sunnuntai 1. toukokuuta 2011

VappuilojaVappu o minul juhla, jol ei ol oikee selvää sisältöö. Sisältöö tarttee hakkee lapsuude muistoist, vappumarsseist, ilmapalloist, vappuhuiskuist ja serpentiineist. Tänä vuan mää melkei osti vappuilmapallo, semmose paperijalvoil kävelevä kissa. Sentähde et se oli ihan mee Ruska näkköine. Mut sit en ostanukkaa. Ajatteli et Ruska pelläästyy, jos hän vahinkos puhkasee se foliokissa.

Ylioppilaslakkii mää en koskaa muist pan päähääni vappun, jos jonneki lähdetää vaik ajelemmaa. Jos vappu sattuu olemaa arkeipäivä ja o sopeva ilma, sillo voi viättää tyä juhlaa vaik pesemäl ikkunoit. Monil vappu o hyvä päivä pihatöitte tekemissee.

Me fiirattii tänäpä vappuu käymäl syämäs pitsaa kylä parhaas pitserias, Pappa Pizzas. Tilattii motsarellapitsaa, josa pepperoonit vahetettii herkkusiänii. Oikee herkullist oli tälläki kerttaa.

Samal oltii vappukävelyl. Mää kuvasi kevät.Kuvast näkkyy kui isoi pihlajalehdet jo o. Koivuil o ihanat vaaleevihriäiset morsiushunnut pääl. Tos kuvas mee kerrostalo pihakoivu takkaa pilkottaa Suome lippuki, joka liahuu vapu kunniaks. Vasemmas reunas alhaal näkkyy harvinaise (tiätääkseni rauhotetu) pähkinäpensaa oksii ja niis piänii hiirekorvii. Pähkinäpensait o tääl Viherkaaksos ja on muallaki tääl päi, esimerkiks Kauniaisis. Vasemmas alareunas o kuva valkovuakoist ja kialoist. Kialot o lykänny kokkoo kauheesti yhdes ainoos viikos.
Täs viimises kuvas o taas näit ihanii kevväisii sipulikukkasii. Viherlaakso ensimmäiset tulppaanikki o alkanu kukostammaa. Ja narsissei o jos jotaki färiyhdistelmää, on valko-keltas, valko-valkost, kelta-keltast, valko-oranssii, kelta-oranssii, lyhyttorvist ja pitkätorvist.

Täst postauksest tullee mul ittelleni semmone olo, et täsä o yks kuva joka ei lainkaa kuulu joukkoo: tua pitsakuva. Tai ehkä se soppiiki, se o ruakaa ja nää kevätkuvat o silmäruakaa. 

9 kommenttia:

 1. Täällä Pori kulmal ei oo viel kieloi eikä valkovuokoikaan näkyny, mut sinivuokot alkaa jo lakastumaankin. Nakei keitän ja perunasalatii niiden kans.
  Tässä alkaa pian olla böönnautin paikka kun näitä pyhiä piisaa vielä ensi viikollakin. Onneksi toi helatorstai on vasta kesäkuun puolella.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Teuvo, jaa, vai pyhäpäivät o sul noi rasittavvii. Koit ny ottaa ne vähä rennommi ja sit huilat taas arkeipäivin. Meilläki syätii eilä keitettyi nakkimakkaroit. Mun isäni sano niit knakeiks.

  VastaaPoista
 3. Kevät on teillä selvästi pidemmällä, vaikkei tässä ole kuin 100 kilometriä väliä. Kävin oikein kurkkaamassa parvekkeelta. Ei ole pihlajassa vielä mitään viherrystä.

  VastaaPoista
 4. Daisy, meilläki o vähä eroja. Mää kävi kans kurkkaamas parvekkeelt, ja siin parvekkee edes olevas pihlajas o vast ihan piänet lehdealvut. Aurinkoisis ja suajasis paikois oli selvästi isommat. Tääl oli lehmuksissaki jo näkyvis kukintoi, ja yhdes paikas tuames oli pikkupikku kukkanuppujaki (paljai silmi kyl näky, mut melkei mikroskooppisii).

  VastaaPoista
 5. Teuvon kanssa oon samaa mieltä, että näitä pyhäviikonloppuja on ollut ihan liian kanssa kun ensi viikonloppuna on äitienpäivä. No, toisaalta se ei kyllä aiheuta mulle stressiä, en meinaa mitään juhlia järjestää- itselleni... Täällä ei ole vielä lehtiä puissa, automatkalla näin eilen yhdessä koivussa lehtiä, siinä oli varmaan joku sopiva pienilmasto..

  VastaaPoista
 6. Auli, nii, on se vähä merkillist, et peräkkäisin viikoloppuin o pääsiäine ja vappu ja äiteipäivä. Ja aika rasittavvaa, jos joka viikovaihteeks tarttee järjestää jottai juhlaa ja tarjoilui.

  VastaaPoista
 7. Tuo pitsa näytti herkulliselta ja tuli heti mieleen, että hemputti taidankin tehdä pitsaa, kokeilen vaikka sellasta kasvishässäkkää päälle.
  Ihania kukkia sielläkin on, tajusin muuten näistä kuvista, että mulla ei ole yhtään noita narsisseja, siis oikeita maasta kasvavia ensinkään. Hitsin pimpulat...niitä pitää muistaa tökätä johonkin ensi syksynä.!
  Kyllä nyt kevät etenee hurjaa vauhtia, ei tarvittaisi kuin yksi lämpöinen ja sateinen päivä niin koivut olisivat ihan vihreitä.
  Hitsin, hitsi vaan tätä kylmää tuulta ja koleutta, aina se toukokuussa tämmöstä ilmaa tökkää. Yäk.

  Mutta hei, sulle oikein mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Tuija, no siin o sul lissää ohjelmaa ens syksyks ja uut varrottavvaa ja ihasteltavaa ens kevvääks, jos istutat syksyl narsissisipuleit. Jos mul olis piha, mää istuttasi just narsissei aika paljo, ko ne kukkii nii kauniisti ja varhases vaihees. Sitä en tiä kui kestävii ne o ja levviiko ne ittekses yhtää. Mut mää en ol nähny tänä kevvään viäl yhtää semmost narsissii, joit mun lapsuudessani kasos mee naapuri tätie pihas. Niis ol valkoset ulommat terälehdet ja ihan matala keltaoranssi keskusta ja siin piäni oranssine "frilla" ympäril (ei lainkaa tommost "torvee").

  VastaaPoista
 9. Aah,Pappa Pizzan pizzat :) Työpaikalle tulee sieltä tuoksut aina sisään.. :)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!