perjantai 13. toukokuuta 2011

MonilajipuuEiline postaus häipy taivaa tuulii ja sillai näyttää käynee monel muullekki ko Bloggeris oli häiriö eilä ja tänäpä. Ny mää yritä lämmittää eilist postaustani uudestas.

Kuvas o sykkyräine puu, joka aamusti tiäposkes o minnuu vastas hiukka enne tyämaani tiähaaraa. Sitä saa kattoo kaks kerttaa, et mikä puu se onkaa. Ko kattelee tarkemmi, huamaa, siin o kolmee eri puut yhdes sykkyräs.

On iso, paksurunkone tammi, jonka oksii o katkeillu ja sahattu poikki. Aika pitkä historia tammel varmaa jo o, vaikkei tää mikkää ikitammi näyt oleva. Tammet voi ol satoja vuasii vanhoi, yli tuhannenki vuade. Tamme takan näkkyy katu, varmaa aluperi maantiä, joka johtaa Kauniaisist Espoo Viherlaaksoo. Maantiä takan o Turu ja Helsinki väline rata. Kukatiätää vaik tammi olis ollu nuaruudepäivinäs todistamas, ko rautatiät rakennettii. Ja mitä kaikkii muut tammi onkaa ollu todistamas, sitä se ei kerro.

Vanhas tammes ei ol viäl lehtii. Lehtisilmut o kyl paisuneit ja ylhääl oksistos näkkyy muutamii pikkusii lehtiruusukkeit.


Tamme juurest kassoo nuarii innokkait pihlaja ja vahtera versoi. Täl hetkel pihlajas o jo melkei täydet lehdet, vahteras täydet kukat ja aika isot lehdetki jo.

Mukava tämä monilajipuu. Kolmee puut yhdes, on vanhaa ja väsynyt ja rähjääntynyt ja nuart ja innokast. Luulisi et tammi o nii vahva, juuret syväl maas ja latva korkeel aurinkos, ettei ainakaa nua nuaret tulokkaat sitä häiritte. 

10 kommenttia:

 1. Aika jännä. Vaahterat ovat sellaisia, että ne tunkevat siemeniään joka paikkaan, niitä vesoja kasvaa sitten kaikkialla. Minulla on muutama vaahtera ja pidän niistä kovasti, kun ne nyt kukkivat, tuoksuvat ja ovat täynnä pöriseviä kimalaisia. Mutta niitä taimia saa nyppiä joka paikasta. No onneksi ei sentään omista korvista mutta melkein.

  VastaaPoista
 2. Hei Paula

  Kaikki näytää taas olevan OK. Mutta aika epäluotettavaksi bloggeri on tullut kun näitä ongelmia tuntuu riittävän. Onneksi toissaviikoiselta koko blogin häipymiseltä selvitiin säikähdyksellä, vaikkei syy selvinnytkään. Eilen tein Teuvon kuvat blogiin uudestaan saman jutun uudelleen poistuneen tilalle ja tänään niitä sitten oli kaksin kappalein. Tänään jännätään bloggerin toiminnan lisäksi euroviisuja, (pitää varmaan hankkia nitroja) Oikein hyvää viikonloppua kaikille.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 3. Hieno puu! Ja hienoja kommentteja :D ! Saila, jos joudut nyppimään vaahteran alkuja korvista, niin voin lupautua paikalle kuvaamaan tapahtumaa! Teuvon tapaan tänään jännitetään euroviisuja ja huomenna jääkiekkoa. On tämä vaan jännittävä viikonloppu!

  VastaaPoista
 4. Mää saa ain herätteit kolue suu plokkias
  tosa "valtiosilla" piäles kaso samalaine rykelmä,siin o omenpuu ja vahteramtäytyki otta siit kuva sit ko se kukosta muul onki yks kuva siit talvel ko omena ova ov jäänny puuhu,muumioituneena.Laitan siihen uuden katekorian Omenapuu.Saret se repi;)

  VastaaPoista
 5. Nyt pääsin katsomaan monilajipuutasi:)Kaikki kolme puuta ovat viehättäviä omalla tavallaan. Jossakin koulutuksessa piti valita puu, jota itse muistutti tms...Muistan valinneeni vaahteran. Minusta sen ruska syksyllä on niin upea ja kevään vihreys tietty. Miksiköhän sen valitsin...toivoisin kai olevani yhtä upea. Olen kylläkin aika harmaavarpunen vaahteraan verrattuna:D)

  VastaaPoista
 6. Kulu hiukka aikaa, enneko tuli sopeva hetki istuu taas allaas ja kattel tee mukavii kommenttejanne, vastail niihii ja lueskel toistenkin plokei.

  Saila. Totta, et vahterat o aika kauheit levviimää. Mee taloyhtiönki pihanurmet näkkyy joskus oleva täyn vahterataimii. Mut ruaholeikkurit ajjaa raakasti vahteranurme ylitte. Toine aika leviävä o spirea, suameks pihlaja-ankervo, se kylläki vissii levvii juuriversoist, ei niinkää siämenist. Enne vanhaa mää inhosi sipireaa, mut sikko mää opei, et sen nimi o suameks pihlajaangervo, mää muutui suapeemmaks sitä kohtaa.

  Teuvo. Terveisii Noormarkkuu. Tänäpä sinul vast onki taas jännäämist, ko televisiost tullee Suami-Ruatti-MM-jääkiakko-ottelu. Koit ny ottaa rauhallisesti äläkä vaa saa sydänkohtaust!

  Naukulan Mamma. Sammaa sinullekki. Koitetaa ottaa rauhallisesti ja jännätää sopevasti. Sul o ainaki niit hyrisevvii stressiliävittäjjii vaik kumpaaki kainaloo.

  Puikkoellu. Täytyyki kattoo oikee tarkasti, ko suvel mene siit Valtiosilla ylitte, et mimmone se omenapuu-vahterarykelmä o.

  Daisy. Vahtera o moni-ilmeine puu. Enne mul pruukas ol iso vahtera työhuaneeni ikkuna alkopualel. Se oli syksyl keltane tai kelta-punane, talvel sen isot oksat oli joskus kuura ja lume huurtamat, kevvääl se kukki ja oli ihana vaaleevihree ja sitä suvel siin oli isot lehdet ja se oli tihkuva voimakkaa vihriäine. Jos mun pitäs valit, mikä puu mää olisi, ni valittisi ehkä pihlaja. Siinäki o joskus syksyl kaunis ruska.

  VastaaPoista
 7. Tammi on kaunis, tykkään siitä.
  Meillä mökillä on kaksi pientä, ei vielä lehtiä näy ees alkujakkaan kuten sinulla tuossa.
  Tammiin tulee aina lehdet viimesenä, olen pannut merkille.
  Jospa tämä bloggeri toimis viimenkin.

  Ihanaa kevättä ja tulevaa kesää sinulle Paula ja Ruskalle ♥

  VastaaPoista
 8. Ko suu nokkas on päi valtiosiltta ni luurast takapualelles päi kellokaupa kulma ,mää asu siin talos;)Ollila kulma.

  VastaaPoista
 9. Seijastiina. Tammet ja muutonki puut o kauniit ja puhuttelevii. Minul o ihan vast tämä kevvään tullu oivallus, et tammii tullee lehdet viimitteeks. Kumma etten enne asiaa ol pannu merkil.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!