tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulurauhaa!

Meil o alkanu jouluviatto rauhaisasti. Mikäs siin ko meil o ihan ikioma piäni Joulu-Rauha.

Hiukka kyl jännittää et pyssyyks tua kuusi pystös vai näyttääkö Rauha myrskyn merkit niät kuusi onki yhtäkkii kumos. Tämä o Rauha ensimmäine joulu.

Eilä jo joulukuusi koristeltii, ja viäl se o ihan paikallas. Aamusti mää heräsi siihee et lasine kuusekäpy kopsahti laatteel. Arvasi heti et Rauha oli asial. Käpy ei ollu menny edes rikki, se roikkuu taas kuuseoksal.

Ruska pääsi eilä tonttupuvustas. Hänelläki o nyte paljo mukavempaa. Ei se toipilaspuku Ruskal kovi helppo ollu, jolsei ol kaulurikaa.

Ruska o jo ihan veteraani joulukissan, ko tämä o häl peräti peljäs joulu. Ruska ensimmäisest joulust kerrotaa hiukka tääl. Seuraavast joulustas Ruska-kulta kertoo ihan itte tääl.


Juhlallist, rauhallist, mukavaa, valosaa, lämmint, makosaa ja onnellist joulujuhlaa kaikil!

Toivottavat
Paula
Ruska
Rauha

44 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen meininki teillä on! Jospa ensi jouluna meillekin tulisi sitten vaikka ihan tuollainen pikkukuusi. Kuusenmatto on kovin tuttu, minullakin on samanlainen, mutta missä, herää kysymys?;) Kukassa kai, eipä ole ensimmäinen hukkaamani esine kaappien kätköihin. Hyvää Joulua teille kaikille, kolmelle ja Eskolle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Auli! Mul o tua tilkkutyä hyväs korjus vaik eilä kyl Esko löysi muit joulutavaroit jokka oli ollu hukas kuus vuat.

   Hyvvää jouluu sinul, Jounil ja flikoil ja tiätysti Rosvol ja Nekul!

   Poista
 2. Kuusi näyttää olevan hieman vaaravyöhykkeessä, mutta onneksi Rauha on nimensä veroinen joulukissa. Lämminhenkistä joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri. Joulu on ollut oikein lämminhenkinen ja Rauha ihmeellisen rauhallinen. Mitä nyt muutama kuusenkoriste särkynyt, senkin otan ihan rauhallisesti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, Kirsikka, samoin sinulle ja Pömpsälään!

   Poista
 4. Oikein on kaunis Joulu-Rauha teillä. Suloista joulua teidän koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Hyvää joulua!:-) Kuusenkoristeet usein kiehtovat kissoja.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Kollo, kiitos! Hyvvää joulujatkoo teil! Jos koristeit pannee kuusee kissa härsyks, ei voi ottaa kovi tosikkomaisesti sitä et koristeit riapotellaa ja rikotaanki.

   Poista
 6. Ihana Rauha ♥.

  Oikein mukavaa ja tunnelmallista joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Rauha kiittää, Anna S. Hyvvää jouluaikaa teilleki!

   Poista
 7. Ihanaa joulunaikaa sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos, ja hyvvää jouluaikaa sinulleki!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Anna, kiitos kaunis. Onnellist joulujatkoo sinulleki!

   Poista
 9. Minulla on ollut joulukuusi, oikea ja myöhemmin tekokuusi, niin kauan kun muistan eikä kotikissani Pelle siitä juurikaan ollut kiinnostunut. Mutta sitten luokseni muutti Sissi (Ruskan isotäti), joka otti ensimmäisenä joulunaan kuusen kiipeilypuukseen. Jonkun verran runneltu kuusi joutui varastoon parin päivän kuluttua. Seuraavan jouluna otin kuusen taas sisään ja Sissi riemastui taas ja kaatoi koristellun kuusen heti ja kiipeili siinä niin että oksat menivät ihan pilalle. Luovutin ja muutamaan vuoteen minulla ei sitten surukseni ollut kuusta lainkaan, mutta pari vuotta sitten ostin vajaa metrin korkuisen tekokuusen, jonka asetin pienelle jakkarelle kiinni köytettynä. Kyllä Sissi senkin kaatoi pari kertaa jakkaroineen päivineen, mutta sitten se sai olla rauhassa. Ruskan Mikki-isä ei ole ollut kuusesta yhtä innostunut kuin Sissi. Aatonaattona otin taas pikkukuusen esille ja koristelin sen. Sissiä kuusi ei enää kiinnostanut ja Mikki tutki sitä vähän, mutta ainakin vielä kuusi on pystyssä ja koristeet paikallaan.
  Rauhallista Joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monika, kiitos. Rauhallist joulujatkoo sinul, Sissi-isotätil ja Mikki-isäl & isoisäl.

   Meil ei taitanu ol kuust Ruska kahten ensimmäisen joulun. Viime joulun oli, ja Ruska oli siit aika kiinnostunu, muttei edes tiputellu kuusekoristeit eikä rikkonu. Nykki o tommone pikkune joulukuusi, joka o narul seinäs kiini ja seisoo piäne pöydä pääl. Tähä mennes Rauha o hajottanu lasienkeli, lasikävy ja lasilinnu. Ko sirpaleit o tullu, mää ole tyyne rauhallisesti hakenu siffeli ja harja ja lavassu roskuihi. Jos niit koristuksii kauheesti suremaa ruppeis, ei kannattas joulukuust lainka ottaakaa.

   Teil o Sissi ollu varsinaine kuusekaataja, ja aika vanhaks viäl. Hyvä et kuusest o illoo ja huvvii kissoil, voi sen sillailaki ajatel.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos, Kukkaiselämää! Hyvvää jouluujatkoo kukkaste keskel.

   Poista
 11. Joulu-Rauha, hihi! Pitäkää kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zepa, kiitos, kivvaa o pidetty. Tänäpä oli mukavii viarait ja kissatki tykkäs. Sit he otti pitkät päivälevot ko me ihmiset praatattii.

   Poista
 12. No mitä kuuluu kuuselle ja teille näin joulupäivänä?
  Koiraperheessä ei ole tuollaisia jännitteitä ei.
  (… teiniperheessä erilaisia ;) )
  Koira sen sijaan katsoo kanssamme joulutvtä ja
  intoilee eläinosuuksista. Tänä jouluna oli todettava, että Maisa tunnistaa myös oivasti piirretyn lumikoiran.
  Oikein ihana joulurauha jatkukoon siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Pioni, kiitos kysymäst. Kuusel ja meil kuuluu viäl ihan hyvvää ja kuusi seisoo pystös. Kuusi o kiältämäti vähä ristiriitane juttu kissaperhees. Vähä niinko pystytettäs kiinnostava kiipeilypuu ja sit koristeltas se piänil krapiselvit ja helisevil kissaleluil ja sit pääl kiällettäis ja vahdisttais kissaa et ei saa koskee! Tottakai kissa täytyy kuust koskee ja niit koristeitaki, ei voi kauhee tosisas sitä kuust varjel. Jos kuusi kaatuu, sit se vaa kaatuu, ja jos koristeit tiputellaa ja rikotaa, ne korjataa pois ja unhotettaa. Säilytettää joulurauha.

   Poista
 13. Joulurauhaa teille! Kaunis kuusi ja kaunis Rauha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, kiitos. Joulurauhaa teilleki! Määki ole tykänny kauheesti tost kuusest. Se näyttää juhlalliselt vaik onki piäni vaa. Mut vaik se jouduttas kantamaa huushollist keske joulu, emmää siittäkää miältäni pahottas.

   Poista
 14. Meillä on kuusi ja koristeet saaneet olla rauhassa, mutta onnistuuko koko joulun ajan... Viime jouluna kuusi kaatui ja kissatkin juoksi pakoon! Rauhallista ja nautinnollista Joulunjatkoa teille kaikille toivottavat Eevireginan lisäksi Siiri- ja Elmeri-kissat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eeviregina, Siiri ja Elmeri! Meki Ruska ja Rauha kans toivotettaa teil ihanaa joulujatkoo.

   Poista
 15. Hyvä joulu Ruskal ja Rauhal unohtamat emänt ja isäntväkke!
  Mun hoitokissaOtso jaaka hiiri nykyän "taivaan tanhuvilla"
  Hän kuoli kevään kynnyksellä.Iiro-poikaa menen taas kevätpuoliin hoitamaan kotiin luvialle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikkoellu, ihanaa kuul sinust pitkäst aikaa. Kiitos joulutoivotuksist. Hyvvää ja rauhallist joulujatkoo sin kotokaupunkiini!

   Poista
 16. Ihanaa joulun jatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija Myrskyluoto, kiitos. Kaunist joulujatkoo sinul kans!

   Poista
 17. Pienen kissan ensimmäinen joulu! Toivotaan että kuusi pysyy pystyssä. Oikein ihanaa ja rauhallista joulunjatkoa teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Myrsky ja Minna. Toivotettaa rauhallist joulujatkoo teilleki, olipa sit Myrskyy tai tyvent.

   Poista
 18. Suloinen pikku Rauha ♥. Varmasti oli mukavaa seurata tytön ensimmäisen joulun ihmettelyä.
  Leppoisia välipäiviä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minni. Rauha välipäivii kuulu kaks päivää kissanäyttelys. Siäl hän pärjäs hyvi ja toisen päivän pääsi tuamari parhaaks pennuks. Hyvvää vuadevaihdet ja onnellist uutvuat teil!

   Poista
 19. Iloista Joulunaikaa, se jatkuu vielä uusi joulu tulossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos! Hyvvää ja onnellist tulevaa vuat sinul!

   Poista
 20. Ihanaa että teillä on pysynyt kuusi pystyssä! Meillä oli nyt neljäs joulu ilman kuusta. Pieni kuusi oli paikoillaan yhden päivän, kunnes se jouduttiin jälleen poistamaan. Hassua miten meidän lapset eivät vain opi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kuusi pysy pystös loppuu astikka. Ny me lähdettii vaihteeks mail uutvuat vastaaottamaa. Tääl ei ol kuust mut o muut ihmettelemist. Onnellist uutvuat sinul ja kissoil!

   Poista
 21. Suloinen pieni Joulu-Rauha :) Hyvää uutta vuotta teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko. teilleki hyvvää ja onnellist uut vuat!

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!