lauantai 13. joulukuuta 2014

Neljä viikkoo - sulone ikä!

Mee kissapianokaiset o kerriinny tänäpä lauvvantain tasa neljä viiko vanhoiks. Se kunniaks mää pane tähä muutamii videovälähdyksii hee elämästäs.


Pennut lähti keskiviikkon pesästäs ja ny he kävelee pentukamari laatteel. Ussei nukkumaa mennää viäl toisee pesist. Yks osa huanet o aidattu kissahiakkalaatikoil, joitte takan o Rauha santaloora. Pentuje pual o hee omat pellettivessas. Täsä vaihees pennut ei viäl pääs möyrimää Rauha santalooraa, ettei he söis sitä savihiakkaa. Aikomukseni o koht ottaa matto pois huaneest ainaki vähäks aikaa, ettei he oppis pissaamaa mattopääl. Pellettivessas ei ol viäl kukkaa käyny. Niinko videost (yläpual) näkkyy, Hartsa (Pinkkitassun Harvey) ossaa kiivet pärekoppaa ja pois siält. Hartsa o arvioni mukkaa rauhalline kollipentu. Nois kahdes edellises videos näytetää Hilla touhui. Mul o ilmeisesti joku heikkous cremeihi pentuihi, ko Ruska ensimmäises pesuees creme Dansku (uudes perhees Sulo) lumos mu perusteellisesti. Ja Ruska seuraavas pesuees mää lumoonnui cremest Rauhast, joka sit jäiki mee toiseks kissaks, uudeks Pinkkitassu kissala sijotuskissaks meil. Dansku ja Rauha oli kumpiki pentuees rauhallisempii, ja olis voinu päätel, et cremet kissat o rauhallissii. Mut ei. Tämä Hilla (Pinkkitassun Hillary) o kans creme mut hän näyttäs oleva toist maat, aika vilkas ja meneväine. En onnistunu saamaa videol sitä, ko häl o kunno juaksu- tai hyppykenkä jallaas. Hän nimittäi juast painelee aika vikkelästi ja jopa hypähtellee. Vaik vast kolme päivää takasi lähti pesäst liikkeel.
Tänäpä mää leikkasi Namu, Hilda ja Hartsa kynnet ensimmäist kertaa. Säästi Hilla huamiseks, jos vaik onnistus ottaa videol Hilla ensimmäine kynneleikkuu. Aanaile kyl vähä, ettei Hilla välttämäti ol yhteistyähalune. 

23 kommenttia:

 1. Voi noita ihanuuksia! Kyllä noita katsellessa aikaa menisi vaikka kuinka paljon. Niiden leikkiä on kiva seurata.
  Oikein hyvää 3:tta adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja joka päivä he oppii jotaki uut. Tänä aamusti pennut tuli mua vastaa ovel, ko avasi pentukamari ove. Minkä tähde? En ol heil edes mittää herkkui tarjoillu, ko he o tähe astikka vaa imeny emomaitoo. Mut jottai hyvvää he nähtävästi mult vartoo.
   Hyvvää adventtipyhhää sinullekki!

   Poista
 2. Aikaisempia videoita ( youtubesta) katsellessani Hilla on ollut rauhallisin ja Hartsa on paininut Namun kanssa....Namu ja Hartsa ovat vaikuttaneet vilkkaimmilta. Noin pienten kynnet ovatkin neulanterävät ja taitaa olla vielä koko ajan esillä. Ihania palleroita...täällä on kovasti kuolattu niiden perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onki merkillist et jo vastasyntyneil o isot kynnet, vaik käpälät o niinko tulitikut. Ny o käpälätki ainaki kymmenkertastunu syntymäst. Aika tiukasti mut samal varovasti ja hellästi täytyy pentuu pittää, et kynneleikkuu onnistuu.

   Poista
 3. eih, mä itken täällä ihan, enkä mitään meinaa nähdä, on ne niin ihania ja rakkaita ja fiksuja :) Jos olis kissunpaikka vapaana, niin toi Hilla kyllä tulis meille....ja taaaaas poraaaan.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HIlla onki ny ainoo, jota ei ol viäl varattu.
   Su täytyy vaa pittää nestuukii siin framil ja pyhjet silmiis ja taas kattoo ja taas pyhjet...

   Poista
 4. Voi iiik! On siellä menoa ja meininkiä! Supersuloiset pienokaiset Rauhalla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil o ihanaa meininkii ja supersulost mennoo. Terveisii vaa Sulo-serkul!

   Poista
 5. ovatpas pikkuiset kasvaneet terhakoiksi palleroiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kasvuvauhdis ei meinaa mukan pyssyy. Ja terhakoit on, päästää juaksemaa jo aika mennoo, vaik vähä huteraa åystös pysymine onkin.

   Poista
 6. Eipä sitä muuta viihdettä tarvitse kun heitä katselee ♥ Hilla on tosiaan ihanan vilkas tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte, ei! Ei täsä paljoo televisioo kerkee kattelemmaa. HIlla o vilkas mut kättee nii köykäne ja pehmee, et tuntuu niinko kädes olis höyhen.

   Poista
 7. Voi ihanuuksia! Näitähän katselis päivät läpeensä, sä varmaan Paula-onnellinen katseletkin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon kattavasta katsauksesta kissaperheen elämään. Näitä jaksaa katsella useammankin kerran. Olet onnen tyttö kun saat taas seurata kissaperheen elämää joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiädetää. Harvinaine onni jopa minu elämäsäni.

   Poista
 9. Voi apua miten suloisia koko porukka ♥ Kyllä tosiaan käy aika kuhina! Harveyn kiipeilypuuhatkin käy jo aika hyvin, vähän vain alastulossa on epävarmuutta ♥

  Ja Hilla ♥ Ensin pyörähdetään *puks* pesästä ja jäädään makoilemaan selälleen ja hurmaamaan kaikki, ja sitten ruvetaan vipeltämään ja hääräilemään kaikenlaista! Ei näytä rauhalliselta lapselta, ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He oppii pikavauhtii kaikennäköst. Tänäpä ko ovikello soi, ni pennut viipotti sänky al piiloo. Ensimmäine kerta seki. Ja ko mää mene hee huaneesees, he tullee minnuu vastaa. He o oppinu erottammaa tutu ihmise viaraist.

   Poista
 10. Voi, että kun pennut ovat suloisia ja eloisia ♥.

  VastaaPoista
 11. Melkoisia hurmureita ja kaunottaria. ja todella vakaasti liikkuvat jo vaikka vasta muutama päivä sitten lähtivät pesästä.

  VastaaPoista
 12. Aikamoisii suloisuuksii. Piänii taitovoimistelija-alkui.

  VastaaPoista
 13. Suloisia, kyllä kotieläimistä on paljon iloa ja seuraa

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!