tiistai 24. toukokuuta 2011

Suvitunnelmii Tartos


Toomemägi-nimise ahtee pääl Tartos o ihana iso puistoalue. Kuvas nuari naine pasteerailee kaikes rauhas valkose töyhtöhäntäse, paksukarvase kissas kans. Tämä kissa hallitti hyvi kissoje kansaivälise puskukiäle. Ko mää kumarrui silittämmää hänt, ni hän puski vastaa niättä kopsahti, hyvä etten kaatunu kummoo se pusku voimast. Sit hän jatko arvokkaasti matkaas oma emäntäs kans, ei edes taakses vilkassu minnuu.Ihanat kirsika tai mikkä liänee kukat sama puisto reunal. Toomemäel o merkkihenkilöitte patsait, vanha tuamiokirko rauniot, vanha ruutikellari, tähtitorni ja mäje reunal korkeimma oikeude rakennus. Lisäks siäl o kaks siltaa: Enkelinsilta ja Pirunsilta.

Toomemäe naakka päästi aika liki.

Tartos tuntu, et täys suvi leyhähti vastaa, omenakukat ja sireenit kukosti ja tuaksu. Mukko palasi takasi Suamee ja rupesi kattelemmaa toiste plokei, siältäki leyhähti vastaa tuaksuvaisii sireeneit ja aukeevii omenakukkii. Ei suvi tääl just nimekskää peräs näyt oleva.

7 kommenttia:

 1. Täälläkin on ihana suvi!
  Kiva tunnelmatuokio Tartosta, kiitos tästäkin.
  Ihana kissa ja oisko tuo joku koristeomenapuu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivoista kuvista Tartosta. Kyllä täälläkin ollan ihan sentin päässä kesästä. Meillä omenapuun kukat ja syreenit aukee just.

  VastaaPoista
 3. Saila, harmi vaa et ihanast kissast tuli noi kaukaa otettu kuva, ko en hoksannu heti. Kissa kulki hauskasti iso häntä pystös (niinko ilmeisesti Ransu). Ahaa, koristeomenapuu, vois ollakki.

  Paula Kristiina - nii täälläki, ole jo aukinaisii syreeneit nähnykki, en viäl omenapuit mual ko plokeis. Meinaa viäläki näit Tarto kuvia julkast muutama.

  VastaaPoista
 4. Mukava pikamatka Tarttoon kuvien avulla. Kaunista ja mielenkiintoista näyttää olevan. Niinpä siinä usein käy, että haluaisi vähän enemmän aikaa rauhassa tutustua uusiin paikkoihin. Slovenian kesä oli ehkä hiukan edellä meitä, mutta ei nyt niin mahdottoman paljon. Täälläkin sade on saanut luonnon ihan kesäiseksi. Nyt taitaa vaan kylmetä sää.

  VastaaPoista
 5. Kissaihminen törmää kissoihin ulkomaillakin :D
  Kukkakuva on kaunis.

  VastaaPoista
 6. SINUL oli hiano matka,rakennus kulttuuriin,niin pääskysten kuin muuhunkin sait tutustuu.Minä olin viikonvaihteen laitilassa.Ellunpoika ojensi heti tervetulo piirustuksen jossa luki "kivalle puikkoellulle"
  oli tosi kiva reissu.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteist!

  Jerikonruusu, Slovenia matka o sinul viäl tuarees muistis. Itä-Euroopa mait o miälenkiintost verrat toisiis. Niis o jottai sammaa ja jokkaine o kumminki ihan omanlaises. Slovenia o viäl hiukka Tarttoo etelämpän eli suvi o ehkä inakse edel.

  Daisy - se o totta. Joka paikas kissaihmine näkkee kissoi.

  Puikkoellu - mukavaa et sunki matkas Laitilaa oli onnistunu ja sait heti miält lämmittäväise tervetulotoivotukse ystäväperhee pikkupojalt.

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!