tiistai 31. toukokuuta 2011

Särä-viikollopu jälkeeKuvas o miäheni Särä-nimine kotitalo Koskel, kuva o otettu tiält päi, jost suunnast näkkyy komia tulppaanipenkki talo päätys. Talo o nykyjää jo nuaremma sukupolve omistukses. Ko viime viikollopu oltii tääl, sej jälkee oltii aika voipuneit. Määki ko tottumattomuuttani kitki rikkaruahoi piha kukkapenkeist, oli ihan raihnane. Pelkkä henkittäminenki sattu, ko kylkilihakset oli hellin, oli vissii hiukka vääristelly just sopevasti ja saanu poikkeuksellise monipualist liikuntaa. Miäs kävi istuttamas mettää puutaimii ja mää oli ihan kirjaimellisesti kuakkaviaraan, ko kuakei ja kitkei kukkamait pihal.

Ja mee kissa Ruska kottii tultuu vast nääntyny oliki. Hänel oli vissii ollu nii mahdottoma hauskaa ja jännittävää siäl isos maalaistalos. Ko tultii kottii, hän rojahti makkaamaa pitkänäs keinustooli jalaste al. Sit illa mittaa hän jakso sevvert et hyppäs vakiopaikalles keinustooli istuimel ja nukku loppuilla siin ja yäsee viäl yht painoo. Vast seuraavan ehtoon hän näytti jo virkistynnee.
Särä päärakennus o ihan tiä viäres. Joku oli kuulemma joskus kysyny tiät Säräl, ja joku toine oli neuvvonu. "Onko se Särä talo vasemmal vai oikeel pual tiät?" oli kysyjä tiadustellu. Vastaus oli kuulunu: "Ei kummallakkaa, se o keskel tiät!"Kaunis pitkämmalline rivi, muuto ryhdikäs, mut keskikuisti o hiukka painunu. Tätä talloo ei ol koskaa lateksil maalattu, niät o aika helppo maalat, koska ny sit maalataanki, ko ei tartte kaivaa lateiksei seinist.


Samas pihapiiris o tiätysti navetto. Navetos miähe sisko piti lehmii koko tyäikäs.Talo pitkäl sivul pihapual päi kivijalkaa kassoo ensti villiviinei ja sit o komia pionipenkki, seittämä hyvihoidettuu ja rehevää pionii. Mää ko en pionilajikkeit tunne, mut mu silmiini näyttäs et kaikki nää pionit olis erilaisii. Pionipenkki o varmaa ollu oikee emännä ylpeys! Pioneitte hoitaja eli emäntä ja talo aikasempi asuja, miäheni sisko, kuali yllättäi viime helmikuus. Hänelt jäi muitaki kauniit kukkapenkkei. Kukkamaist näkkee, et niitte hoitamine o ollu häl oikee sydäme asia. 

8 kommenttia:

 1. Tuollaisesta pihapiiristä minäkin olen haaveillut... Paulahan on sitten oikein kunnon jumpan saanut reissussa ollessanne, niin sitä huomaa lihaksia ja muita paikkoja itsessään joiden olemassa oloa ei ole muistanutkaan ;)
  Kotona onkin nyt hyvä levätä kaikkien...
  Ja Ruskalle terveisinä muutamat ylimääräiset rapsutukset!

  VastaaPoista
 2. Kyl jumpattuu tuli... Vanha maalaistalo pihapiiris o oma tunnelmas ja viähätykses.

  Ruska sai ylimääräset rapsutukset ja samate lähetettää rapsutukset Nekol ja Tinkal!

  VastaaPoista
 3. No niin näkee, ja komea on talokin, ooh mikä hieno kivijalka. Millimetrityötä kun tuota on tehty! Minä pidän siitä, kun vanhat talot on ihan tien vieressä. Eihän niihin teihin nyt turhan päiten mutkia tehty, talosta taloon piti päästä.
  Hienot ikkunalistatkin talossa, oikea helmi! Ruskalla oli varmana rankka reissu :-D Minun kissat nuuhkii joskus seinän vierillä kun kellarista vetää paikoitellen, sieltä eristeistä tulee varmaan hiirten tuoksuja. Sekin käy työstä. Vaikka ei ulos edes pääsisi.

  VastaaPoista
 4. Saila, tiätäsit varmaa noist hyvihoidetuist pioneist enämpi ko mää. En osannukkaa ajatel sitä, et Ruska tutustumine viaraasee ja viaraahajusee talloo ja sen huaneisii kävi tyäst, ajatteli vaa et häl oli lystii. Mut kyl hän varmaa tosiaanki toimitti siäl jo ihan kissa virkaa, vaikkei ollu ulkon muuto ko valjais. Määki ole ihastunu vanhoihi rakennuksii.

  VastaaPoista
 5. Maalaistalon työt on moninaiset, varmasti paikat kipeytyy äkkiseltään. Tällainen kerrostaloelämä on enempi itsensä viihdyttämistä :)
  Minun "taaperotieni" kulkee tuon Kosken(TL) halki, Forssasta Turkuun. Viimeksi ajattelin, että täältä se Paulan mies on kotoisin :)

  VastaaPoista
 6. Ahaa, Daisy, et Koski o sinul ohikulkupaikka "taaperotiälläs"!? Totta, et kerrostaloelämä totuttaa ihmise enämpi vaa viihtymissee, mut maalaistalo ja omakotitalo pakottaa aamust ehtoosee puuhaamaa jotaki, varsinki suviaikan. Mul o käsitys, et maataloje pojist ja flikoistaki kehittyy hyvi monitaitosii. Ei maatalo flikka pelkää traktoripukil hypät ja lähtee ajamaa.

  VastaaPoista
 7. Onpa hieno talo. Tuollaiset pihapiirit ovat kyllä aina niin vaikuttavia.

  VastaaPoista
 8. Auli, määki tykkää täst Särä talost, se o kodikas ja kaunis.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!