sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ruska matkusti maal

Ruska pääsi mee kans piänel kotiseuturetkel isännä kotitalloo Varsinais-Suamee Koskel. Matkat meni ilma pahempaa protestointii, mitä ny kissa takapenkilt maukuili välil surkeesti ja näytti tuskastunnee näköselt. Matka kestiki vaa reilut pualtoist tuntii.

Peril meit vartos vanha maalaistalo, sen kauniit, patinoituneet yksityiskohdat - ja kukkivat omenapuut.

Ko päästii sisäl talloo, sillo Ruskal lysti alko. Hän karas huaneest toisee ja oli kauhee utelias ja pisti nokkas joka paikkaa. Jos vaa avattii taas yhde huanee ovi, tai vaik kaapi tai komero ovi, kissa oli heti paikal ja luikahtamas huaneesee tai mihe millonki. Ensimmäisen yäseen hän ei taitanu paljo malttaa nukkuukaa, ko oli nii paljo tutkittavvaa ja haisteltavvaa. Joka nurkka piti haistel ja joka kaapipäälline käyd läpitte ja tutkii tarkasti. 

Sit hän löysi ittelles ihan oma ja mialuisa paika. Tuvas oli isot kangaspuut, jois oli matto kutteil. Kankaspuitte pääl oli nostettu laatikolline mattokudekeriä. Niitte pääl Ruska tykkäs maat. Se oli hyvä paikka ko siit näki ja kuuli koko aja mitä tapahtu. Ja pysty kattelemmaa ullooski. Ja ottamaa nokoset. 
Ruska päivystää täsä mattokudelaatikos kankaspuitte pääl. Ihana paikka kissal, ainaki tämmesel kaupunkilaiskissal.

Kolme päivää voitii tätä maalaistalo hohtoo nauttii, Ruska ja mää. Minul "kaupunkilaisflikal" tommone maalaistalo o omallaises ihmemaa, ja samallai ihme- ja puuhamaa se näky olevas Ruskal. Isännäl o erilaine ja realistisempi näkemys maalaiselämää kohtaa. Hänel tämä o häne kototalos. Eikä hänel ol taipumust maalaisromantiikkaa.


15 kommenttia:

 1. Onpas Ruskalla ollutkin paljon tutkittavanaan...
  Yllätys automatkan jälkeen päästä niin mielenkiintoiseen paikkaan, kaikki lukemattomat uudet paikat ja hajut! Ihana paikka siten löytyi makuupaikaksi, siinä onkin nokosten välissä ollut hyvä tarkkailla tuvan tunnelmaa ;)

  VastaaPoista
 2. Vanha talo on kissalle täynnä jännittäviä tuoksuja. :)

  VastaaPoista
 3. Kirsikka ja Sirpa ja Kollo! Kiitos kommenteist! Oli kyl jännittävvää ja miälekiintoist. Unohtu sanomani, et Ruska treffas oikee mukava koiranki, ystävällise mäyräkoira Vilma, joka ei ollu moksiskaa uuden kissa näkemisest. Ruskal nousi kyl ensti karvat pystöö. Mut kauhee uteliaasti hän tähä Vilma-koiraanki suhtautu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Paula

  Keskellä koskea se asutaakin saaressa, ilman manner yhteyttä, sikis ajattelin että se on joku erikoisempi orvokki.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 5. Teuvo, varma en voi tiätysti ol pelkä kuva perusteel, mut luulisi tuntevani suaorvoki. Niit kasos mun lapsuudessani Yyteris kosteil paikoil, esim. pello-ojis.

  VastaaPoista
 6. Ruskalla hieno reisu ja minun silmääni osui heti pihassa tuttu esine, iso myllynkivi.

  VastaaPoista
 7. Mummeli, minul pihas oleva esine ei ollu tuttu, mut arvasi kyl mikä se oli ja varmisti viäl isännält et onks tua myllynkivi.

  VastaaPoista
 8. Oikein seikkailujen viikonloppu Ruskalla!

  VastaaPoista
 9. Naukulan Mamma, totta! Ruskal oli seikkailuje viikolloppu. Uloski hän pääsi, valjais ja naru pääs. Eikä ollu siäl turvallises pihas lainka arka niinko tääl koton kerrostalo pihas.

  VastaaPoista
 10. Varmasti mukava viikonloppu koko porukalla :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Daisy, kyl oli, mukava ja miälenkiintone. Ja isäntä sai istutettuu puutaimii mettää eli tehtyy urakkas.

  VastaaPoista
 12. Onpa tuo E:n kotitalo komian näköinen puutalo.

  VastaaPoista
 13. Ruska on löytänyt mieleisen nukkumapaikan. Kopassa matkustaminen ei ole kuitenkaan kai monenkaan kissan mielipuuhaa. Mukavan näköinen maalaismaisema. Kyllä maalla on mukavaa! (varsinkin kun välillä pääsee kaupunkiin ;) )

  VastaaPoista
 14. Päivi! On se aika komia talo, ja ryhdikäski muuto, mut yks kuisti o hiukka luhistunu.

  Jerikonruusu. Koton Ruska joskus nukkuu omas kuljetuskopassas, mut autos olemine ei varmaa ol hänel herkkuu. Maal o mukavaa, mut töit siäl riittäs ihan loputtomasti. Olis terveellist puuhaa tämmesel huanokuntosel ja kankistunneel kaupunkilaisihmisel. Ei silti, kyl kaupunkissaki töitä riittää. Mut kaupunkis ei ol kumminka samallaisii, jos assuu kerrostalos.

  VastaaPoista
 15. Ihana talo, puutalot on kauniita, vanhat, tykkään!
  Ruskakin pääsi matkaan, on se niin suloinen.
  Kissat tykkäää tuollaisista pehmeistä ja ahtaista makuupaikoista :)

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!