keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Pähein ja ihkuin

Onni-kissa o järjästänu kilpailu, jonka nimi o "Pähein mutsi -skaba". Kilpailu o osotettu kissoil, voitton arvotaa kissakaulakoru, joka o tarkoitettu voittajakissa emännäl. Tämä kilpailu löyty ensiks Naukula kerhost, ko Naukula flikat oli vastannu näihi Onni kysymyksii.

Onni haastaa kilpailuu näil sanoil: "Skabaan voit osallistuu sillee, et kerrot kymmenen syytä, miks just sun mutsi on kaikista pähein ja ihkuin!"

Ruska o kyl alu alkae aito stadin friidu, mukko hän o jo suure osa piänt ikkääs elelly hyvi piänel ja tarkkarajasel 96 neliömettri porilais-koskelaisel kiälialueel Espoo Viherlaaksos kerrostaloasunnos, hän vastaa lähinnä sil kiälel, mitä hän emäntäs suust o tottunu kuulustelemaa. Täs Ruska vastaukset:

1. Mun emäntäni o mailma ihanin, ko se o nii pehmee ja sil o pehmone sylkky. 

2. Emäntä saa mu melkei ain kehräämää. Mu ei tartte ko kattoo sitä, ni heti alkaa kehräyttämää. Tai jos emäntä sannoo mul sana, ni sama juttu. Saatikka et ottaa syllyys.

3. Jos se joskus komentaaki minnuu, niinko esimerkiks kiältää knäppäilemäst häne kukkiis, ni se puhhuu hellästi eikä vihastu minnuu. Sillonki ko mää tiputi laatteel häne rakkaa orkideas, hän vaa valitteli, et olipas se kiikkerä ruukku. 

4. Emäntä antaa mul joka aamu ja ilta ruakaa. Ain pyhän se antaa pyhäruakaa, semmosii mun herkkujani, niinko ny Sheba Kanaa ja Kalkkunaa mehevässä kastikkeessa. Oi, se o ihanaa.

5. Aamusti emäntä leikkii mu kansani semmosel, mitä se sannoo harjaks. Se siivoo mu hiakkalaatikkoni ja hauskuttaa minnuu heiluttelemal pitki laateet ettiistakasi sitä harjaa. Mää vaani sänky alt ja hyäkkäile se harja kimppuu. Semmost leikkii se jaksaa mu kansani leikkii joka ikine aamu. Se leiki nimi o vissii hiakkoje lavasemine.   

6. Sit meil o muitaki hianoi leikkei. Niinko vaik yks jännittävä, jota mää kyl enimmäkses leiki isännä kans, o pölyimurointi. Toine, jota molemmat yhdes leikkii mu kansani, o lakanoitte vetämine. Ne vettää lakanoit sillai toine toisest pääst ja toine toisest pääst  ja mää hyppää sihe lakana pääl keskel ja he heiluttaa minnuu siin. Joskus kyl isännä hermot meinaa pettää mut emännä ei, emännäl o enämpi leikkimiält. Sit o yks tosikiva leikki kans, kukkamullavahetus. Ai ni! Yksi jännittävä o leiväpaahtamine. Emäntä tiputtaa leiväsiivu semmosest ravost ja painaa nappulaa ja mää vaani ja vartoo, et koska se vehje sylkäsee se kuuma leivä sisältäs. Kyl emäntä joskus leikittää minnuu leluillaki, mut kyl nua oikeet leikit o hauskempii ko leluleikit.

7. Emäntä käskee minnuu tykös semmosel houkutteleval äänel, et mää en voi millää sitä vastustaa. Ain ko se huutelee köökist mul et: "Ruska! Rusuuu!" ni mul tullee kova kiiru ja mää mene juaksujalkaa kattomaa et mitä asiaa hänel mahtaa ol. Ja ain hänel o jottai mukavaa asiaa, niinko ny vaik ruaka-asiaa.

8. Emäntä o antanu mul oma tyyny, jonka pääl mää nuku yäseet häne viäresäs. Isäntä nukkuu emännä toisel pual.

9. Mul o oma kori ja kaks pessää mut emmää niist tykkää. Mää ole ottanu omakseni emännä keinuva tuali, emäntä sannoo sitä keinustooliks. Eikä ne koskaa suutu mul vaik mää keinuttele siin ja kaada se kummoo meilkei joka päivä. Ain ko ne o pois kottoo, mää päivystä ja torku siin keinustoolis. Mää kuule siit hyvi, jos vaik ala-ovi käy ja emännä taik isännä askeleet kuuluu, ja mää näjenki viäl, kuka ovest tullee, ko joskus mää ole nii väsyny etten jaks men heti ovel vastaa. Joka päivä ko mää nää emäntäni tuleva sisäl ovest, mää tule onnelliseks.

10. Mu emäntäni o ihana ko se o luvannu mul et määki voisi saad omia pentui sikko must tuntuu silt. Emäntä sannoo, et hän o nii henkee piukas niist mu vauvvapennuistani ettei hän malttas ennää varrot. Mut mää en pid sil asial viäl kiirut. Mää tykkää ol viäl itte vauvva, villi ja vapaa.

JK. Saanks mää osallistuu arvontaa silti vaikkemmää tiä mitä "pähein" tarkottaa? Jos se tarkottaa jottai hyvvää, ni kyl mu emäntäni o just semmone pähein. 

6 kommenttia:

 1. Niin hauskasti kerrottu sun emännästä, joka vaikuttaa kyllä olevan aika paras! :D

  Näyttää kyl kaikilla kissoilla olevan aika pähee mutsi, voittajaa voi olla vaikea valita!

  VastaaPoista
 2. Paavo ja Harmi! Me käytii moikkaamas teit. Te olette hianostunnee färiset. Olisko Harmi se harmaa ja Paavo valkone?

  t. Ruska

  VastaaPoista
 3. Teillä on hyvät mahdollisuudet voittoon, luulen.
  Aika ihku juttu :)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Ruskalla(kin) on sana hallussansa!

  VastaaPoista
 5. Kyllä noilla kehuilla tulee Ruskalle voitto! :)

  VastaaPoista
 6. Daisy, Naukulan Mamma ja Sirpa sekä Paavo ja Harmi, Ruska kiittää kannustuksest!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!