Auroora Karamzini puisto Espoo Järvenperäs o hyvä retki- ja tutustumiskohde. Mää kiärteli tääl viime lauvvantain viaraani kans. Osa puistoo o englantilaistyylist hoidettuu ja osa luannovarast ja hoitamantont. Hoidettu puisto yhdistyy saumattomasti luannotilas olevaa suajeltuu puistomettää.
Espoo kaupunki o 40 vuat takasi (1969) teettäny inventaari koko puisto puustost. Sillo tuloksen oli mm.:
- 18 sembraa
- 1859 pihtakuust
- 56 lehtikuust
- 42 palsamipoppelii
Nämä puulajikkeet oli Auroora Karamzin pääasias Venäjält tuamii.
Näitte lisäks oli Suames kassoovii jalopuit mm.:
- 3011 tammee
- 156 lehmust
- 504 vahteraa
Hylätty viimesuvine pesä.
Täs vanha, iso lehtikuusi.
Lehtikuuse punane kukinto ja uusii neulasii.
Jalaviiki mettäs kassoo. Nämä nuaret jalavat voi sevottaa pähkinäpensaisiinki. Pähkinäpensaa lehdet o pyäreempii ko nämä.
Lehmukse uusii lehtii.
Ketuleipämätäs Piparkakkutalo porraspiäles.
Ai siellä on Piparkakkutalokin!??? Ooh! Olenkin lapsesta asti haaveillut sellaisessa käymisestä. Pitääpä joskus käydä kurkkaamassa.
VastaaPoistaHienostihan sinä tunnistat nuo puut ja muut, vaikka mainostat ettei sinulla ole puutarhaa.
Saila, kiitos. Sin Piparkakkutalloo ei kyl pääs sisäl, ainakaa mää en ol päässy. Täytyy tunnustaa, et tänä kevvään mää luuli kukkivii vahteroit ensi lehmuksiks ja tämä virhe meinas pääst mu plokkiini. Auroora puistos oli kynäjalava ja vuarijalava ja niis oli kummassaki kyltti. Me oltii mu viaraani kans luultu nuarii jalavii pähkinäpensaiks mut huamattii niist kylteist et ne pähkinäpensaat oliki jalavataimii. Vanhaki oppii.
VastaaPoistaIhana punainen kukinto! On tuossa puistossa komeat puut!
VastaaPoistaKiitos tästä puiston esittelystä. Poikani asuu sielläpäin, harvoin tulee vaan lähdettyä ulkoilemaan hänen luona käydessä. Tässä olisi kuitenkin hyvä kesäinen retkikohde.
VastaaPoistaNaukulan Mamma, mustaki noi lehtikuuse punaset ruusukkeet o ihanii. Puut on komioit ja vanhoi ja tekkee vaikutukse ko ajattellee sitäki, et monet puut o paljo vanhempii ko nyt elävät ihmiset. Joskus täytyy hakkee siält esil se ns. keisarin tammi, joka o istutettu 1863 keisari Aleksanteri II kunniaks. Siit ainaki tiätäs, et se o tänä vuan 148 vuat vanha. Se tammi o varmaa merkattu, mut en ol sitä sattunu löytämää.
VastaaPoistaDaisy, tervemennoo sin tutustummaa, evväät vaa mukkaa ja aja kans. Siäl o kukkaistutuksii ja iso perennapenkki ja vanha suihkulähdeki, mut mää en kuvannu niit, ko ne ei ollu viäl suvikunnos.
VastaaPoistaKyllä on kaunista. Olet ottanut hienoja kuvia. Ei vaan usein sielläpäin käydä, ei oo sukulaisia eikä tuttuja. Noita ketunleipiä on meidän mökillä paljon.
VastaaPoistaKaima Paula, kiltämäti Auroora puisto o aika hankalas paikas ulkopaikkakuntalaisel. Sin täytyy men ihan pakiparraastas ja tiätää se paikka. No, Ikea o kyl kohtalaise liki. Jos omal autol käy vaik Ikeas, niinko monet porilaisetki käy, vois samal reissul tehd kiarrokse tääl puistossaki kattelemas.
VastaaPoistaIhania kuvia. Me olaan varmaan joskus oltu siellä kävelemässä sun kanssa, muistan ainakin. Mutta siitä on monta vuotta...
VastaaPoistaMun blogiini tulee tässä lähiaikoina hieman samankaltaisesta aiheesta...
VastaaPoistaAhaa, Päivi, kiva tiätää. Mul tullee seuraavaks linturetkest, mut tätä Aurooraa tuli nii paljo, et sitä riitti moneks päivää ja siltiki oli paljo kuvia ja aika paljo tekstii.
VastaaPoistaVoi kun hienoja kuvia Aurooran puistosta. Hieno on paikka aikoinaan ollut jos on sitä vieläkin.
VastaaPoistaEn ollutkaan tänne ennen löytänyt tietäni, mutta tumen kyllä toistekkin. Ei löytynytläpyskää, mistä olisi päässyt lukijaksesi. Etsin kyllä.
Hei Mummeli! Kiitos kommentist ja tervetulloo vaa. Aurora puisto o tiätysti viäl hianompi ko mikkää kuvat, mut kuvatki kertoo jotaki. Se lukijaläpyskä o väliaikaisest häipyny minult itteltäniki ja näköjää muistaki Bloggeri blogeist. Varmaa joku väliaikane häiriö.
VastaaPoistaAuli, kyl me oltii siäl kerra kävelemäs, käveltii koko iso kävelylenkki ympäri, Viherist toist kaut Aurooraa ja toist kaut takasi. En ol pitkää aikaa nii pitkii lenkkei ennää kävelly, valitettavasti. Ole käyny siäl vaa autokyytis.
VastaaPoista