torstai 19. helmikuuta 2015

H-pennut ja hee emos - ja mummus

Tämä oli viimine yhteine päivä kaikkie pentuje kans.

"Naukula kuvapalvelu" o viimisee astikka ahkerasti ottanu kuvia pennuist ja hee emostas ja mummustas. Nämä kuvat o otettu viime pyhän 15.2. ko pennut oli päivää ylitte kolmetoist viikkoo ja tasa kolme kuukaut. Täs tullee pentu-emo-kuvia, jokkaine pentu kahdestas emos kans.Liikuttava kuvasarja vai mitä? Tindra anto lähtösuuko emol?

Tämä o nii sulone kuvasarja, et mää meinasi ihan pökrät ko mää näi nämä kuvat. Millai o mahdollist et Merja sai nämä suloset hetket talletettuu kameral kuviks.

Tindra synty esikoisen ja hän o sattunu ottamaa semmose rooli, et hän hoitaa muit, nualee ystävällisesti millo ketäki millo mistäki paikast. Ussei hän pessee Rauha-emo korvii tai nualee tämä poskii. Minnuuki nualee nenäpääst jos ollaa liki toisiimme.

Täsäki (keskimmäises kuvas) hän lipasi Rauhaa, eli pussas selvästi. "Rakas emo."

Täsä Namu ja Rauha. Namul o iha samallaine kaula ko muillaki pennuil mukko ruvetaa ottamaa kuvia, hän vettää ittes kaulattoma näköseks, tollai noi vähä niinko kilpikonna vetäs päätäs kilve sisäl. "Namu-asento."

Hilda poseeraa seuraavas kuvas emo kans.

Kuvie ottamist yritettii edesauttaa taas huiska kans. Rauha oli huiskast enämpi tohkeisas ko pennut, ja se näkkyy Rauha ilmeest. Hänel o isot mustuaiset ja vähä niinko lentoo lähdös koko kissa. Kyl pennutki huiskaa seuras muttei he jaksanu kovi kauvvaa ol kiinnostunneit.

Hilda o pennuist ainoo, joka o murissu toisil pennuil. Kaks lelluu o häl nii mialuisii, ekko hän leikkii niil, hän murisee muil ja ilmottaa, ettei muut saa niit ottaa.

Hartsa on täsä rauhallise (ehkä unise) näkösen, ja Rauha-emo vahtaa silmät tarkkan mu huiskaani.

Hartsa on ainoon poikan kaikist isompi pennuist. Reipas pentu, ei missää jääny jälkee likoist. Hartsa soppii oikee hyvi tähä naarasvoittosee pentueesee, hyvälaitase sorttine kollipoika, joka tasavertasesti leikkii siskojes kans. Siis ei mikkää pomottelija.

Hartsa pääsi mummunki kans kuvvaa. Ruska ja Hartsa kummanki silmist näkkyy, et he seuraa huiskutust, vaik istuvatki rauhallisesti.

Ko poseerattaa kuvis ja leikitää, välil tullee nälkä.

Kuvas pennut vartoo innokkaasti ruakaa ja kattoo lautasee, joka o mu kädesäni.

Mää tule ain muistamaa tämä "punapentuee" siittäki, kui he oli hyviä syämää, ainaki tääl meil koton. Kaikkii ruakii mitä mää annoi, he söi ainaki vähä. Näi hyvi ja tasasesti syäväisii pentui mää en ol enne nähny.

Ei ainakaa emostas ottanu oppii, ko Rauha oli piänest pennust astikka syämistes kans oikee varsinaine jukopää. Ei mittää muut emomaido ja kissamaido ja kermaviili jälkee kelpuuttanu ko raksut.

Ei tiä, millai nämä pennut alkaa syämää uusis kodoisas. Varmaa yksilölliset miältymykset ja miälipitteet alkaa vahvistummaa.

Kuvauste jälkee pennuil tullee kova uni. Tämmöses kasas o välistäi kuuma ja pennut nukkuu jo paljo erikseski - tai kaksittai. Täsä o hee viimepyhäset päiväunes.

Eilä ehtoosti Rauha ei ennää menny nukkumaa pentuje kans sammaa huaneesee. Pentui täytyy pittää yät eri huanees Ruska tähde, ko Ruska ei sais pääst syämää hee ruakiis, ettei hän lihhois liikaa. Ko Ruska o leikattu ja häl o kova ruakahalu, hän söis koko aja enämpi ko tarttee. Pentuje taas tarttis pääst syämää nii paljo ko maistuu. Ko pennut o menny ehtoosti nukkumaa, Rauha o ain josaki vaihees maukunu pääst sammaa kamarii pentujes kans jos ei ol menny sammaa aikaa ko pennut. Muttei ennää eilä. Mu tuli haikee ja surulline olo, mutte yhtää patistanu Rauhaa pentuje kans. Päivasto käänsi miälesäni se asia sillai, et mu täytyy ottaa oppii Rauhast. Se o elämä laki, et pennut lähtee mailmal, eikä hee perrääs paljo kysel. Siis luultavasti Rauha ei kysel. Mää kyl kysele tiätysti. Kissoje mailma o erilaine ko ihmiste.

Ko Ruskalt lähti kahdet pennut, ei hän ainakaa ollu moksiskaa vaik pennut lähti menemää. Päivasto näytti oleva hyvi tyytyväine pennuttommaa elämääs. No, viime kerta oli vähä erilaine, ko yks pennuist, Rauha, jäi kumminki kottii. Ruska pualest varmasti Rauhaki olis saanu lähtee.

Toisaalt viime suven Ruska ja Rauha otti mutkattomasti vastaa Rauha sisko Elli, joka tuli meil kolmeks viikoks hoitoo. Elli kyläreisust meil kerrotaa tääl ja tääl ja tääl. Se jäi mul arvotukseks, muistiko he perältäki toises vai mist oli kysymys.

Ei nämä postaukset H-pentueest ihan täysi tähe loppunu. Kyl joku loppuhuipennus viäl varmasti ja toivottavasti tullee. Huamen o eläinlääkäri ja kaks pentuu lähtee huamen perjantain ja kaks lähtee lauvvantain. 

40 kommenttia:

 1. ♥ ihana postaus ♥
  Tuo kuvasarja on kyllä huikea, siitä saisi hienon taulun. Kiitos penturaporteista, näitä on kiva seurata. Nyt on ihan erityistä kun Namu jatkaa tuttuun paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu ja Sulo-serku elämää voidaa seurat, ja varmasti toisistaki viäl kuullaa. Namu o kaikkie "naukulalaiste" ikioma kissa.

   Poista
 2. Voi tuota kolmen kuvan sarjaa, miten voi kissat ollaihani, vaikka kaikki kuvat onkin ihania. Rauha tietää jo, että on aika lupopua pennuistaan, homma on hoidettu, hän tuumaa. Hyvä niin, ei sitten kaipaa niitä kun kaikki on pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny kaks o lähteny ja kaks tääl leikkii keskenäs. Rauha helty ja anto hee vähä immeeki. Huamisehtoon o aika hiljast jollei Ruska ja Rauha keksi pan ranttaliks. Hyvvää viikovaihdet sinul!

   Poista
 3. Voi hurja, nyt ne siis lähtevät! Mahtaa tulla huushollissa hiljaista!

  Ja voi apua noita kuvia. Ensimmäistä kuvasarja varsinkin on niin soma että itkettää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat o ihanii muistoi kattel jälkeepäiki. Somat, hassut, liikuttavat kuvat.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Mää ole ihan pää kylmän enkä ol viäl edes itkee tirauttanu. Mut kyl sydänalas tuntuu.

   Poista
 5. Tindran kuvasarja oli kyllä todella liikuttava. Täälläkin silmät kostuivat :) Tindrasta olisi varmaan toisten huolehtija-ainesta. -emäntä

  VastaaPoista
 6. Ihana pentue! Ei voi muuta sanoa ♥ Uudet perheet saavat upeat ja rakastettavat kissat ♥

  VastaaPoista
 7. Voi apua, miten ihanat kuvat!!! ♥ ♥ ♥

  Uusissa kodeissa odotellaan varmasti jo suurella innolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl o varmasti varrottu. Kaks jo pääsi uusii kotoihis ja kaht viäl varrotaa.

   Poista
 8. Kaikki Naukulan kuvapalvelun kuvat on olleet upeita ja ihania mutta näissä on vielä se erityinen, kun ollaan lähtöviivoilla. Pusuja Rauhan ja pentujen kesken jne. ihan mahottoman liikuttavaa. Onneksi kaikki on saaneet hyvät kodit! Jos uusista kodeista on mitä tietoa netissä (siis saako kissoista kuvia tai tarinoita tulevaisuudessa) varmaan tietäisit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näis kuvis o haikeut ja surumiält vaik onki kauniit kuvia ilosist kissapennuist. Ehkä ainaki Pinkkitassu kissala sivuilt saa joskus kuul heist tai sit mu blogistaniki jos ole kuullu tai nähny pentui.

   Poista
 9. Ihan itku tuli kuvia katsellessa. Suloisia suukkoja ja hellyyttä. Ihania ♡
  Onnea ja menestystä kaikille tulevaisuuteen.

  VastaaPoista
 10. Söpöysvarotus olisi ollut taas paikoillaan <3 Kolmas kuva missä sekä emolla että tyttärellä on kieli ulkona on ihan huippuotos!
  Haikeita hetkiä luvassa tänään ja huomenna, minulla lähti aina hippunen sydäntä joka pennun mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu taas tua varotus unhottu. Haikeet hetket o menos. Semmoset o tunnelmat.

   Poista
 11. Voi että ♥
  Merja on kyllä ottanut hurmaavia kuvia muutenkin, mutta tuo kolmen kuvan sarja on kyllä aivan omaa luokkaansa. Hellyttävän ihana ♥
  On ollut todella kiva seurata tämän pentueen taivalta, kiitos sinulle sydäntälämmittävistä postauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ol hyvä vaa, Pepi. Viäl o luvas yks kuvapostaus pennuist. Kuvat säilyy vaik pennut lähtee.

   Poista
 12. Se on teillä edessä jäähyväiset, voi kuinka haikeata! Taasen kerran on MerjaMamma ottanut ihanat kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja-Mamma kuvat o ihanii. Niit ei napsast tost vaa äkkii. Et sais tommosii pusukuvia otettuu, täytyy ol tuntikaudet pentuje ja emo kans ja ottaa monta sattaa kuvia. Siäl joukos o sit tommosii huippui. Noit pusukuvia ei ikän otet missää studios.

   Poista
 13. Tuo kolmas kuva <3 <3 <3
  Tai tietysti kaikki ja myös videot, ihania.

  Rauha on valmis leppoisiin aikoihin Ruskan kanssa. Pennut on hoidettu ja luovutetaan hyviin koteihin, kyllä Rauha tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mua kyl vähä jännittää, millai Rauha sit loppuilopuks pentuje lähdö ottaa ja tulleeko häl viäl joku hätä tai ikävä. Ruskal ei ainakaa tullu. Kaks o ny lähteny, Hilda ja Namu. Äskö Rauha meni komppaamaa mee issoo vaatekomeroo. Tuli miälee, hakkeeko hän pentui siält. En tiä.

   Poista
 14. Ihanat pennut ja ihanat kuvat♥ Varmasti tuntuu haikealta, kun allekirjoittaneestakin tuntuu haikealta, koska pentupostaukset päättyvät. Näitä postauksia on ollut niin kiva lukea ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissapennut o ain nii koskettavvii ihanii, varsinki kissaihmisil. Se o liikuttavvaa, et muistaki tuntuu haikeelt, ei vaa must.

   Poista
 15. "Älä sää sure, äiti, kyl mää pärjään!" "Enhän mää...topakka flikka, äitiinsä tullut."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl mar totta puhelet. Nämä o pärjääväisii pentui. Ja Hartsaki reipas poika. Silti mul tuli mure, ettei vaa Hartsal tuli äitii kova ikävä

   Poista
 16. Vielä täytyy tulla katsomaan näitä, tippa silmässä ♥

  VastaaPoista
 17. Toine värssy: "Kissimirri, kissimirri tänäpänä taas sukkasi on siistit, vaikka rypesit sä maas. Tukka on kammattuna, pesty on kauluksesi, takki on harjattuna, hohtavi paidan esi. Kissimirri, kissimirri koreana käyt, alatipa arkenakin hienona näyt."

  VastaaPoista
 18. Naukulan mammalla on kyllä käsittämätön taito ottaa hienoja kissamaisia kuvia. Ihmettelen, miten hän onnistuu kuvaamisessa joka kerta.Nytkin niin ilmeikkäitä otoksia, silmänräpäys taltioituna.

  PS Mulal ei muuten ole sitä viimeistä murrekirjaa. En muista,että olisit antanut sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on nää ihmeellissiii silmäräpäyksii. Mää ole tullu siihe tuloksee, ettei silmäräpäyksii saa taltioituu, jossei ol tuntikausii kamera valmiudes ja räpsymäs.

   Poista
 19. On kyllä ihania kuvia! Varsinkin tuo ensimmäinen <3

  VastaaPoista

Tähä voit jättää oma tervetullee puumerkkis eli kommenttis!