torstai 26. toukokuuta 2011

Hyvää alkusuve viikovaihdet!Viikko o menny Tarto muistot ja kuvat miäles päälimmäisen.

Kuluneel viikol rupesi kattelemmaa mee kissaa Ruskaa ek kui hän näyttää mu silmiini nii kookkaalt. Olisko muutama päivä poissaolo tuanu hiukka välimatkaa, niät katteli kissaa uusi silmi. Ei muut ko kissa puntarii. Paino oli reippaasti 3,4 killoo, mikä oli ilone yllätys ko mää oli jo viime loppusyksyn luullu, ettei hän ennää kassoo. Sillo paino oli hiukka ylitte kolme kilo. Ruska emoki o eurooppalaiseks aika kookas naaras. Kiiruusti täyty ilmottaa Ruska kasvattajalleki. Tämä vastas olevas tyytyväine siit et Ruska paino o kehittyny roteval tasol. Kissoje kasvatus valitettavasti pyrkii koko ajan piänentämmää yksilökokkoo ja sen tähde o oikee hyvä, jos koko saadaa pidettyy rotevan. Nuare leikkaamattoma kissa ei pitäs lihhoomaankaa niät paino luultavasti o ihan oikeet rakenteellist painoo. Kollit tiätysti painaa enemmä, helposti yli viis killoo, ja monet leikatut paljo enämpiki.

Tänä ehtoosti ollaa lähdös kissoinemme ja kimpsuinemme ja kampsuinemme piänel maaseuturetkel. Hyvvää viikovaidet kaikil, jokka mu porinoitani jaksaa kattele ja lujeskel - ja yht hyvi niil, jokka jaksaa kattel vaa kuvia! 

7 kommenttia:

 1. No on se Ruska aika iso. Nekku on vielä niin pieni. Mutta Rosvokaan ei paljoa enempää paina kuin Ruska. Hyvää viikonloppua teille kolmelle kimpsuinenne kampsuimenne minne sitten matkaattekin...

  VastaaPoista
 2. Kiitos, hyvää reissua teille kaikille ja viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua. Kiva näitä juttuja on lueskella ja kuviakin katsella :)
  Hyvin sujuu minultakin porin lukeminen. Joskus joku sana pysäyttää kyllä miettimään, että mistähän tässä on oikein kymysys :D)

  VastaaPoista
 4. Voi kyllä se 3,4 kiloa tosiaan vähältä edelleen kuulostaa tällaisessa poikataloudessa :-D Musti painaa reilut kuusi ja Viljo oli suorastaan kaksi kertaa Ruskan painoinen hyvinkehittynyt nuorimies. Ransu on vielä vähän ruipelo, viimeksi lääkärillä vain neljä kiloa, mutta mielestäni sillä on nyt pysynyt ruoka (=myyrät) hyvin mahassa täällä saaressa ja masukin ehkä vähän kasvanut. Kaupungissa tulee aina enemmän oksennuksia vaikka mitä herkkien prinssien ruokaa yrittäisi tarjota.
  Oikein mukavaa maaseutukierrosta, nyt onkin Suomen maaseutu mielestäni kauneimmillaan! Tai nyt ja kuukauden verran vielä ;-)

  VastaaPoista
 5. No tuota....Kyllä tuo painomäärä tuntuu aika vähältä toisissa tyttökissatalouksissakin! Hauskaa viikonloppureissua teille!

  VastaaPoista
 6. Meidän perheessä ei ole kissoja mutta koiria on ja niiden ongelma on usein päinvastainen. Pienen koiran syöttämisessä pitää olla tarkkana, ettei paino pompsahda liian isoihin lukemiin. Edesmenneellä koirallani, joka oli muutenkin iso, oli vanhoilla päivillään yllättäen ylipainoa tullut 18 kiloa. Vähän niinkuin ihmisillekin käy...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikist kommenteist, oli oikee mukava viikovaihtee jälkeet palat ja avat tämä ploki - ja huamat, et tääl oli käyty ja jätetty viäl terveisiiki.

  Se o näköjäs aika suhteellist, kuka o "piäni" ja kuka "iso" - kissa tai koira. Lihavuus taitaa ol kyl aika monie nykykissoje ja -koirie ominaisuus, mullaki oli aikasemmi pari tuhtii kissaa ja toist parkaa joudui pitämää laihdutuskuurillaki. Yks kissa - Keiju-nimine - oli taas elämäs loppuu astikka nimes mukasesti hoikka keijukaiskissa.

  Hyvvää ja mukavaa alkavaa viikkoo teil kommentoijilt ja kaikil muilleki!

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!