maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pippil vauhti pääl

Pääsiäispyhän Pippil oli nii kova vauhti pääl ettei hän kerriinny yhteenkää poseerauskuvvaa.

Hän vallotti kiipeilypuu korkeimma taso ittelles ja pualusti vallotustas velipoja Kevin kehveli hyäkkäyksilt.

Kuvat kertokoot pualestas. Kuvaaja Merja alias Naukulan mamma arveli, et Pippi harjottellee jo valmiiks, millai hän vallottaa paikkas uudes kodosas Mikki- ja Sissi-kissa kaverin.

Rauha o pitäny joka päivä ahkerasti saalistusoppituntei pennuilles.

Hän kulkee raato hampaittes välis ja maukuu haikeel ja vaatival äänel. Tämä yks revitty raato o Rauha miälest paras havaintosaalis.

Pippi tuli oppitunnil.Oppivaine oppilas. Rauha taitaa ol tyytyväine et oppi meni peril.

Kevin kerkes hetke aikaa poseeraamaa kuvas. Kevin o kookas pentu, varmaa hänest tullee komia punane kolli. Ja arveluni mukkaa rauhalline, kiltti ja ystävälline poika.

Lallu vast kerkeski söpöilemmää.

Lallu kynsieterotus.

Lallu o varsinaine hurmurityyppi, ilone, kekseliäs ja kerkeeväine kans

Sit oliki jo taas kerra nii kovi vilvestetty, et alko uni tulemaa silmää.

Kevin keskel ja Lallu oikeel Kivikis-pesäs. Ja Pippi omas pesäsäs vasemmal.

Tääl samas pesäs o ny kaikki, vaikkei uskois.

Uni silmäs...

Hyvvää yät, nukkukaa hyvi, nähkää kauniit unia!

Kuvat: Merja Lainio.

26 kommenttia:

 1. Voi että miten ihanat kuvat! Rauhan raato-opetus on hellyyttävää. Pippi näyttäisi olevan se, joka määrää kaapin paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha o aika liikuttava ko hän kulkee raato suus nii tosissas. Näyttäs oleva elämää suurempi asia ja velvollisuus opettaa lapset saalistammaa. Ei silti, sama juttu oli Ruskal ja Ruska tua viäläki minul saaliit, ko ei Rauha häne saalistas välit mut mää kiitä kauniisti. Pippi o tomera piäni tyttö.

   Poista
 2. Että ovatkin söpöjä ja vekkuleita. . .

  VastaaPoista
 3. Hellamu hella 💖 Suloinen, sisukas Pippi kuningatarprinsessa on aivan ihana. Onneksi Rauha-emo opettaa myös metsästyksen jalon taidon ettei Pippi Prinsessa ole mikään koriste. Kevin mussukka jäi ihan toiseksi ja Lallu, kullanmuru on ketterä kiipeilijä 💕😻 Lapskullat 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinssi Kevin o ihana kiltti mussukka ja antaa toiste voittaa. Hän taitaaki ol tämä saki "sydänte prinssi". Lalluki o aika mailmavallottaja, ko o nii hauska ja ilone ja kekseliäs pentu ja ain ensimmäisen joka paikas. Kuningatarprinsessa Pippi o piäni herkkukermakaakku.

   Poista
 4. Kyllä on menoa ja meininkiä. Hyvä vaan että Pippi on topakan sorttinen tyllerö, joka tietää mitä tahtoo.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti yhteine sävel löytyy Sissi ja Miki ja Pippi kans, niät ettei joudu valla noroväleihi. Onneks Pippi o vast piäni pentu ja toiset kissat sen ymmärtää kyl.

   Poista
 5. Saalistus- ja puolustustaitoja on hyvä oppia jo nuorena :) On ne vaan niiin söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saalistamine o elämä tärkeempii taitoi, ilma sitä ei henkis selvit, sannoo kissa parempi tiato.

   Poista
 6. Täälläkin opetushiiri on aina yksi ja sama raato. Mikään muu ei kelpaa. Leikkivät pennut on hauskoja, ei käy aika pitkäksi niitä seuratessa. Ja kun väsy tulee se on niin ihanan totaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pennut sammuu niinko katkasijast vääntäs ja pöh, taju kankaal. Siä o hauska kattel. Kaikki kolme painaa niät piänet tassut "ropisee" laatteel ja sit yhtäkkii väsy yllättää.

   Poista
 7. Tällainen perhe-elämä mullekin kelpaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai et saisit pualustaa paikkaas velipoikaa vastaa ylähyllyl, ottaa emost oppii, millai hiirii tapetaa ja sit nukkuu yhdes sumpus velipoikai kans lämpimäs pesäs?

   Poista
 8. Urheaa linnakkeen puolustamista! Ja ansiokasta metsästysopetusta myös. Hyvin näyttää oppi menevän perille.

  On söpöyttä ja ihanuutta niin että sydämeen ottaa ❤️ kisdanpennun täydellisyys se jaksaa ihmetyttää maailman loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä o oppivaist sakkii. Mut enne kaikkee he o söpöi ja sulosii ja ihanii.

   Poista
 9. On varmasti hienoa seurata, miten emo opettaa pennuille metsästystä, sekä muita tärkeitä kissojen taitoja. Ihania pentuja ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on se hianoo. Pennut oppii kyl ihan itteki ja hyvä ettei ain ot esimerkkii pelkästäs emost. Rauha-emo ei esimerkiks syä märkäruakaa, kypsennettyy broilerii eikä jauhelihaa, mut pennut syä näit kaikkii sorttei hyväl ruakahalul.

   Poista
 10. Voi miten ihania kuvia taas! Mutta eihän näistä muuta voi saadakaan ♥ Saalistusopetus on hellyyttävää, varsinkin tuo Rauhan ilme saalis suussa, iik!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanii kuvia mut pennut o nii vikkelii, et paljo tullee pelkkii viuhahduksii. Jos meno o kova, ni pentu karkaa kuvast.

   Poista
 11. Siis joukosta löytyi tarkkojakin kuvia? Aika yllättävää. Tämä kyläilykerta tuntui olevan äärimmäisen vaikea, enkä mielestäni saanut oikein mitään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl löyty tarkkoi kuvia! Eikä täsä ollu edes kaikki. Löyty monta tarkkaa kuvvaa ja tärkeet talletettavaa muistoje kirjaa. Ja joitain hm... öö... nii tarkkoi ette kehdannu julkast. Näky kaularyppyni liianki tarkasti, heh.

   Poista
 12. Voi tätä pamppailevaa sydäntä täällä ruudun tällä puolen, on nämä vaan niin ihania touhottajia ja Rauha ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Touhottajat alkaa tält päivält väsymää, ehtoruakaa mää viäl heil anna ja sit hyvvää yätä! Rauhal o ollu kova juaksu mut silti o yät ollu kiltisti hoitamas pentui omas huanees. Päivisi o elämä vappaampaa ko Rauha pääsee jalvottelemaa mihe tahtoo. Ja kyl pennutki jo osa päiväst saa juast ympäri huushollii.

   Poista
 13. Pienet pukari ♥ Ja voi kuinka kissaemo on taitava! Ja siitäkin huolimatta että on sisäkissana elellyt. Vaistot ovat kissalle niin tärkeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu piänet pukarit. Mut seki o vaa tiätysti yks puali kissapennuist. Toisin hetkin he nukkuu kaulakkai yhdes mytys ja sulosesti pessee toine toises posket ja korvat.

   Kissaemo o kyl ihmeelline otus munki miälestäni. Ko pennut syntyy ni naps, hän muuttuu emoks, joka sataprosenttisesti hoitaa pentujas ja kolme ensimmäist viikkoo makkaa niitte kans yhdes ja hoitaa ja imettää. Sikko pennut lähtee pesäst ni vahtii ja valvoo ja hoitaa ja varottaa. Ja sikko pennut lähtee ommii koteihis, ni näyttää niinko emo sanos hualettomasti vaa et tervemennoo, eläkää hyvi, ei tul ikävä, mää ole hommani hoitanu.

   Poista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!