampi osapualiki. On Sinfonia isäntäväki, on Ruska kasvattaja ja omistaja ja sit viäl me, häne sijotusperhees eli emäntä- ja isäntäväkes. Ruska o sijotuskissa nii kauvva ko hän o saanu ne ensimmäiset pennut ja sen jälkee mee oma kissa. Mut emmää sentähde niit pentui vartoo, ihan Ruska ja pentuje tähde mää niist ole ulkon.

Huhtikuu 20. päivä Ruska täyttää vast yhde vuade. Ei siit ol kauvvaa, ko hän oli itteki ihan pikkune pentu ja ny jo hänel suunnitellaa jälkeläisii. Ni et ei täsä ny mikkää kiiru ol.

Sanalasku sannoo et parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla jne. Eli jos Ruska o se pyy, ni kannattas vaa ol tyytyväine hännee, niinko mää kyl muuto olenki. Senki tiädä, ettei kissapojist voi ol varmuut enne enneko ne o mailmas, nii mont kommervenkkii ja yllätyst voi sattuu. Mää ota ny kumminki riski ja kerro täst mee pentuprojektist julkisesti vaik ei mittää varmuut mistää olekkaa.

Yks mun ystäväni kyl sano, et tämä kuulostaa ihan aasialaiselt järjästetylt avioliitolt. Ja toine kyseli, entäs jos Ruska onki jo antanu sydämmes jolleki Riakale-Rollel, jonka hän o nähny viime syksyl tual Viherlaakso puskis, ja hän vaik karkaa Ameriikkaa, jos me pakotettaa hänt.

Antaas kattoo kui käy näil kolme osapuale naimakaupoil. 

10 kommenttia:

 1. Mää toivottele menestyst teijä miähelä menol,mut jos saisi ehrotta yhrel fliklapsel nime ni Ooppera olis mu miälestän kaunis.

  VastaaPoista
 2. Ahaa, Puikkoellu! Kiitos nimiehdotukset, pannaa korva taa. Soppii hyvi aihepiirii. Ruskanki viralline nimi o Pinkkitassun Bette, ja Bette tullee laujatar Bette Midlerist, kuulemma.

  VastaaPoista
 3. Vai sellasia suunnitelmia, kauniita lapsukaisia ainakin tulis, jos Ruska oikein innostuu.
  Kovin on nuori lapsi vasta itsekin kyllä.
  Mona ei tuota äidinriemua koskaan ole saanut kokea, hän on tyttäreni kissa, ja päätös oli tytöllä tietty.
  Mutta on se niin ihmisrakas ♥
  Oi ompas komea oikea nimi Ruskalla!

  VastaaPoista
 4. Seijastiina, oikees olet. Kovi nuari o tämä kissalapsukaine, itteki viäl o syäny penturuakaa, ni et ei täs pitäs mikkää kiiru olemaa...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Paula ihanasta kirjoituksesta, loppujen lopuksi meikäläinen näki jo kissasi amerikanlaivassa Rollen kanssa. Nauratti niin, että tuli ihan vedet silmiin.
  Vai sellaisia aatoksia teilleä on, ihan mukavia ne pennut on, suloisia ja leikkisiä, mitenköhän niistä sitten raaskii luopua. :)
  Meilläkin on Väinöllä tuskaa, kun joku kaunokainen on täällä juoksullaan, Väinö ei syö, tahtoo koko ajan ulos ja ulisee.Mutta näitä ei olla suunniteltu, niin tuskaisa on Väinön olo. Ei se ole helppoa noilla eläimilläkään.

  Hauskaa viikonjatkoa sinulle Paula

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Tuija! Voi Väinö parkaa, ko joutuu tuskissas ulisemmaa kaunokaise tähde.

  Näis mee mahdollisis kissapennuis o se hyvä puali ja selvä peli, et ne kuuluu Ruska kasvattajal ja häne vastuulles. Sentähde mul ei ol kiusaust - toivottavasti - pittää niit kaikkii. Muuto kyl varmaa olis.

  VastaaPoista
 7. Ruskallapa onkin kaunis kaulaliina! Niin ihanat värit!

  VastaaPoista
 8. Nii minustaki, Naukulan Mamma. Ruskal o muuto periaattees kai samat värit ko tee likoil, tee Helmil o se punane väri vaaleen (cremen) version ja Wilmal tommone ruskahtava väri. Wilmas o kans aika paljo valkost, Helmis ei taid ol paljoo, vai onko lainkaa?

  VastaaPoista
 9. Onnea näihin "keväisiin leikkeihin".
  Tyttäreni koira oli myös tällainen sijoitus. Nyt hän on jo oma, koska pennut syntyivät viime kesänä. Kaikki sujui hyvin :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Daisy! Koiril tämä sisotussysteemi o vissii aika tavallist, mut kissoil harvinaisempaa.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!